Zdravim,
Potreboval bych takovou malou radu co se tyce VPN, mam nastaveno VPN ktere me bezproblemove funguje ale bohuzel nevim jak vymyslet abych se s vytocenym VPN dostal na IP adresu dalsiho zarizeni ale pred nim (wan IP) je to nejak mozne? a pokud ano mohl by me nekdo navect co pro to mam udelat..
Mam jeste jeden problem, vlastnim voip a potrebuji ho pripojit do site jenom ze je problem s tim VPN kdy voip sice jde ale jde pres VPN a ja bych ho potreboval aby sel po takzvane localnich adresach a ady nastava problem.. kdyz jsem byl pripojen MK na MK vse fungovalo jak jsem tam predto dal zaric s argridem ktery je nastaven jako router (MK -> Airgrid -> MK) tak bohuzel bud to jde jen pres VPN a na local uz se nedostanu a nebo proste nesmim mit vytocene VPN abych mohl jit na local. Lamu si stim hlavu uz nekolik dni, prosel jsem tunu texu a nastaveni a bez uspechu... mohl by me nekdo stim pomoci a navect me na spravnou stopu... pokud by nekdo nepochopil muj dotaz tak poslu obrazek s vysvetlenim dekuji vsem predem za odpoved.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rada s nastavenim
ten airgrid je ptp spoj? prepni to do bridge a zapni wds
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.
Aigrid je spoj neboli privod proste WAN Uz jsem premyslel nad tim bridge, pokud prepnu na bridge tak bohuzel tomu bridge v AIrgridu nerozumim pac je tam ip adresa bridge a kdyz to nastavim tak pak nevim jakou mam dat IP adresu zanim takze tomu MK
takze ja jakozto klient mam ip 192.168.238.243 a pokud nastavim IP ardesu treba tomu MK a nebo rovnou pocitaci 192.168.238.244 nebo neco dalsiho az do 255 tak me to nejede protoze ten MK system predtim ma uz tyto rozsahy pro dalsi system takze vlastne abych to vysvetlil cislo244 az 255 jsou obsazeny dalsimi klienty...

0 x
Jestli to dobre chapu, tak je to MK - AirGrid < - > AirGrid - MK?
Jestli je to tak, tak ty AirGridy normalne propoj do bridge, ip jim ani menit nemusis, protoze jsou tam jen pro nastaveni nebo monitoring. Proste udelas transparentni bridge wds.
Pokud najdes 2 volne ip adresys, tak jim je nastav, at se na ne z te site 192.168.238.x dostanes.
Btw. 192.168.238.255 je broadcast ip adresa, kterou nelze pouzit pro zadnou stanici v siti.
P.S.: Zkus nacrtnout jak je to zapojene, jestli je tam nekde dhcp server, odkud kam je vpn, co ma jakou ip atd.
Jestli je to tak, tak ty AirGridy normalne propoj do bridge, ip jim ani menit nemusis, protoze jsou tam jen pro nastaveni nebo monitoring. Proste udelas transparentni bridge wds.
Pokud najdes 2 volne ip adresys, tak jim je nastav, at se na ne z te site 192.168.238.x dostanes.
Btw. 192.168.238.255 je broadcast ip adresa, kterou nelze pouzit pro zadnou stanici v siti.
P.S.: Zkus nacrtnout jak je to zapojene, jestli je tam nekde dhcp server, odkud kam je vpn, co ma jakou ip atd.
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.
Zdravim,
Dostal jsem informace ze se to bude jeste predelavat do zminovaneho bridge takze pokud by to neslo nebo byl stale nekde problem napsal bych Vam do zpravy s odkazem na topic, ja zatim dekuji za vyjadreni se k memu problemu.
Dostal jsem informace ze se to bude jeste predelavat do zminovaneho bridge takze pokud by to neslo nebo byl stale nekde problem napsal bych Vam do zpravy s odkazem na topic, ja zatim dekuji za vyjadreni se k memu problemu.
0 x