230V na strese ano, ale pouze do rozvadece, do RACKu , ktery je urcen pro venkovni prostredi s patricnym krytim a je patricne oznacen (vystraznou tabulkou, pozor elektricke zarizeni, pripadne my to jeste doplnujeme stitkem kde je nejblizsi jistic pro vypnuti tohoto rozvadce), dale privod je 3-5 zilovy dle potreby 1nebo3 fazovy. A kabel neni tazen volne, nybrz napr. v UV husaku. Toto reseni nevyzaduje pouziti proudoveho chranice, protoze se nejedna o "obvod umisteny v mokrem prostredi a nema k nemu pristup laik.
V zadnem pripade bych netahal 230V k "antene do plastoveho rozvadece".
http://kamera.rpsnet.cz/camera/litovel.jpgDale jak tazatel psal, ze ma pres s privodem 230V na druhou vytahovku, tak pozor na jedu vec: je treba rozvadec oznacit tabulkou "zapnuto i pri vypnutem hlavnim jistici". Protoze kdyby dosto k situaci, ze by toho nekdo musel vstoupit (napr. elektrikar zavolany majitelem domu a pod.) a vypnul si hlavni jistic v danem vchode, tak by se divil proc to ma pod napetim
Co se tyka proudoveho chranice:
norma hovori o pouziti chranice v obvodech, ke kterym ma pristup laik. Vyjimku umoznuje prave pro lednici, mrazak ci PC zasuvku.
a) pouziji 3f chranic, na ktery mi vyresi vsechny obvody, ktery chranit mam (nevyhoda je, ze mi vzdycky pri jeho vybaveni vyleti vsechny zasuvkove okruhy) a mimo nej dam svetelne okruhy a vyse zminene zasuvky pro PC a lednici/mrazak
b) pouziji vice 1f chranicu a udelam si bloky obvodu s chranicem (vyhoda nelitaji mi vsechny zas. okruhy naraz, je to drazsi reseni a vyzaduje vetsi dimenzace domovniho el. rozvadece). Mimi chranice zase hodim zasuvky pro PC a lednici/mrazak