❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problem s vytorenim BRIDGE na dvoch odlisnych zariadeniach

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
lordon007

Problem s vytorenim BRIDGE na dvoch odlisnych zariadeniach

Příspěvekod lordon007 » 12 years ago

Dobrý deň, potrebujem poradiť či je problém vytvoriť BRIDGE mode na dvoch odlišných zariadeniach, a či je práve BRIDGE mode ten pravá pre môj problém. Potrebujem pripojiť stolový PC na wifi, kvôli internetu. Wifi je riešená cez TP-Link TL-WR841ND a PC chcem pripojiť cez Air Live WL-1120AP. TP-Link je nastavený na normálne vysielanie Wifi, ako mám nastaviť AP-čko aby mi sa pripojil na wifi, a bezdrôtový signál preniesol na ethernet ????? Ďakujem za pochopenie mojej začiatočníckej neinteligencie :)
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

Za 1.) Air Live WL-1120AP je starej kram, kterej neumi ani 802.11G :D Zahod to a kup si spis http://www.i4wifi.cz/tl-wn722n-150-mbps ... d2120.html

Za 2.) TP-Link TL-WR841ND nastav do modu AP, s tim, ze WAN port bude internet a LAN+WIFI bude lokalni sit, nezapomenout zapnout dhcp server a nastavit sifrovani WPA2

Za 3.) Nainstalovat ten usb adapter i s utilitou pro nastaveni. Potom se pripojis k siti, zadas klic a jedes.

edit: pokud bys i tak se chtel pripojit s tim air livem, tak jednoduse, tp-link bude ap a air live bude klient, defaultni ip adresa je 192.168.100.252, staci nastavit mod klient, nastavit sifrovani a melo by to jet (strasne pomalu) :D
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

lordon007

Presne takto som to nastavil:
-TP-link mam v mode AP, vo wan porte mam internet zapojeny, sifrovanie mam WEP (pre istotu starsie WEP kvoli kompaktibilite)
-AirLive som nastavil do modu Client, sifrovanie som nechal Disable a pripojil som sa na tu moju siet doma.

-Nechapem preco nepytalo odomna zabezpecenie ked som sa pripajal, a pritom mi vypisalo ze pripojoenie uspesne
-Mam nastavit sofrovanie normalne ako ked si zapinam sifrovanie WLAn ? a mam dat rovnake heslo ako mam na tom TP-linku ?
-ked sa pripajam na AirLive tak musim nastavit ethernet adapter v kompe do sieti 192.168.100.X a TP-link mi bezi v sieti 192.168.5.X aj broadcastuje DHCP v sieti 192.168.5.X, ako potom budu komunikovat moj PC s TP-linkom ?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

WEP klíč (heslo) do AirLive zadej stejné jako do TP-Linka. Koneckonců se AirLivem k TP-Linku připojuješ. IP adresu 192.168.100.x potřebuješ pro přístup k web rozhraní AirLive, jinak ji vůbec k ničemu nepotřebuješ. Pokud ti na tom tak záleží (třeba do toho chceš lozit odjinud), změň v nastavení jeho adresu na něco z tvé sítě, třeba 192.168.5.252. Potom si samozřejmě na počítači zase zapni DHCP, abys dostal od TP-Linka adresu. Takhle by ti to mělo chodit, ale pokud chodíš na youtube a máš ne úplně pomalé připojení, pocítíš, že je to pomalé, a ještě velice rád koupíš ten zmiňovaný adaptér. :mrgreen:
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

lordon007 píše:Presne takto som to nastavil:
-TP-link mam v mode AP, vo wan porte mam internet zapojeny, sifrovanie mam WEP (pre istotu starsie WEP kvoli kompaktibilite)
-AirLive som nastavil do modu Client, sifrovanie som nechal Disable a pripojil som sa na tu moju siet doma.

lordon007 píše:-Nechapem preco nepytalo odomna zabezpecenie ked som sa pripajal, a pritom mi vypisalo ze pripojoenie uspesne

to je nejaky nesmysl, viz ma dalsi poznamka

lordon007 píše:-Mam nastavit sofrovanie normalne ako ked si zapinam sifrovanie WLAn ? a mam dat rovnake heslo ako mam na tom TP-linku ?

urcite, na obou zarizenich musi byt stejny typ sifrovani a stejny klic jinak se ty zarizeni nespoji

lordon007 píše:-ked sa pripajam na AirLive tak musim nastavit ethernet adapter v kompe do sieti 192.168.100.X a TP-link mi bezi v sieti 192.168.5.X aj broadcastuje DHCP v sieti 192.168.5.X, ako potom budu komunikovat moj PC s TP-linkom ?

ano ethernet v kompu musis pri nastavovani mit na subnetu jak pises, tp-link ti bezi na 192.168.5.X a dava ti z tohotorozsahu pomoci dhcp ip adresu (192.168.5.100)
ip adresa air live neni dulezita, slouzi jen pro nastaveni toho zarizeni a muzes ji nechat bud v defaultnim nastaveni nebo ji rucne zmenit treba na 192.168.5.2
airlive se pak bude chovat jen jako prevodnik wifi-ethernet

opravdu bych ti ale doporucil koupit ten usb adapter, tim vyuzijes potencialu Nkovyho rezimu u toho ap = vyssi prenosova rychlost
myslim, ze z te 1120 nedostanes vice jak 4-5Mbit

edit: a jeste jedna mala poznamka: u sifrovani WPA2 se rozlisuji mala a velka pismena v klici, kdezto u WEPu je to jedno
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

lordon007

Uz som vacsinu problemov vyriesil, rozbehal som to ked som zrusil sifrovanie, ale neviem to rozbehat pokial tam mam nastavene heslo, v tom AirLive je to nahovno riesene, lebo nemam kde zadat to sifrovanie. Skusal som to v nastaveniach Wireless->Security, nastavil som rovnaky typ aj rovnake heslo, ale uz ma nepripoji na tu moju wifi siet.
Vedeli by ste mi niekto s tymto pomoct ?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nastav tam "open system", je to někde u toho šifrování. Nastavení na Auto leckdy nefungovalo.
Šifru můžeš mít jen WEP128, nic lepšího ovis 1120 jako klient neuměl.
lordon007 píše:Uz som vacsinu problemov vyriesil, rozbehal som to ked som zrusil sifrovanie, ale neviem to rozbehat pokial tam mam nastavene heslo, v tom AirLive je to nahovno riesene, lebo nemam kde zadat to sifrovanie. Skusal som to v nastaveniach Wireless->Security, nastavil som rovnaky typ aj rovnake heslo, ale uz ma nepripoji na tu moju wifi siet.
Vedeli by ste mi niekto s tymto pomoct ?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lordon007

Ty kokso taky maly detail kolko zmenil :) sice to nebolo v sekcii Wireless->Security, ale nasiel som to, nastavil som na Open System ako je na TP-Linku a uz to bezi :) Ďakujem vam vsetkym za pomoc :)
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

lordon007 píše:Ty kokso taky maly detail kolko zmenil :) sice to nebolo v sekcii Wireless->Security, ale nasiel som to, nastavil som na Open System ako je na TP-Linku a uz to bezi :) Ďakujem vam vsetkym za pomoc :)

a ted si spust http://www.speedtest.net a napis jak rychle ti to frci :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nojo :-) ... už si to přesně nepamatuji a nechtělo se mi hledat klienta co to ještě má. Ono jich zase tolik není.
lordon007 píše:Ty kokso taky maly detail kolko zmenil :) sice to nebolo v sekcii Wireless->Security, ale nasiel som to, nastavil som na Open System ako je na TP-Linku a uz to bezi :) Ďakujem vam vsetkym za pomoc :)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.