❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

linux clonování

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

linux clonování

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

pěkný den,
můžte mi někdo osvětlit jak klonujete linuxově os? mám je na vmware tak bych je rád klonoval... ve windows se musel delat sysprep jak se to dela v linuxu?

Diky Ruda
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

rsync
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

nejspíš jsem se vyjádřil šptaně, nevím jestl linux má nějaké jedinečná idčka pro dané virtuální pc... windows ma sid a musi se sysprepnout, linux tedy staci jenom zkopirovat virtualni disk a o nic vic se nestaram? co mi pripadne zacne kolidovat?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Rudolf Dvořák píše:nejspíš jsem se vyjádřil šptaně, nevím jestl linux má nějaké jedinečná idčka pro dané virtuální pc... windows ma sid a musi se sysprepnout, linux tedy staci jenom zkopirovat virtualni disk a o nic vic se nestaram? co mi pripadne zacne kolidovat?

Pokud vím, tak nemá...resp. ničemu nevadí, kdyby měl. U Windows je to kvůli tomu, aby se znesnadnilo kopírování pirátům, což se u linuxu nemusí řešit.
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

tak díky, např.: sidy pokud se namnoží v síti tak vám třeba active directory nebude fungovat...
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Stejne SID ma vliv jenom u stanic v domene Windows.
Ze zkusenosti pod WIndows 2008R2 domenou uz nemusim delat nove SID, resp nedela to problemy.
V siti bez domeny neni nutne delat nove SID sysprepem.
Bohuzel u Windows 7 nelze SID jednoduse menit bez pouziti destruktivni metody sysprep jako v pripade Windows XP, kde existuje prg newSID, ktery to udela za par vterin a neprijdu o vytvoreny profil jako se sysprepem.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Ladik píše:Bohuzel u Windows 7 nelze SID jednoduse menit bez pouziti destruktivni metody sysprep jako v pripade Windows XP, kde existuje prg newSID, ktery to udela za par vterin a neprijdu o vytvoreny profil jako se sysprepem.

Jak konkrétně přijdeš o vytvořený profil při sysprepu? Nejsem si vědom, že bych s něčím takovým měl problém. Krásně připravím profil, který je pak na každém z PC. Ostatně to je smyslem sysprepu...čistou instalaci můžu udělat z instalaček.

Ale trochu se odchylujeme od tématu...
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

A na co delat sysprep, kdyz to nedavam do domeny? Zbytecne, nove SID tak nevyuzijes resp nepotrebujes.

K tematu: Norton Ghost DOS verze ti to naklonuje jedna basen, overeno na mem Linux serveru
0 x