❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
kure05

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Insider píše:50M? Ty vogo to musi byt hodne vzdaley civiliaci.. Pokud nemam na AP aspon 150Mbit FDX, tak jsem nervozni :D

Nejseš nervózní, ale nemocnej. To je už úplná honba za Mb :roll: Na síti máme i nějaký "soc" vysílače který daj lehce přes 10Mb/s a pro těch pár lidí co tam jsou to stačí. Opravdu nemáme na každym vysílači 10GHz nebo duální 5GHz příjem . . .
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Pořád jsme se ještě nedozvěděli detaily = kolik to na tu dálku dá, jaký latence, ..... ??
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Insider: holt pokud budu vyrobce 10GHz profi pojitek, tak je mam take vsude :-)
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

vzdyt jeden sektor rozda 50-80 mego

..80M multipointem a na ubnt, ve 20MHz kanálu, zlatý voči. Tak leda někde v Horní Dolní, kde lišky dávají dobrou noc. Takhle ošklivě si lhát do kapsy :)
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

Multipointem na UBNT to vážně rozdá i 50-55 Mbps na 20 MHz kanále, a to i v relativně zarušeném prostředí. U těch lišek by to možná bylo i 60 :D
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

50jo, ale 50 neni 80 :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

a cemu ted ma clovek verit :) neznaly jedinec je zmaten tim ze se snad dostal k nam nejaky fake kus co stoji za guvno...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

hapi píše:http://i4wifi.blog.cz/1208/mereni-cmi-objednane-spolecnosti-alcoma-legalnost-zarizeni-ubiquiti-power-bridge-m10-a-realne-zkusenosti-z-provozu

Myslim ze tomu nelze nic moc vytknout, vsechny argumenty mi pripadaji jako opravnene, predevsim ten puvod toho testovaneho kousku. Klidne to mohl byt nejaky ukradeny testovaci beta vzorek ci tak neco. A ze to alcoma dela natajnacku je proste podivne. Stejne tak nevyplneny scanlist, pokud je to skutecne popsanu v navodu od i4wifi, je fail, o chybejici verzi testovaneho FW nemluve.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Oni se musijou nějak bránit, nechtějí to nechat tak, že si o nich budou lidi myslel že sou paka. Proto se vymyslí, že někdo začal dělat kopie a rozšíří se to. Vyjádří se znepokojení na tím, že se něco takového k nám dováží. Samozřejmě se nezapomene podotknout že testovaný kus zřejmě pocházel ze série těchto "napodobenin", tím celý problém (alespoň na nějakou dobu) utichne.
V době kdy si kupoval Viktor ten svůj spoj, už tu podle mě byli první oficiální kousky k dodání. Já sám jsem měl svůj kus z Penty krátce po tom.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Nejvíc mě pobavilo to mírné překročení masky :)

Víš mami, jsem mírně těhotná ...

To je zase jednou škvár, měl jsem pana Klečku za mnohem serioznějšího jedince..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

hmm, me uz bavi jen ta fotka, to jako na rahno o prumeru trubky 28mm dava i4 antenu 65cm ? tezce profesionalni ...
jinak si myslim, ze je to zas jen cereni vody a mlzeni ... zadny fake kusy nejsou ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Viktor Novotný píše:hmm, me uz bavi jen ta fotka, to jako na rahno o prumeru trubky 28mm dava i4 antenu 65cm ? tezce profesionalni ...
jinak si myslim, ze je to zas jen cereni vody a mlzeni ... zadny fake kusy nejsou ..

Jistě že nejsou, úplně stejný sračky z toho lezly už minulý rok touhle dobou.. Nejedná se o žádnou vyjímku jednoho kusu.. Je to možná vlastnost celé úvodní serie, ta však měla být buď ručně dotažena, nebo zničena.. Jenom to ukazuje na úroveň péče UBNT o svoji produkci a rozsah těžké hlavy jak nakonec vyjebou s distribucí, která se dostane do úzkejch, ale to bude hned v dalším dílu..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ale tak marketingová akce dobrá ne? týden po uvedení samsung galaxy S3 někdo na net postnul roztavenej telefon s tím, že se to při použití v držáku v autě jako navigace samo upeče ale už málo kdo ví, že to někdo strčil do mikrovlnky a pak poslal na reklamaci s tvrzením že se to upeklo samo.

business is business
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

Tak sem dneska viděl PBM10 anténu na výměníkový stanici Liberecký teplárny na zdejším sídlišti. Dokonce maj otočenou jednotku o 45° dle návodu i4wifi :lol: Maj to nejšpíš na ovládání tý výměníkový stanice. Žádnýho ISP to určitě není . . .
0 x