❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak vypnout diagnostické led u routerboardu?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
pcwifi
antispam: Ano

Re: jak vypnout diagnostické led u routerboardu?

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

treba ma tech 96M smotano pod posteli a jeden konec kablu do RBcka na stole, druhy do zdroje + pc :lol:

PW
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

nahodou na 96M a 24V 1x RB je v poho, ale 2x RB a switch uz nechodi ;) osobni zkusenost ;)
0 x

Martinkaa

Příspěvekod Martinkaa » 13 years ago

Některé příspěvky komentovat nebudu. Ten Straitcore byl imho nejlepší router, co jsem kdy měla. Těch 96m kabelu pod postelí opravdu smotáno nemám, ale jsem v údolí v RD a před domem nám v 70tých letech vyrostl překrásný panelák (ne jeden). No a já mám se svolením majitele bytu v šestém patře na tom paneláku přidělán RB 411. Bohužel jediné místo, ze kterého je vidět přes kopec je těsně vedle okna a ty ledky tam svítěj nebo blikaj což děsně rozčiluje majitelky kočku a ta v tom místě kde to prosvítá olizuje neustále to okno. Proto mě poprosila jesli by ty ledky nemohly doblikat. Já vim, je to absurdní, ale je to tak. Můžu to přelepit ale vypnout je na dálku mi přišlo smysluplnější. Pokud to nejde nedá se nic dělat. No a to napětí potřebuji vědět z toho důvodu, že se mi chvílema vypínalo RB. Chtěla jsem vědět jestli mam koupit silnější zdroj. 24V (naprázdno) ten zroj má.
0 x

Martinkaa

pcwifi píše:zmutovane routery co ukazuji hodnotu napajeciho napeti :mrgreen: s cimpak si to asi dotycna plete...typujme co ma a indikuje kazdy primitivni router...

straightcory umely dvojity hovno a trojity prt...boze muj, klony ovislinku. neres kolik je to metru, pokud drzi 100Mbit link a neresetuje se samotne RBcko pri netovani, tak je vse ok. esi mas pocit ze neni, osad 24V zdroj, tech 9V coz je minimum se do RBcka natuti dostane.

PW

Trochu inteligence by neškodilo. To že jsem žena neznamená že nemám zkušenosti v oblasti elektrotechniky. Například ten straitcore na stejné vzdálenosti jel s 18V zroje a na něm bylo 9,6-9,8V Což je ok.

Nevím prč by ty ostatní routery museli být horší. Stabilita byla v pohodě (až na jeden) a uměl toho mnohem víc.
To že umí jakésy odlehčené iptables je sice pěkné, ale na to mám jiný zkutečný router za tím RB.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

vsecky routery sou horsi nez RBcka 8) to ti potvrdi tady snad kazdy... to ze ti jde proti srsti slozitost nastavovani RBcka neznamena, ze toho neumi hodne... rozhodne bych sem netahal bezne routery, co jim ve web rozhrani naklikas IPcko,ssid,heslo a konec. Pro koncaky staci, pro ISP do jejich siti uz rozhodne ne. Doba kdy patere a APcka byli na Ovislinku 1120,Airca8 apod. je nastesti davno ta tam...ackoliv par exotu se stale najde v nasi male zemicce...

p.s. hlavne ze mas "zkutecny router" :P

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 23 Aug 2012 20:29, celkem upraveno 3 x.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

ten "straitcore" ma modrou led, kterou vidim na kilometr od vezaku kdyz okolo jedu. To ty kocce nevadilo?
Jinak supr prispevek, hodne jsem se nasmal :lol: :lol: :lol:
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

Takze jestli to chapu dobre bydlis v rodinnem dome kousek od panelaku v udoli a soused v 6tem patre ti dovolil umistit tam RB411? To je propojene utp kabelem az k vam domu a ty to napajis?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Notak chlapi.... Vy se smějete, ale olízaný okno od kočky je vážná věc.. Znám to z vlastní zkušenosti...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

411 neumí měřit napětí. To bys tam musela mít 411AH nebo nějaký lepší model. Což je zbytečné. Stačí dát 24V nebo 28V trafo a bude to bez problému. Diody přelepit izolačkou a je po problému.
Straightcore se nedá s MK srovnat. Dřív jsme je používali na příjem ale nyní dosluhují u klientů v režimu AP :)
0 x

Martinkaa

pcwifi píše:vsecky routery sou horsi nez RBcka 8) to ti potvrdi tady snad kazdy... to ze ti jde proti srsti slozitost nastavovani RBcka neznamena, ze toho neumi hodne... rozhodne bych sem netahal bezne routery, co jim ve web rozhrani naklikas IPcko,ssid,heslo a konec. Pro koncaky staci, pro ISP do jejich siti uz rozhodne ne. Doba kdy patere a APcka byli na Ovislinku 1120,Airca8 apod. je nastesti davno ta tam...ackoliv par exotu se stale najde v nasi male zemicce...

p.s. hlavne ze mas "zkutecny router" :P

PW

Mohu vědět které konkrétní věci na těch klikacích routrech postrádáte?

Mikrotik mi složitý nepřijde a naklikala jsem to v něm naprosto stejně jako kdekoli jinde, kdyř nechci klikat a i na těch loend routerech běží většinou nějaké free linuxové distro které se dá rozumě upravit. Jediná věc která je u RB jiná je to že se ovládá přes windowsoidní aplikaci winbox. To je ale úlet!
U straitcoru se daly např ledky komletně vypnout nastavením šetřícího módu. Měřil napětí na vstupu, pamatoval si čas. byl schopen posílat logy a varovné zprávy....
0 x

honzam

Martinkaa píše:Mohu vědět které konkrétní věci na těch klikacích routrech postrádáte?

Například online změny, torch, IPV6, Virtual AP, grafování, scheduler, scripty, radius, ospf, terminal a další....

Mikrotik mi složitý nepřijde a naklikala jsem to v něm naprosto stejně jako kdekoli jinde, kdyř nechci klikat a i na těch loend routerech běží většinou nějaké free linuxové distro které se dá rozumě upravit. Jediná věc která je u RB jiná je to že se ovládá přes windowsoidní aplikaci winbox. To je ale úlet!

Pro mikrotik můžeš taky používat webové rozhraní. Běží na portu 80. Případně SSH, telnet nebo winbox
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

vysvětlí mi už konečně někdo co že to tam za ledky furt bliká? Pokud nepočítám ethernet kterej nic neosvítí tak tam nemá co blikat.

Sorry ale "šetřící mod" tím že se vypnou ledky? hohoho

asi každej chce něco jinýho od zařízení.

GUI mikrotiku... osvěžte mi paměť ale do dneška neexistuje něco podobnýho co by se tomu funkčností aspoň blížilo. To že je to klikací je spíš obrovský plus.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

hapi píše:To že je to klikací je spíš obrovský plus.

kuuuuuura a to rika linuxak :D no to je mazec :D
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

I linuksák si občas rád klikne na myšku... :D
0 x

honzam

snad by to mělo jít vypnout. Jsou to LEDky určené primárně na zaměřování signálu. Nahrát poslední firmware a poté....

Kód: Vybrat vše

system leds disable numbers= 

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:System/LEDS
0 x