Tak ten opravenej wireless balicek nekam uloz a posli link.
Za test to urcite stoji.
K.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Polk píše:je to ta 5.21rc1 z 20týho ? Jsem ji nahodil na 2 radia hned jsem měl CPU na 100 procent. Zkusil jsem osekat balíky a stále 100. V profile to bylo jako undefined
Ne, je to obyčejná 5.20tka s novým wireless balíčkem. Hodím ho někam na net
edit: http://www.uloz.to/xgTiGJX/wireless-5-20-mipsbe-npk
Postup je následující:
Upgradovat klienta i ap na 5.20 a poté nahrát tento balíček do files a reboot
0 x
Ok, díky zkusím. Už mě to hádání s reconectem neba, tak snad už to klapne. Mi přijde jak když to dělá jen nám a nikomu ve světě.
0 x
ve svete asi rovnou posilaj nastvany emaily na support, to my se tady crcame s debatou a myslenim co je kde spatne...a on zatim SW od vyrobce
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Mno já to nědělám jinak, ale nikdy ale nebyl žádný lepší výsledek, pak už jen byla možnost udělat humbuk na jejich foru aby se toho chytili a začali na tom dělat.
0 x
Hodil jsem to na 5km spoj, kery mi drzi, tak jestli mi to zacne delat bordel, tak se urcite pochlubim 

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
taky sem to nevydrzel a hodil to na jedno problemove ap (disconecty) a konecne se to zaclo chovat tak, jak bych chtel - rate se drzi furt na max REALNE hodnoty, tzn neskace to az do max ratu, ale u vzdalenejsiho klienta je jen 104Mbit modulace a vice to proste neleze. co sem ted testoval propustnost, tak se taky lehce zlepsilo (cca.5-8M navic). latence v zatezi avg 5ms. uvidime jak disconnecty, kazdopadne rozhodne s tim neco delali.
0 x
Jan Ptáček
No já z toho moc nadšenej nejsem. Nasadil jsem to v 15:46 a už v 17:01 tu mám první "disconnected, not responding"
UPDATE: Teď se pro jistotu mikrotik dostal do stavu, kdy se na něj nedalo přihlásit ničím a přestal propouštět dhcp.
UPDATE: Teď se pro jistotu mikrotik dostal do stavu, kdy se na něj nedalo přihlásit ničím a přestal propouštět dhcp.
0 x
tam budes mit botu nekde jinde, nez v nove verzi RoS... ja muzu rict uz ted, ze urcite zlepseni, pac tam kde sem to nasadil (na AP a pouze 1 disconecty postizeneho klienta) se uz nyni necele 4hodky drzi - predtim se disconnectoval i nekolikrat za hodinu. ostatni klienti maji starou verzi rosu a jedou taky normalne...
0 x
Jan Ptáček
co to chvilu sledujem tak s wirelles balikom sa zlepsila odozva, vyrazne....stabilita uvidim, ked to bude bezat dlhsie....ale vyzera ze celkovo sa nv2 sprava lepsie.....
PS: ako ste prisli k tomu baliku?
PS: ako ste prisli k tomu baliku?
0 x
Také potvrzuji, disconnecty jsou pomalu pryč (tam kde je prostě horší sig. a vysoké rušení už nelze čekat zázrak) - fakt výrazné zlepšení ! Teď jen donutit MK, aby se tímto směrem zaobírali.
0 x
wow, taky jsem to dal na jedno apčko a klienta kterej je v oblasti sám (kanál 5540) a ještě jsem teď koukal jak starnet obsadil kanály 5520,5540,5560 zcela naschvál a zatim žádný disconnect.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
tak za posledních 24 hodin ani jedno odpojení v totálně zarušenym kanále
mikrotik rules

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik