❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ray nebo 1S10

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Ray nebo 1S10

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

ludvik píše:... Stejně nic nevyřešíme.

Me by jen zajimalo jak je mozny, ze mas takovy problemy, protoze ja je nemam. Upgrade fw jsem provadel zatim tak 10x a vzdy bez problemu. Cca 4x to bylo po siti na dalku a do vsech verzi 10,17,24 i 80GE. Tak nevim.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

je to rukama :P
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

asdewq

Příspěvekod asdewq » 12 years ago

v rychlosti som prebehol toto vlakno a aj ked to nesuvisi priamo s tym co aktualne riesim a nechcem nikomu nakladat tak pridam jednu osobnu skusenost... pred istou dobou som zvazoval moznosti saf vs alcoma a priznavam pri prvom nakupe som velmi vahavy... avsak ked sa uz rozhodnem som verny zakaznik a myslim ze aj perspektivny... nuz a takto som sa rozhodoval medzi safom a alcomou, pan ponukajuci saf prisiel spravil prednasku, predstavil produkty, priniesol dokonca priniesol nejaky spoj aby sme si to cele mohli pozriet nazivo... potom som vyse roka nemal chut ani cas to riesit podchvilou som ho svojim sposobom ignoroval... v tm obdobi prisla moznost stretnutia s panom z alcomy, prisiel odprezentoval, pri zmienke o inych vyrobcoch zacal byt mierne arogantny, potom som mu poslal este par otazok mailom a na poslednu uz ani neodpovedal... inu neodpovedal som dalej ani ja... cenu ponukol cennikovu s tym ze da zdroje (ktore aj tak nepouzijem) a tusim vnutornu svorkovnicu + par m kablu gratis... a teraz opat k safu... pan komunikuje intenzivne po celu dobu, moje vyslovne rypanie do kvality vzdy vysvetloval, ponukol montaz za zvyhodnenu cenu (alcoma len sefmontaz), pridal zlavu na licenciu (chcem plnych 370mbit)... a teraz otazka z toho pristupu by ste si koho vybrali?... ano dnes sla objednavka na historicky prvy saf na nasu siet a predpokladam ze v blizkej buducnosti pojdu dalsie
len pre uplnost u alcomy som sa bavil o mp165 a 360 - v tej dobe este nebola na trhu verzia ktora by vedela 56mhz kanal (tusim tak je to oznacene?)
u safu cfip lumina
obaja vyrobcovia spoje do 17 a 24ghz
ps: dnes mi to nedalo, cez formular na alcomackej stranke som poslal dopyt na spoj, tak uvidim aka (a ci) pride odpoved.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jeste prosim pridej jmeno obchodnika co u tebe byl z alcomy, diky :)
0 x
- programming
- development
- education

asdewq

bol to p. Preradovic... ako ja nehovorim ze som vzdy najmilsi a ako som spomenul na zaciatku som vzdy dost vahavy koli tomu aby ked uz sa rozhodnem nemusel som toto rozhodnutie menit (chcem jednu platformu, jeden dohlad, jedneho dodavatela) ale proste ten clovek mi vymenuval preco su oni naj a nik iny (nemam rad obuvanie sa do konkurencie, sam to nerobim aj pri lokalnych kori mi piju krv)... mozno ze sme si v dany okamih nesadli a keby bola nejaka ina prilezitost tak to dopadne cele uplne inak... kazdopadne nechcel som kupovat spoj za 100e takze myslim ze tomu by malo byt vystupovanie a aj prave pripadna trpezlivost prisposobene... proste ja osobne som z toho dobry dojem nemal... na sieti zatial mam len jeden 18ghz nec a jedno siklu, teraz ide prva 17tka a aktualne vidim cca 10-15 miest kde by sa mi minimalne nejaka 17tka ak nie licenc v inych pasmach hodili... takze to zacina vypadat na odber 1-2 spojov rocne (mozno menej a mozno este viac) a to mi uz zasa ako uplne nezaujimava vec nepride..takze z toho pristupu som bol trochu sklamany
0 x

REJJA

Příspěvekod REJJA » 12 years ago

Promiňte, veškerá úcta klientovi. Ale tohle mi připadá trochu absurdní.

U spoje MP90 skutečně byla verze (kdysi) pouze 66 Mbit/s A S TÍM BYLA I PRODÁVÁNA. Všichni klienti o tom věděli.
SW upgrade na tento spoj sice zafungoval, ale spoj mohl zlobit. Na ODU bylo vždy napsáno MP90/66 nebo MP66. Bylo jich asi 80, úplně zkraje výroby.

"Kvalita" E-bandu, se správným označením AL80G (neplést se GE) byla opravdu podle Vltavy. Dneska je tahle kapitola za námi a u našeho produktu AL80GE (neplést s AL80G) žádné potíže nejsou. Naopak. Proslulost E-bandu udělal prostor pro export 80GE a ten jde docela dobře.

Odmyslím si "záhadně" sám od sebe přeskočený přepínač, to je mechanická součástka. To samo od sebe nepřeskočí.
Tohle jste zaznamenali po dvou měsících nefunkřní spoj ME. V ME a MP90 je baterie, která drčí v paměti nastavení. Vybila se, vše, co jste musel udělat je spoj nechat chvíli běžet a hned zase nastavit. V ostatních spojích je kondenzátor pro RTC. Prosím vezměte na vědomí, že i ten se po čase vybije a můžete znovu potřebovat spoj nastavit - rozhodně čas.

Opět apeluji, obracejte se na servisní partnery, anebo na naší technickou podporu. Naprostá většina "závad" není nějak záhadná a obvykle se vyřeší na místě.
Myslím, že jsme s řešením potíží docela fér a prokazatelně naše problémy řešíme v kulanci.

I starších zařízení máme dostatečné zázemí pro průběžníé školení.
0 x

REJJA

Příspěvekod REJJA » 12 years ago

A záhadná oprava typu "Na tuhle ME jsme čekali, ta se nám vrátila jako poslední". To vypadá na jednu z legendárních hlášek Antona Mlynského. On byl v tomhle trochu dost svůj.
Každý výrobce může mít svoje problémy. Nás tuhle potkala nekvalitní pájecí vlna na svorkovnici s GE. Jednalo se o 28 svorkovnic, které byli vyexpedovány, než se na to přišlo.
Nakonec se všechny vyměnili, nebo opravili na místě během 10 pracovních dní. Všechny jsme dohledali, nebo se ozvali klienti a okamžitě jsme problém řešili. Stát se to může, prošlo to i zkoušením.

Kdyby tady pořád pracoval Mlynský, na každý telefon při montáži by glosoval příběh o stovkách tisíc vadných svorkovnic, kterými Alcoma zaplavuje svět. Pozdravuji Antona do telekomunikačního nebe, dneska už pracuje jako IT někde v nemocnici. Držíme nemocným palce.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

REJJA píše:Tohle jste zaznamenali po dvou měsících nefunkřní spoj ME. V ME a MP90 je baterie, která drčí v paměti nastavení. Vybila se, vše, co jste musel udělat je spoj nechat chvíli běžet a hned zase nastavit. V ostatních spojích je kondenzátor pro RTC. Prosím vezměte na vědomí, že i ten se po čase vybije a můžete znovu potřebovat spoj nastavit - rozhodně čas.

tohle je vtip že? mám se smát nebo brečet? baterie která drží nastavení? a já myslel že od toho jsou třeba eepromky. Proto vychcípaj spoje co ležeji ve skladě?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

hapi píše:
REJJA píše:Tohle jste zaznamenali po dvou měsících nefunkřní spoj ME. V ME a MP90 je baterie, která drčí v paměti nastavení. Vybila se, vše, co jste musel udělat je spoj nechat chvíli běžet a hned zase nastavit. V ostatních spojích je kondenzátor pro RTC. Prosím vezměte na vědomí, že i ten se po čase vybije a můžete znovu potřebovat spoj nastavit - rozhodně čas.

tohle je vtip že? mám se smát nebo brečet? baterie která drží nastavení? a já myslel že od toho jsou třeba eepromky. Proto vychcípaj spoje co ležeji ve skladě?

Ano, řešili jsme před 14 dny - spoj ztratil čas - bohužel je na leasing, takže nepřenášel data, protože byl vyexpirovaný :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ten čas chápu ale nechápu že to ztratí nastavení.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Kaja

Příspěvekod Kaja » 12 years ago

Chapu ze RTCcko potrebuje baterku.
Ale jestli i nastaveni spoje je v CMOSce zalohovane baterkou, je to pruser.

Muzete nekdo napsat jak ktere spoje (ALCOMA FOD, ORCAVE 1S10, SUMMIT, RAY) maji ulozene nastaveni (jestli v CMOS nebo v EEPROM).

K
0 x

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 12 years ago

GRFS píše:
ludvik píše:... Stejně nic nevyřešíme.

Me by jen zajimalo jak je mozny, ze mas takovy problemy, protoze ja je nemam. Upgrade fw jsem provadel zatim tak 10x a vzdy bez problemu. Cca 4x to bylo po siti na dalku a do vsech verzi 10,17,24 i 80GE. Tak nevim.

Padnul upgradovací software - Program provedl neplatnou operaci......
Na dálku bych si to nelajznul, když se to dělá naživo.
0 x

asdewq

ked uz je to taky OT tak este pridam.... Viktor, neviem ci si niekomu z alcomy nieco hovoril ale ponuku mam v maily, mal som k nej este niekolko otazok tak uvidim aka pride odpoved... ze by to nakoniec dopadlo tak ze druha bude alcoma a treti spoj sa rozhodne podla skusenosti s tymi prvymi dvoma? :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hele za sebe muzu rict, ze alcoma je v klidu ;) ... ale jinak jsem nikde nepsal ani nikomu nerikal, spis to tady kluci ctou :P
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

montykh píše:Padnul upgradovací software - Program provedl neplatnou operaci......

Za to muze urcite taky Alcoma :mrgreen:
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art