❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nákupy ISPíků od O2

Informace o majetkových vztazích a jejich změnách v telekomunikacích.
hapi

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod hapi » 12 years ago

Opravdu koupili Termsáky? Tak to je síla. Nečekal bych že někdo jako terms se nechá prodat. No co, o jednu konkurenci míň :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

melvi píše:No a co z toho vzejde? Tipuju "alternativní celorepublikový ISP", který kdyby aukce nevyšla tak jak je naplánováno, bude nabízet LTE jako virtuál s historií a prodejními kanály po celé ČR.

Zajímavá myšlenka, to by mohlo dávat smysl. Díky.

melvi píše:Důvod proč O2 tak zběsile nakupuje je to že to má skvělou návratnost investice, cca 2-3 roky, přestože pár vyčůránků je taky pěkně vypeklo skrytými závazky. Ale z toho se poučili, jsou opatrnější a stále mají spoustu hotovosti.

Nedávno jsme počítali, že i kdyby na to majitel sítě naprosto kašlal, tak i se sestupnými tržbami dostane stejné prostředky, jako z akvizice za, 3 až 5 let. A ještě mu zůstanou nějaké aktiva. Nechávám bokem ušlé příležitosti a inflaci. A už vůbec k tomu nechci nikoho nabádat.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Zdeněk Švarc píše:Nedávno jsme počítali, že i kdyby na to majitel sítě naprosto kašlal, tak i se sestupnými tržbami dostane stejné prostředky, jako z akvizice za, 3 až 5 let.

No prave, kdyz k tomu pripoctu cenovou valku na jihu cech - 250 kc /16 Mbps, spatna platebni kazen zakazniku (odpojim ho a on vesele prebehne ke konkurenci, kde dostane net za 79kc bez DPH na 6 mesicu + 2 mesice zadarmo pri prechodu...), tak prodavajici naprosto chapu.
Je to videt i u Termsu, ktery sel s cenou dolu na 280Kc a pri pouziti vlastniho zarizka za 250.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Tyhle cenovy valky nikomu neprospejou , ani isp ani koncovejm zakaznikum , protoze isp pak nema penize na upgrade site :(
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 12 years ago

+1, ale když někdo chce bejt za každou cenu jedinej a kašlat na zákazníky, tak to tu prostě sprasí co to de. Dneska kdo nedělá net za kilo pomalu tak se nechytá prakticky..... Krásný náš kraj je, jen co je pravda :D
0 x

zdenek.svarc
Administrator

ppp76 píše:Tyhle cenovy valky nikomu neprospejou , ani isp ani koncovejm zakaznikum , protoze isp pak nema penize na upgrade site :(

Operátoři, kteří se do cenových válek nezapojovali, dneska prosperují. Mají dostatek prostoru pro investice do optiky i zajištění kvalitních služeb. A ti, co se do přetahování o cenu pustili, se vystříleli sami navzájem.

Co se týká TERMSu. Znal jsem je pouze z doslechu a z NIXu. Mám za to, že nikdy nešli pořádně do optiky, navzdory tomu, že působili ve spoustě lokalit, kde by se optiku rozhodně vyplatilo budovat. Takže odhaduju, že je tam už někdo mezi tím předběhl: http://www.internetprovsechny.cz/wifi/p ... 4?view=map a tak TERMS zavčasu a bez ztráty cti, kapituloval.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Star_Gate píše:+1, ale když někdo chce bejt za každou cenu jedinej a kašlat na zákazníky, tak to tu prostě sprasí co to de. Dneska kdo nedělá net za kilo pomalu tak se nechytá prakticky..... Krásný náš kraj je, jen co je pravda :D

Děláme net za tři kila bez daně a chytáme se docela pěkně. Máme tady sice odvážlivce, kteří dávají už pět let net za Kč 99,- včetně DPH, ale zřejmě ředí internet levným methanolem, protože jsou (vlastně "je", jde o one-man-show) 2x pod našimi náklady. Na toto téma navrhuju neprasit dál vlákno a zhlédnout výbornou přednášku od Štěpána Beneše z letošního Srní.
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 12 years ago

Jo, nebudem prasit vlakno, ale na druhou stranu, koná se v té one-man-show taky denně několikrát reklama v rádiu? Obden letáky ve schránkách? A podoný věci? To hádám ne. Timhle končim a nebudu to tu dál rozvádět, kdyžtak někdy jindy v jiným vlákně.

Apropo, jestli tu je někdo kdo je u IH a ví na co se můžeme těšit, napište, ať si obalim nervy :D

Zdeněk: Předpokládám tohle k tématu patří :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

sakra, a já myslel že jste byly na Srní kde ukazoval náklady 200,- :-D nicméně cena 290,- za net včetně DPH je reálná. Jak to dělaji ti mobilní operátoři že maji mobilní net za dvě kila a uživěji se? chyba bude asi jinde chlapci. Neříkám že si můžeme dovolit nějaký velký výdaje ale ani se nedá řict že nevyděláváme.

Co vlastně IH bude dělat s tim ostatním co se inet zákazníků netýká? Měly přece spousty "divizí" např. vyráběly stožáry pokud vim a nebo měly i spoustu lidí pro výrobu webů atd.. možná tušim i nějaký servery.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Hapi teď máš krásný počet příspěvků, tak si ho už víc nekaž.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 12 years ago

melvi píše:Důvod nákupu Termsnetu je jasný, IH potřebuje papírově pokrýt majoritu ČR.
Na jihu je majoritní Starnet, který jim to neprodá a ostatní jsou příliš malí rozlohou než aby se to vyplatilo, museli by jich koupit víc a to je víc přemlouvání a taky víc peněz.

budiž, spekulace ale budiž

melvi píše:No a co z toho vzejde? Tipuju "alternativní celorepublikový ISP", který kdyby aukce nevyšla tak jak je naplánováno, bude nabízet LTE jako virtuál s historií a prodejními kanály po celé ČR.

Tohle už je čirá spekulace, nebo máš na čem to založit ?

melvi píše:Důvod proč O2 tak zběsile nakupuje je to že to má skvělou návratnost investice, cca 2-3 roky, přestože pár vyčůránků je taky pěkně vypeklo skrytými závazky. Ale z toho se poučili, jsou opatrnější a stále mají spoustu hotovosti.

A tohle jsou na mě trochu abstraktní počty. Když vezmu v potaz že O2 platí 1,5 až 2 násobek ročního obratu, chtěl bych znát ten trik, kterým z toho dostanu 2-3 letou návratnost. Mě se zatím žádná taková návratnost nepovedla, spíš naopak.To by totiž znamenalo 50-100 procentní ziskovost stávajících společností, pak ovšem zase nevím proč by byly naprodej.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to stepan.benes snizis naklady, pokratis zamestnance, neplatis za lajnu ... ver tomu, ze ti ihned zustava kopec penez ...

jinak u mne byl tipek z IH ve cvrtek :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:sakra, a já myslel že jste byly na Srní kde ukazoval náklady 200,- :-D nicméně cena 290,- za net včetně DPH je reálná. Jak to dělaji ti mobilní operátoři že maji mobilní net za dvě kila a uživěji se? chyba bude asi jinde chlapci. Neříkám že si můžeme dovolit nějaký velký výdaje ale ani se nedá řict že nevyděláváme.

Ono by možná bylo lepší nereagovat, ale nějak mě to nedá. Rozvádět to nebudu, jen pár hesel:
1) minimální marže pod 20 procent !?! Prosím, ale já ne.
2) nemíchejte jabka s hruškama. Fixní vs. mobil připopojení je tak rozdílné (alespoň v našem podání :) ), že nelze srovnávat
3) bundlování služeb
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:to stepan.benes snizis naklady, pokratis zamestnance, neplatis za lajnu ... ver tomu, ze ti ihned zustava kopec penez ...

jinak u mne byl tipek z IH ve cvrtek :D

Nevěřím :)
Vezmu třeba Losan, měli jsme je pod nosem:
- ušetřili na obchodnících, což v důsledku znamenalo propad fakturace, protože přišli o vazby s klíčovými zákazníky
- zrušili call centrum, což dnes považují za velkou chybu (tu práci někdo stejně udělat musí) a opět ztratili lidi, kteří byli v té síti nějak zasazeni, náklady se jen přesunuly jinam
- ztratili dost zákazníků
- za linku se i matce musí platit :), zadarmo nic není
- do sítě jako takové byla třeba nemalá investice

ano, věřím že v celkovém pojetí najdou jisté synergie a provoz lze optimalizovat, ale zas tak zásadní to nebude. Rozhodně ne na 2-3 letou návratnost.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ano tyhle informace take mam .. ale co se linky tyce, tak za tu opravdu neplati :) to me i potvrdil ten co byl u mne ... tak nejak jsem se z nej snazil vytahnout co a jak a jak to tak obvykle byva dale .. ale moc toho neprozradil, protoze to tam pry proslo kompletni vymenou lidi a nyni teprve planuji co a jak bude
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education