❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Firemný Offroad ISP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Leeonek

Re: Firemný Offroad ISP

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

mpcz píše:Zdravím,
odpovím dotazem: jakou myslíš, že má informativní hodnotu ten tvůj příspěvek pro účastníky fóra?
- Co čekám? No přesně to, co mám a za těch zhruba 30.000 km po silnici i kotárech už mi napovědělo hodně. Dovedu si živě představit, kolik procent auta ISP najezdí v takovém terénu jako na videu. Takže na Předmět: Firemní offroad ISP můžu klidně DUSTERA doporučit.
- nevím, odkud bereš ty informace o záruce, alternátor do záruky patří, ať si ten tvůj známý přečte záruční podmínky ke svému autu XY, protože
- 3 letého DUSTERa bych docela rád viděl, měl jsem první kus a ten v létě oslavil 2 roky. Ledaže by byl testovací jezdec v Rumunsku, kde jezdily prototypy od konce 2009. To by ale asi nebyla řeč o záruce.
Nic ve zlém, ale to auto si na nic nehraje, je levné, slouží ze všech sil a takové řeči si nezaslouží.
mpcz, 16.08.2012

Můj příspěvek byl poměrně nejasně formulovaný, uznávám.
Pokud jsi měl auta které jsi tu vyjmenovával, tak je přinejmenším zarážející, že sis koupil Dacii, ať už jakoukoli. Každopádně sis ji koupil a jsi s ní evidentně spokojen, já jen říkám že obecně zpracování u těchto typů aut je při srovnání s dražšími výrobci na odpovídající úrovni. Když s autem najedeš za 2 roky 30000km tak to taky mluví samo za sebe, v podstatě žádná zátěž, občasné ježdění. Pokud bys najel 30000 a více za rok, určitě bys nesáhl po Dacii a přesně o tohle jde.
Pokud sis koupil 10 let starý, vyhoněný a 3x přetočený meďour, s reálným nájezdem půl milionu km, nemůžeš srovnávat poruchovost a spolehlivost s novou Dacií, je to trošku mimo. Pokud tedy neuvedeš u všech aut alespoň přibližné stáří, má tato informace (jak jsi pěkně napsal) nulovou vypovídající hodnotu.
Rozšíření záruky na více let, jsem nepsal na Dacii a už vůbec ne přímo na Dustera, ale obecně na všechny automobilky. Na nějčastější problémy a poruchy které se dají předvídat, se záruka nevztahuje a je potřeba si pořádně přečíst na co vlastně ano.
Taktéž jsem nemyslel poruchu alternátoru u Dustera ale u konktrétně u Kia, ale jak jsem psal výše, výrobce a model není podstatný. Klučina co spolu chodíváme na pivo, dělá v autorizovaném servisu Opel a ten na to upozorňoval taky, většinou se rozšířená záruky nevyplatí připlácet, protože díly na které se vztahuje se minimálně kazí.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Leeonek píše:
mpcz píše:Zdravím,
odpovím dotazem: jakou myslíš, že má informativní hodnotu ten tvůj příspěvek pro účastníky fóra?
- Co čekám? No přesně to, co mám a za těch zhruba 30.000 km po silnici i kotárech už mi napovědělo hodně. Dovedu si živě představit, kolik procent auta ISP najezdí v takovém terénu jako na videu. Takže na Předmět: Firemní offroad ISP můžu klidně DUSTERA doporučit.
- nevím, odkud bereš ty informace o záruce, alternátor do záruky patří, ať si ten tvůj známý přečte záruční podmínky ke svému autu XY, protože
- 3 letého DUSTERa bych docela rád viděl, měl jsem první kus a ten v létě oslavil 2 roky. Ledaže by byl testovací jezdec v Rumunsku, kde jezdily prototypy od konce 2009. To by ale asi nebyla řeč o záruce.
Nic ve zlém, ale to auto si na nic nehraje, je levné, slouží ze všech sil a takové řeči si nezaslouží.
mpcz, 16.08.2012

Můj příspěvek byl poměrně nejasně formulovaný, uznávám.

Pokud jsi měl auta které jsi tu vyjmenovával, tak je přinejmenším zarážející, že sis koupil Dacii, ať už jakoukoli. Každopádně sis ji koupil a jsi s ní evidentně spokojen, já jen říkám že obecně zpracování u těchto typů aut je při srovnání s dražšími výrobci na odpovídající úrovni. Když s autem najedeš za 2 roky 30000km tak to taky mluví samo za sebe, v podstatě žádná zátěž, občasné ježdění. Pokud bys najel 30000 a více za rok, určitě bys nesáhl po Dacii a přesně o tohle jde.
mpcz: no najezdím přesně tolik, a tam, jak situace středněpoložené lokality vyžaduje. Pokud bych najel více, tak tím spíše bych po autě s dlouhou zárukou sáhl. Jen pozor na omezení km u záruk, bývá to 100-150.000 km, tak to je třeba zvážit. Občas si dám tu práci a promluvím si s majitelem DUSTERa nebo Loganu, takže mám i podložené názory lidí, co najezdí za rok i 80.000. (Po silnici). Názor mají stejný. Terénního řidiče (vytrvalce) jsem zatím nenatrefil. Každopádně do řeky s ním nejezdím, také proto, že tu žádnou nemáme, takže tady bych nechal prostor pro ty auta za 1-2 mega. Pro milovníky NISSANU - systém 4x4 DUSTERu je od téhle firmy. Světlá výška 210 mm.

Pokud sis koupil 10 let starý, vyhoněný a 3x přetočený meďour, s reálným nájezdem půl milionu km, nemůžeš srovnávat poruchovost a spolehlivost s novou Dacií, je to trošku mimo. Pokud tedy neuvedeš u všech aut alespoň přibližné stáří, má tato informace (jak jsi pěkně napsal) nulovou vypovídající hodnotu.
mpcz: kromě toho GAZu a ARO v Mongolsku a VW Transporter a CADDY, které byly zaměstnavatele vše 0 km

Rozšíření záruky na více let, jsem nepsal na Dacii a už vůbec ne přímo na Dustera, ale obecně na všechny automobilky. Na nějčastější problémy a poruchy které se dají předvídat, se záruka nevztahuje a je potřeba si pořádně přečíst na co vlastně ano.
mpcz: četl jsem: Vyňato: tlumiče, katalyzátor, žárovky, destičky, stěrače. O alternátoru nic. Taky bych se divil. Myslím (ale nevím to jistě), že to není u žádné automobilky.

Taktéž jsem nemyslel poruchu alternátoru u Dustera ale u konktrétně u Kia, ale jak jsem psal výše, výrobce a model není podstatný. Klučina co spolu chodíváme na pivo, dělá v autorizovaném servisu Opel a ten na to upozorňoval taky, většinou se rozšířená záruky nevyplatí připlácet, protože díly na které se vztahuje se minimálně kazí.
mpcz: KIA - tak to nevím, nevím, tady bych KIU bránil, v téhle fabrice pracuje syn a o nějakém vyňatém alternátoru nebo podobných zásadních komponentech nám není nic známo. Proč ale tohle tvrdí někdo u piva a od konkurenční značky, to docela chápu, to je zcela běžné.

mpcz, 20/08/2012
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Podívej, máš svůj názor, a není nic na tom, když já řeknu svůj. Končím s pitváním tohoto tématu, k ničemu to nevede, trošku mi už od začátku překrucuješ to co jsem chtěl říct ale i přesto Tě mám rád :)
Ty bys doporučil Dacii, já bych ji nechtěl ani omylem. To je asi tak to podstatné co jsme měli původně na mysli a tím bych to asi ukončil.
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 13 years ago

Jen na osvezeni pro vsechny Dastrysty z dneska z vyjezdu :D
http://kamera.rpsnet.cz/camera/cesta_noc.jpg

PS: ono to nevypada tak, jake to ve skutecnosti je, ale je to v kuse 3km hopsani po kamenich
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

pocuj nechcem rypat ale taky teren ako je na tej fotke jazdim s prehladom na klasickom osobaku :).. teda to mi ani ako teren nepride..
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

no po takom chodim na svojej podvihnutej octavii L/K :D
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Tohle zvládá i Peugeot 307. :D
0 x

midnight_man

som nasiel fotku od zimy ešte...snehu tak akurat. Zvykne tam byt aj o 10-20cm viac...vtedy len retaze.
0 x

LUKESM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LUKESM » 13 years ago

No chvilku jsem premyslel, jestli tu fotku sem davat, pac hode zkresluje :D

No mam co jsem chtel...

Nicmene, uz jsem tam od tamtud odtahoval Octavii Scaut s prorazenou vanou... (ale to byla vylozene chyba ridice)

Ono se se to vyjet temer s cimkoliv co ma alespon nejaky pohon 4x4 s opatrnym ridicem, ale vsechni tam konci pri 10-20cm snehu, nebo po destich, to se cesta meniva v koryto a nasledne v baheni koupel..
0 x

midnight_man

Na svojej octavii som uz tento rok asi 4x prerazil vanu :( ... hold
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

jaj zlata to 406.. ta ma motor ulozeny tak ze skor ostanes lezat na napravnici nez ze zrusis vanu :).... spodne okrytovanie mam sice tiez otrhane ale okrem toho.. klop klop ok :)
0 x

midnight_man

no no , v tomto je octavia na ..... prve co odleti je vana :mrgreen:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

Zdravím,

tak náš DUSTER 4x4 TDi slavil 3. narozeniny jako iSP vozidlo do středněpoložených krajin i pro odvoz dětí do školky a divadla. Bilance: poruchy NULA, náklady : olej - povinná výměna 1x cca 2.500 Kč.
Závěr: nikdy bych si již jiné auto nekoupil ani na odvoz do dětí školky, ani na opravy ISP. Naprostá spokojenost za pár korun.

mpcz, 26/11/2013
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Co tam máš za gumy/disky na zimu? 80kW nebo 66? A 400tis není zase tak málo :( .
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

renault nebo dacia? ono je to více méně fuk.

Jenom mě nejvíc sere že tam nedaji nějakej pořádnej motor a dávaji tam samí slabý shitky a ještě k tomu do auta se 4x4 :evil:
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků