❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Připojení NTB k nejsilnějšímu AP a automatické přepnutí

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
honza26

Připojení NTB k nejsilnějšímu AP a automatické přepnutí

Příspěvekod honza26 » 12 years ago

Mám doma dvě AP pro pokrytí každého patra jedno, jeden je MK RB433 a druhý je TP-link pouze v bridge zapojený do toho MK (všechny IP adresy prideluje MK). Každé ap má jiné SSID. Často se mi sává, že notebook s WIN Vista si drží stále jako AP toho TP-linka, i když signál od Mikrotiku je plný a od TP-linka je velmi slabý a skoro to nejde. Co kde nastavit, aby notebook chytal nejsilnější AP?

Díky.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Notebook si bude drzet vybranou sit, dokud signal uplne nezmizi a on bude nucen vyhledavat znova. Mozna me kolegove opravi, ale pokud by obe AP mely stejne SSID, tak pak by jsi mel dosahovat pozadovaneho efektu.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

nee, na ssid to nezalezi, dokud ma signal , drzi si spoj,
mozna by to slo vyresit, aby ho AP odpojilo pri urcite urovni signalu, planuju se na to mrknout, jinak jsem to jeste neresil.

ale nevim jak na tom tplinku, tyhle stupid homeAP toho zase tak moc neumi , i kdyz maji v sobe implementovano dost nepotrebnych veci.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

A nebo na tom TPlinku trošku ubrat výkon pokud to umožnuje. Tak kde se nyní chytáš se slabým signál by tím pádem nebylo nic a přeplo by se ti to na mikrotika
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

Mne to s rovnakym SSID vzdy v pohode fungovalo/prepinalo. Vsak nech skusi a uvidi.
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

vyzkousej - nastav stejne SSID, stejny typ zabezpeceni a stejne heslo... co mam zkusenost, tak kdyz jsem dal na firme 2 stejne typy AP na stejny kanal (signal se prekryva), automaticky dojde k prehlaseni.
Doma mam ve 3 bytech 3 ruzne AP (kovarova kobyla) a kazdy jsem musel nastavit jinej kanal...
Dalsi vec ktera dela bordel - musis mit na vsech zarizeni stejne normy (tedy pokud se signal prekryva), tedy nesmi byt jedno b/g/n a zbytek jen b/g, v tom pripade musis to Nko ponizit na b/g.
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

dalsi moznost je pripojovat se rucne - jsou to 2 kliky mysi ... ano je to rada jak pojd na me z boku, ale je funkcni
kdyby neslo o finance, tak bych to zrejme resil pouzitim unify ap od ubiquity
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

Daxxim píše:dalsi moznost je pripojovat se rucne - jsou to 2 kliky mysi ... ano je to rada jak pojd na me z boku, ale je funkcni
kdyby neslo o finance, tak bych to zrejme resil pouzitim unify ap od ubiquity

Zbytocne si dral klavesnicu. Rovnake SSID (ci aj rovnaky kanal som neeskusal) na obcoh AP, funguje to naprosto spolahlivo.Pri prepnuti vypadne jeden paket.
0 x

Sentello

Příspěvekod Sentello » 12 years ago

já bych to řešil pomocí wifi roamingu, v mikrotiku na to je Mesh. Nevím jak u toho TP Linku
0 x