❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mpcz

Re: PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

mpcz píše:
rado3105 píše:no dufam ze na tej doske pojde v pohode routeros? mate to niekto odskusane?

Zdravím,
došly mi tyto desky na sklad, síťovky TP-link mám, zítra vše otestuji, dám vědět.
mpcz, 04.10.2012

Zdravím,
tak potvrzuji, s deskou miniITX Intel Marshaltown DN2800MT si TP-LINK TG-3468 (v. 1.2) nerozumí. Dal jsem INTEL, obyčejnou za pětistovku a jede OK. Řekl bych ale, že vina bude tak půl na půl, ten TP-LINK zatím ve všech INTEL deskách jel. Už když se na MB rozjel BIOS, tak bylo jasné, že se v tom INTEL vrtal, je to celé jinak.
Spotřebu ještě změřím taky.
mpcz, 05/10/2012
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Intel už také není co býval :-) Mám na desktopu (typ se mi nechce hledat, ale kategorie Core2, teď tam mám Q9550) intela, musel jsem kvůli procesoru upgradovat BIOS. Tak jsem dal poslední. Board se neumí vypnout, ani restartovat (softwarově). A docela překvapení, když jsem tam nenašel povolení HW virtualizace. To mi dost vadilo ... tak jsem zkoušel X biosů zpět. A nakonec jsem se musel smířit s tím, že se umí restartovat, ale neumí vypnout :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

mpcz

mpcz píše:
mpcz píše:
rado3105 píše:no dufam ze na tej doske pojde v pohode routeros? mate to niekto odskusane?

Zdravím,
došly mi tyto desky na sklad, síťovky TP-link mám, zítra vše otestuji, dám vědět.
mpcz, 04.10.2012

Zdravím,
tak potvrzuji, s deskou miniITX Intel Marshaltown DN2800MT si TP-LINK TG-3468 (v. 1.2) nerozumí. Dal jsem INTEL, obyčejnou za pětistovku a jede OK. Řekl bych ale, že vina bude tak půl na půl, ten TP-LINK zatím ve všech INTEL deskách jel. Už když se na MB rozjel BIOS, tak bylo jasné, že se v tom INTEL vrtal, je to celé jinak.
Spotřebu ještě změřím taky.
mpcz, 05/10/2012

Zdravím,
tak spotřeba miniITX Intel Marshaltown DN2800MT ze sítě 230V, vč. ztrát ve zdroji 12V / 5A je po nabootování MKT v.4.11, jen MB s RAM 2 GB / 1.066 MHz: 10,6 W.
mpcz,
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

AKo si dosiahol tych 10,5W? mne to zerie 16W, vypinal si nieco v biose alebo si nechal default? chladis nejako ten prehrievajuci cip cipsetu?
0 x

mpcz

rado3105 píše:AKo si dosiahol tych 10,5W? mne to zerie 16W, vypinal si nieco v biose alebo si nechal default? chladis nejako ten prehrievajuci cip cipsetu?

Zdravím,
nic jsem s tím speciálního nedělal, jen zapl do napájení a monitoru a sepl ON a nechal nabootovat ROS 4.11 a měřil. Nebyla tam zatím LAN karta v PCI-E.
Ten rozdíl může být u takových malých příkonů v klidové ztrátě použitého zdroje 230/12V a účinnosti zdroje nebo režimu.
Ještě to prozkoumám podrobněji.
mpcz, 07.10.2012
0 x