❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
scan na klientech
lwq píše:ludva: dela se to tak, ze se spusti skript co udela sken a vysledky hodi do souboru, ktery pres FTP natlaci na server ... Teda aspon tak to delam ja - nevim jak ISPADMIN
Zdravím,
to: lwq
to by mě docela zajímalo, jak to nascanuješ do souboru. Můžeš být prosím konkrétní?
Dík.
mpcz, 05.10.2012
0 x
Mám takový pocit, že by to zajímalo leckoho i v Lotyšsku ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Mám takový pocit, že by to zajímalo leckoho i v Lotyšsku ...
Zdravím,
no přesně. Tohle jsem s nimi řešil tisíckrát a odpověď vždy stejná: " pracujeme na tom ...". Už se na ten skript moc těším, odpadne mnoho zbytečných operací.
mpcz, 05/10/2012
0 x
mpcz píše:ludvik píše:Mám takový pocit, že by to zajímalo leckoho i v Lotyšsku ...
Zdravím,
no přesně. Tohle jsem s nimi řešil tisíckrát a odpověď vždy stejná: " pracujeme na tom ...". Už se na ten skript moc těším, odpadne mnoho zbytečných operací.
mpcz, 05/10/2012
Zdravím,
psal jsem kolegovi lwq i zprávu, jestli by se skript co vymyslel na uložení scanu do souboru nepodělil, ale zatím odpověď žádná. Škoda. Třeba se toho někdy dočkáme od Mikrotiku...
mpcz, 09/10/2012
0 x
Dobrý den,
uplynulo 6 let od chvíle, kdy jsem si poprvé poplakal u Mikrotiku, že ROS neumí scan WLAN spuštěný ze strany AP. 6 let píší, že to v nejbližší edici opraví / vylepší.
Dnes už ani neodpovídají na emaily. Tahle funkce, kterou umí i ta poslední garážová krabička nám velmi chybí.
Dotaz: nevyřešil to již někdo, popř. je zde někdo, kdo ten scan umí vyfrknout do txt souboru?
Vypadá to, že kolega "lwq" se nechce svěřit, jak to dělá, že mu to funguje, tak se znovu obracím do fóra.
Podotýkám, že jsem už vyzkoušel VŠE co zde bylo řečeno a NIC nefunguje aspoň tak, jak kdejaký Číňan.
Děkuji za odpověď.
mpcz, 10/01/2013
uplynulo 6 let od chvíle, kdy jsem si poprvé poplakal u Mikrotiku, že ROS neumí scan WLAN spuštěný ze strany AP. 6 let píší, že to v nejbližší edici opraví / vylepší.
Dnes už ani neodpovídají na emaily. Tahle funkce, kterou umí i ta poslední garážová krabička nám velmi chybí.
Dotaz: nevyřešil to již někdo, popř. je zde někdo, kdo ten scan umí vyfrknout do txt souboru?
Vypadá to, že kolega "lwq" se nechce svěřit, jak to dělá, že mu to funguje, tak se znovu obracím do fóra.
Podotýkám, že jsem už vyzkoušel VŠE co zde bylo řečeno a NIC nefunguje aspoň tak, jak kdejaký Číňan.
Děkuji za odpověď.
mpcz, 10/01/2013
0 x
mpcz píše:Dobrý den,
Děkuji za odpověď.
mpcz, 10/01/2013
Zdravím,
tak se čekání protáhlo o další dva roky, ale pozor, něco se v nové verzi 6.35RC1 děje, alespoň Sergej to avizuje. Bohužel to není to očekávané:
scan wire wlan1 file=123.txt dura=10 (s implicitním duration=15), což by bylo normální. Na většině zařízení se to nepodařilo rozchodit vůbec.
Funguje prosím ten jejich nový scan někomu správně a pokud ano, jaký přesně postup byl použitý? Prosím, odpovědi typu: "podívej se tam a tam" raději ne, to už jsem udělal.
Pokud to do souboru ukládá správně, jsou zrušeny ty naprosto nepochopitelné tečky na konci vypsaných SSID místo platných znaků? (WINE...., místo WINE_25, atd.).
Děkuji, mpcz, 31.01.2016
0 x
viděl sem zapnout logování wifiny a nechat jí odpojit, ona pak při skenování píše všechno co najde do logu. Jak prosté.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi, to jsem zkousel, ale nikde nevidim silu signalu atp.
z tohoto vypisu nic moc krom ssid a mac nevyctu
Jan/31/2016 11:38:22 wireless,debug 00:0B:6B:DE:86:97: on 5700 AP: yes SSID pabd-sees caps 0x421 rates 0xff00 basic 0x100 MT: yes
Ale pres php/ssh se prihlasit do MK, command:
interface wireless scan duration=10 wlan
Po chvili ti to vyplivne vystup scanu, staci zpracovat nejakym scriptem a muzes si to ukladat a delat s tim co chces, ovsem opet to zkracuje dlouhe SSID, takze neni videt poradne co a jak naskenoval
zkusim doresit 
z tohoto vypisu nic moc krom ssid a mac nevyctu

Jan/31/2016 11:38:22 wireless,debug 00:0B:6B:DE:86:97: on 5700 AP: yes SSID pabd-sees caps 0x421 rates 0xff00 basic 0x100 MT: yes
Ale pres php/ssh se prihlasit do MK, command:
interface wireless scan duration=10 wlan
Po chvili ti to vyplivne vystup scanu, staci zpracovat nejakym scriptem a muzes si to ukladat a delat s tim co chces, ovsem opet to zkracuje dlouhe SSID, takze neni videt poradne co a jak naskenoval

0 x
hapi píše:viděl sem zapnout logování wifiny a nechat jí odpojit, ona pak při skenování píše všechno co najde do logu. Jak prosté.
Zdravím,
děkuji za odpověď, ale moc moudrý z toho nejsem. A myslím, že to tak jednoznačné ani prosté nebude. Koneckonců té větě ani moc nerozumím.
Mluvíme doufám o změnách v ROS v. 6.35RC1?
mpcz, 31.01.2016
0 x
To je ve vsech verzich snad, dnes pouzivanych.
Zapni logovani wirelessu
spust scan s duration=5 a pak kukej do logu, mas tam neco, ale ne podstatne informace
Zapni logovani wirelessu
spust scan s duration=5 a pak kukej do logu, mas tam neco, ale ne podstatne informace
0 x
What's new in 6.35rc1 (2016-Jan-29 13:59):
*) route - do not show duplicate gateway on connected route;
*) wireless - added new package "wireless-rep";
*) wireless-rep - initial support for station roaming for station mode in 802.11 protocol;
*) wireless-rep - added support for wireless repeater mode for 802.11 protocol;
*) wireless-rep - added support for wireless background scan;
*) wireless-rep - added support for saving wireless scan results to file;
*) wireless-rep - added support for wireless scan rounds setting;
*) wireless-rep - added WPS client support;
*) wireless-rep - added STEP feature for the scan-list;
*) wireless-rep - packages are available for download, http://www.mikrotik.com/download/share/ ... ep_all.zip
mpcz, 31.01.2016
*) route - do not show duplicate gateway on connected route;
*) wireless - added new package "wireless-rep";
*) wireless-rep - initial support for station roaming for station mode in 802.11 protocol;
*) wireless-rep - added support for wireless repeater mode for 802.11 protocol;
*) wireless-rep - added support for wireless background scan;
*) wireless-rep - added support for saving wireless scan results to file;
*) wireless-rep - added support for wireless scan rounds setting;
*) wireless-rep - added WPS client support;
*) wireless-rep - added STEP feature for the scan-list;
*) wireless-rep - packages are available for download, http://www.mikrotik.com/download/share/ ... ep_all.zip
mpcz, 31.01.2016
0 x
Zdravím,
asi trošku se zpožděním, ale přece jsem si všiml, že už funguje skenování na klientovi do souboru a že už i opravili to nepříjemné ořezávání sloupců.
Ten formát textu v souboru je ovšem bez úprav těžce čitelný. Prosím tedy dotaz:
- existuje nějaký reader, který by ten Sergejův formát převedl do lidsky čitelné podoby ve sloupcích?
- vyřešil už někdo tu nepříjemnost, že nejde pustit scan jinak než v 802.11 režimu?, což ovšem povětšinou v praxi znamená, že ho nejde pustit vůbec
Děkuji, mpcz, 7.sep.2017
asi trošku se zpožděním, ale přece jsem si všiml, že už funguje skenování na klientovi do souboru a že už i opravili to nepříjemné ořezávání sloupců.
Ten formát textu v souboru je ovšem bez úprav těžce čitelný. Prosím tedy dotaz:
- existuje nějaký reader, který by ten Sergejův formát převedl do lidsky čitelné podoby ve sloupcích?
- vyřešil už někdo tu nepříjemnost, že nejde pustit scan jinak než v 802.11 režimu?, což ovšem povětšinou v praxi znamená, že ho nejde pustit vůbec
Děkuji, mpcz, 7.sep.2017
0 x
přepnu apčko do 802.11 a klient může skenovat. Podmínka je připojení přes 802.11 ne nastavení 802.11 což znamená že klient může mít "any" ale aktivní musí bejt připojení přes 802.11 takže jenom přepnout apčko.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:přepnu apčko do 802.11 a klient může skenovat. Podmínka je připojení přes 802.11 ne nastavení 802.11 což znamená že klient může mít "any" ale aktivní musí bejt připojení přes 802.11 takže jenom přepnout apčko.
Děkuji,
takhle to dělám, má to ovšem nepříjemnou vlastnost, že neumím zabránit tomu, aby těch dvacet ostatních klientů popadalo a to několikrát po sobě.
mpcz, 08.sep.2017
0 x