❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UPS + RB s USB - Email při změně stavu napájení
UPS + RB s USB - Email při změně stavu napájení
Má někdo funkční konfiguraci aby RB automaticky posílal mail při změně stavu napájení?? UPS APC propojena pomoci USB s RB711UA ROS 5.19 (rb ji vidi a v logu pise Power off nebo Power on při změně stavu).
0 x
To se dělá přes logování. Topic UPS, action Email. A musíš mít nakonfigurovaný i /tools/email.
Ale abys nebyl zklamaný ... posílá to moc často a občas na něco (většinou návrat do normálu) zapomene.
Ale abys nebyl zklamaný ... posílá to moc často a občas na něco (většinou návrat do normálu) zapomene.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
To jsem nemyslel. Každý výpadek je cyklus tak pěti emailů o výpadku a čtyřech o online stavu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
ludvik píše:Ale abys nebyl zklamaný ... posílá to moc často a občas na něco (většinou návrat do normálu) zapomene.
Proto se vyplatí používat systém, který podporuje eskalace událostí. Např. Zabbix.
0 x
Jo, vyplatí. Ale ty začátky ... než se to zkonfiguruje.
Ono na to jde koukat i jinak - mikrotik tam nemá cpát vlastní řešení, ale použít již existující. Apcupsd ... např. kvůli centrále musím většinou shazovat citlivost. Což jsem do té doby nepotřeboval. Takže noťas, sériák a osobní návštěva. Neboť z MK nenastavíš nic. Ani např. zpoždění prvního hlášení. A je vcelku programátorská bota, když to udělá za vteřinu několik stejných hlášení. Tolik jich ani ta upska sama nemůže poslat.
Ono na to jde koukat i jinak - mikrotik tam nemá cpát vlastní řešení, ale použít již existující. Apcupsd ... např. kvůli centrále musím většinou shazovat citlivost. Což jsem do té doby nepotřeboval. Takže noťas, sériák a osobní návštěva. Neboť z MK nenastavíš nic. Ani např. zpoždění prvního hlášení. A je vcelku programátorská bota, když to udělá za vteřinu několik stejných hlášení. Tolik jich ani ta upska sama nemůže poslat.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
ludvik píše:Jo, vyplatí. Ale ty začátky ... než se to zkonfiguruje.
To rozhodně souhlasím. Zabbix je trošku zvláštní. Na první pohled vypadá jednoduše. Na druhý je to zlo. A teprve na třetí pohled jej člověk začne chápat

0 x
Tak jen doufat, že se zase něco nového objeví ve vlákně sDohled a pak uživatelé co se doustanou až k třetímu pohledu doplní vlákno "Které Zabbix šablony zahrnout do úvodní verze?" 

0 x