❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Banky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Leeonek

Re: Banky

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

tom-tom: nevydyndáš vůbec nic, měsíčně platím na příchozích platbách přes 4000kč. Nic jiného než změna nepomůže, dokonce ani vyhrožování přechodu k jiné bance. Jsme prostě malé rybky, ničím nevyjdou vstříc, ani například číslem účtu při zakládání. Nó, ono se to generuje a my s tím nic neuděláme. Hmmm, jasně, kdo se podívá na stránky ipmedia, je jasné že takové číslo účtu se vygenerovalo čistě náhodně :))
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Nejdřív budu jednat a když to k ničemu nepovede, začnu s přechodem do jiné banky..
0 x
T-T

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

tom-tom píše:Nejdřív budu jednat a když to k ničemu nepovede, začnu s přechodem do jiné banky..

Zdravím,
myslím, že jednání a přemýšlení a porovnávání je úplně ztráta času pro každého.
Mám 7 bank. Poměr poplatků asi tak 7000:1 všech oproti FIO.
Ta FIO je naprosto bezkonkurenční ve VŠECH parametrech, včetně zahraničních plateb. Má mnoho vylepšení, které ostatní banky nemají vůbec a srovnatelné věci mají zdarma. Největší odchylkou od zbytku světa je možnost stahovat pohyby automaticky do vašeho PC a napárovat platby na vystavené faktury.
Naproti tomu Raifka - to jsou největší vyděrači, kdybych nemusel, tak tam nejsem ani vteřinu. U nich raději ani nezkoumejte, kolik jim platíte.
Jedním slovem, FIO je k nezaplacení.
mpcz, 15.10.2012
0 x

Leeonek

Pozor, jak jsem psal minulý příspěvek, tak mě to rozohnilo tak, že jsem tam dneska zavolal a jal se je drbat :)
Než jsem stačil začít křičet, tak pán mi řekl že je dobře že volám, a že mají od 1.10 nové tarify. První co mi navrhl, je za 500 měsíčně už je pak vše zdarma, příchozí, odchozí plaby, dokonce i nějaké pojištění a jedna karta. Tak uvidím co mi zítra k tomu řekne, ale řekl bych že tohle mě odradí od převodu tisícovky klientů k jiné bance ;)
0 x

tom-tom

Jako u rajfky jo?
0 x
T-T

mpcz

Leeonek píše:Pozor, jak jsem psal minulý příspěvek, tak mě to rozohnilo tak, že jsem tam dneska zavolal a jal se je drbat :)
Než jsem stačil začít křičet, tak pán mi řekl že je dobře že volám, a že mají od 1.10 nové tarify. První co mi navrhl, je za 500 měsíčně už je pak vše zdarma, příchozí, odchozí plaby, dokonce i nějaké pojištění a jedna karta. Tak uvidím co mi zítra k tomu řekne, ale řekl bych že tohle mě odradí od převodu tisícovky klientů k jiné bance ;)

Zdravím,
nevím, co řešíte s převodem klientů. Ten problém jsem řešil taky, když bylo jasné, co je RB zač. Stačilo na fakturu napsat první číslo účtu FIO a pak tu zavedenou banku. Do obálky nebo emailu napsat oznámení o čísle účtu. Zůstane množina klientů, kteří mají trvalé příkazy a některí to ignorují. S tím nejde nic dělat než čekat, až to sami změní. Donucování se nedoporučuje, může vést k rozladění klienta a následně výpovědi. I takoví jsou, zvláště ti nalomení. Vzhledem k tomu, že FIO je zcela zdarma, nevadí, že mám nějaký čas dva nebo více účtů. Jen pro ilustraci: za celý rok mám náklady na banku FIO 1,50 Kč (koruna česká a padesát haléřů) a to jen proto, že někdy zapomenu zaplatit popelnice a pak to posílám expresním způsobem (převod tentýž den, "přirážka" k nule 1,50 Kč).
Ještě malinká odbočka - z počátku nešlo platit Platební kartou FIO (zcela zdarma) na internetu a především Paypal-em. Už to funguje v pohodě.
mpcz, 15.10.2012
0 x

tom-tom

To se ti lehko řekne, my žádné faktury domácnostem neposíláme :)
Faktury chodí jen na firemní přípojky.
0 x
T-T

mpcz

tom-tom píše:To se ti lehko řekne, my žádné faktury domácnostem neposíláme :)

Zdravím,
no to je trošku horší, ale snad každý účetní systém umí poslat email, ten je zdarma a bez práce nebo SMS. Dobré je, že pokud nedojde nebo klient nebude reagovat, nic hrozného se nestane. Musí se počítat s tím, že změna banky je běh na dlouhou trať. Ale stojí to určitě za tu námahu, už jen z principu. Některé banky jsou vyslovení vyděrači a dojde jim to až tehdy, až přestanou mít klienty.
mpcz, 15.10,2012
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

My to děláme od září nebo října 2009. Ještě minulý týden nám přišli peníze na účet, který již neměl dávno existovat (a nebyl to jeden člověk, je jich takových víc). Pokud to v jeden čas prostě nezrušíš, tak budeš čekat donekonečna. Případně do smrti odesílatele.
mpcz píše:

Zdravím,
no to je trošku horší, ale snad každý účetní systém umí poslat email, ten je zdarma a bez práce nebo SMS. Dobré je, že pokud nedojde nebo klient nebude reagovat, nic hrozného se nestane. Musí se počítat s tím, že změna banky je běh na dlouhou trať. Ale stojí to určitě za tu námahu, už jen z principu. Některé banky jsou vyslovení vyděrači a dojde jim to až tehdy, až přestanou mít klienty.
mpcz, 15.10,2012
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

ludvik píše:My to děláme od září nebo října 2009. Ještě minulý týden nám přišli peníze na účet, který již neměl dávno existovat (a nebyl to jeden člověk, je jich takových víc). Pokud to v jeden čas prostě nezrušíš, tak budeš čekat donekonečna. Případně do smrti odesílatele.
mpcz píše:

Zdravím,
mpcz, 15.10,2012

Zdravím,
no dyť to říkám, běh na dlouhou trať. Jenomže já jsem za tu dobu ušetřil desetitisíce. Taky mám dobrý pocit, že těm bankovním vyděračům nedělám hlupáka. A navíc ve FIO nesrovnatelně lepší komfort výpisů a všeho ...
mpcz, 15.10.2012
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Také máme Citibank která ze dne na den řekla zavádíme poplatek za příchozí platbu. (do té doby bylo zdarma) Při x tisících klientů to dělá dost. Proto jsme se rozhodli jít k FIO. Jak říkáte je to běh na dlouhou trať, ale vyplatí se to....
0 x

tom-tom

No a nehrozí i u FIO, že jednou ze dne na den zavedou třeba právě poplatek za příchozí/odchozí? Nerad bych 3 roky převáděl transakce do jiné banky, abych nakonec dopadl stejně jako předtím :)
0 x
T-T

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

To Ti bohuzel nikde nikdo nezaruci....
Taky sem mel obavu, ale uz asi rok jedeme FIO only a vse OK ;)
Kazdopadne doufam ze trend je takovy, ze poplatek za prichozi platby jsou snad minulosti...
0 x
Jan Ptáček

Leeonek

Mě klienti platí na základě smluv, nikoli faktur. Jednou změnou účtu už jsem si prošel a pokud mě bude stát banka 500kč měsíčně tak to rozhodně není důvod pro změnu. Jo, vadilo mě 2000 měsíčně, s přibývajícím počtem klientů 3000 a teď 4000, proto jsem se znovu rozhodl a zavolal tam.
Jak je psáno výš, nikde není záruka že banka která má momentálně příchozí platby zadarmo, se po nějaké době rozhodne pro zavedení poplatku. Nebylo by to poprvé kdy nějaká společnost udělá takovýto podraz na klienty. Jak se říká, peníze jsou až na prvním místě :)
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Leeonek píše:Mě klienti platí na základě smluv, nikoli faktur. Jednou změnou účtu už jsem si prošel a pokud mě bude stát banka 500kč měsíčně tak to rozhodně není důvod pro změnu. Jo, vadilo mě 2000 měsíčně, s přibývajícím počtem klientů 3000 a teď 4000, proto jsem se znovu rozhodl a zavolal tam.
Jak je psáno výš, nikde není záruka že banka která má momentálně příchozí platby zadarmo, se po nějaké době rozhodne pro zavedení poplatku. Nebylo by to poprvé kdy nějaká společnost udělá takovýto podraz na klienty. Jak se říká, peníze jsou až na prvním místě :)

Ještě jedna banka je "zadarmo" - LBBW - 69 Kč měsíčně a příchozí jsou pak zdarma (byla tu dřív, než s FIO stalo bankou).

Jinak FIO nám ušetřilo na jednu Alcomu, takže to už nám nikdo neodpáře :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!