Jinak váže, jestli mne CPE stojí o 500Kč navíc, tak to je zanedbatelný rozdíl. Ale jestli mám hotové smontované CPE a nemám takové CPE a musím to šroubovat z dílů, tak to je zásadní rozdíl.
V době kdy jsem rozhodoval co použít, tak volba byla UBNT M5 jako sic nedokonalé,ale kompletní řešení pro outdoor wifi a nebo mikrotik v podobě rbček+mini-pci a antény od různých výrobců. O ceně to opravdu nebylo, to mi věř, že opustit možnosti dohledu a nastavení mikrotiku mi v hlavě leželo dlouho.
mpcz píše:melvi píše:Flamewar Mikrotik vs UBNT
Jinak nikdo by asi nepřešel na UBNT, pokud by mikrotik nezaspal dobu, bohužel. Neznám nikoho kdo by používal UBNT pokud by měl alespoň podobnou alternativu u Mikrotiku
Postavili jsme celou sít na Mikrotiku, cca 1800 WiFi klientů, jenže když jsme chtěli něco novějšího, tak prostě mikrotik neměl alternativu, nejdřív nebylo Nko, pak nebylo TDMA a do dneška není ucelená řada outdoor řešení, bohužel.
Zajímají mne názory k UBNT, závady a jejich případné předcházení či včasné rozpoznání.
Zdravím,
podle mě přechod na UBNT může mít jenom jeden racionální důvod - šetřit. Bohužel se pak ukázalo, že v průběhu doby se těch pár korun rozdílu vymstilo na zbytečném výjezdu nebo vynucené výměně z důvodu neschopnosti nakonfigurovat potřebné funkce.
mpcz, 24/08/2012