❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rado3105

Re: PC pre ROS 5 s co najnizsou spotrebou

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Takze by ta redukcia mala fungovat?
Co ta tplink karta, ako dlho ju pouzivate ake su skusenosti?
A co ta skrinka - bude tam pasovat ethernet karta?
minipci tam nepotrebujem.....
http://www.ebay.co.uk/itm/CF-SD-Card-to ... 966wt_1053
tuto pisu ze cf sa bude brat ako ide a sd ako usb....takze to berie ako ide...aj tak to je asi jedno ci to bude brat ako usb, nie?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

rado3105 píše:Takze by ta redukcia mala fungovat?
Co ta tplink karta, ako dlho ju pouzivate ake su skusenosti?
A co ta skrinka - bude tam pasovat ethernet karta?
minipci tam nepotrebujem.....
http://www.ebay.co.uk/itm/CF-SD-Card-to ... 966wt_1053
tuto pisu ze cf sa bude brat ako ide a sd ako usb....takze to berie ako ide...aj tak to je asi jedno ci to bude brat ako usb, nie?

Zdravím,
tp-link síťovka funguje v pohodě. Nevím jak na velkých routerech, mám otestované do 100 Mbit, bez problémů. Mám ji na routeru s trafikem 70 Mbit asi 3 roky.
Ta tvoje redukce CF to miniPCI-E se mi nějak nezdá rozměrově. Máš rozměry? Dodržuje normu?
mpcz, 23/09/2012
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ta sitovka funguje.. rozdil je ovsem ve vytizeni CPU daneho stroje a jde to poznat i v tocich okolo 50Mbit! mam to overeno, na desce PDSMA+ (mimochodem jsem to sem nekde psal) jsem prohodil trafik z tp-link sitovky na sitovku supermicro sg-i2 a cpu o 20-30% mene vytizene okamzite a je to rock stable...
0 x
Jan Ptáček

rado3105

Bezi ta supermicro pci-e karta dobre pod ros?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

samozrejme, jinak bych to tu nepsal. V provozu na hlavni GW uz asi 4 roky...
0 x
Jan Ptáček

mpcz

net.work píše:ta sitovka funguje.. rozdil je ovsem ve vytizeni CPU daneho stroje a jde to poznat i v tocich okolo 50Mbit! mam to overeno, na desce PDSMA+ (mimochodem jsem to sem nekde psal) jsem prohodil trafik z tp-link sitovky na sitovku supermicro sg-i2 a cpu o 20-30% mene vytizene okamzite a je to rock stable...

Zdravím,
tak to mám asi velké štěstí na kousek, při trafiku okolo 60 Mbit mám zátěž cpu do 10 procent na úplně obyč routeru s 2-jádrovým intelem a cca tisícovkou SQ. Ping na www.seznam.cz stabilní okolo 6 msec. Ve verzi do 5.14 byla zátěž od 5 procent, ale během dne pomalu lezla až do 50 procent, po restartu zase 5 proc., to ale byla chyba ROS, psal jsem do supportu, od 5.17 ji asi odstranili a jede to v pohodě. Uptime klidně dva roky, pokud neupgraduji.
mpcz, 23/09/2012

Obrázek
Přílohy
Picture0030.jpg
Picture0030.jpg (70.81 KiB) Zobrazeno 2335 x
0 x

rado3105

s danou pci-e kartou tp-link tg-3468 mi nenabehne bios - nabehne uvodna obrazovka intelu s moznostami vstupu do bios, boot...ale nic nejde stlacit, ked pci-e vyberiem funguje.
Taktiez upgradnute na najnovsi bios.
Doska intel n2800mt....takze asi inkompatibilita....
dufam ze tam pojde karta intel pro 1000 ct
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 13 years ago

Síťovku JEDINĚ INTEL a PCI-E

Už nikdy více nic jako realtek a jim podobné low-endy. Nejenže mají větší zátež na CPU, ale mi občasný packet-loss pod velkým loadem.

Praktická zkušenost k nezaplacení.

A vzhledem k tomu že některé aktuální ITX desky ATOMy mají INTELy dokonce i duální, není co řešit.
0 x

mpcz

melvi píše:Síťovku JEDINĚ INTEL a PCI-E

Už nikdy více nic jako realtek a jim podobné low-endy. Nejenže mají větší zátež na CPU, ale mi občasný packet-loss pod velkým loadem.
Praktická zkušenost k nezaplacení.
A vzhledem k tomu že některé aktuální ITX desky ATOMy mají INTELy dokonce i duální, není co řešit.

Zdravím, melvi,

můžeš prosím dát tip na desku s napájením 12V/okolo 15W a dvěma ETH přijatelně dostupnou?
Dík,
mpcz, 27/09/2012
0 x

rado3105

taku aj ja rad uvidim...
mpcz ty si pisal ze konrketne tuto dosku si neskusal s tou tplink, ci ano? ak ano funguje ti?
0 x

mpcz

rado3105 píše:taku aj ja rad uvidim...
mpcz ty si pisal ze konrketne tuto dosku si neskusal s tou tplink, ci ano? ak ano funguje ti?

Zdravím,
ne, zatím ne. Momentálně nemám tuto desku po ruce. Tp-link mám ale odzkoušený snad stokrát v obyč. deskách intel a nikdy nebyl problém. Jak vidíš z otisku obrazovky nahoře, že by ta karta zatěžovala více CPU, nemusí být pravda (vždycky). Ztrátu pingu teké nepozoruji, používám SW na monitoring, který zaznamenává každý ping po sekundách do souboru a zpětně lze třeba za měsíc vyčíst, jestli jde o náhodné pingy nebo nějaké shluky. Ničeho jsem si nevšiml.
Obrázek
Podotýkám, že se jedná o aplikace do 100 Mbit, větší zátěž ( bohužel ) nemám.
mpcz, 27/09/2012
Přílohy
Picture0010.jpg
Picture0010.jpg (47.12 KiB) Zobrazeno 2335 x
0 x

rado3105

no dufam ze na tej doske pojde v pohode routeros? mate to niekto odskusane?
0 x

mpcz

rado3105 píše:no dufam ze na tej doske pojde v pohode routeros? mate to niekto odskusane?

Zdravím,
došly mi tyto desky na sklad, síťovky TP-link mám, zítra vše otestuji, dám vědět.
mpcz, 04.10.2012
0 x

rado3105

Mam ju uz odskusanu, vali necely tyzden, zatial v poriadku. Tplink sietovka nesla - system nenabootoval ani len bios..zamrzlo to v uvode, nepomohol ani upgrade biosu....
tak som kupil intel sietovku a ta ide bez problemov...je dolezite vypnut hyperthreading(inak su vysoke latencie)
ros 5.20, spotreba okolo 16W(nijake optimalizacie som neskusal...), ide vypnut grafiku ale to pravdepodobne nenabehne system...a nebol ani cas, tak ak sa ma cas niekto hrat...budem rad ked da info ako sa da este znizit spotreba....
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

rado3105 píše:Mam ju uz odskusanu, vali necely tyzden, zatial v poriadku. Tplink sietovka nesla - system nenabootoval ani len bios..zamrzlo to v uvode, nepomohol ani upgrade biosu....
tak som kupil intel sietovku a ta ide bez problemov...je dolezite vypnut hyperthreading(inak su vysoke latencie)
ros 5.20, spotreba okolo 16W(nijake optimalizacie som neskusal...), ide vypnut grafiku ale to pravdepodobne nenabehne system...a nebol ani cas, tak ak sa ma cas niekto hrat...budem rad ked da info ako sa da este znizit spotreba....

Zajímavé. Na BGP routeru jsem HT nechal zapnutý. Abych pravdu řekl, na zkoušku, jinak tuhle technologii v podstatě nemám moc rád. E3 xeon, intel síťovky, ve špičkách i přes 700Mbit. Latence se nehnou. Ovšem "čistý" linux 3.4.9
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.