❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

To je smutné, že hlavně v okolí svého bydliště máš tak malý vliv, že sousedi jedou přes adsl :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

tom-tom píše:To je smutné, že hlavně v okolí svého bydliště máš tak malý vliv, že sousedi jedou přes adsl :)
Treba to cvaknuť :mrgreen:
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

tom-tom píše:To je smutné, že hlavně v okolí svého bydliště máš tak malý vliv, že sousedi jedou přes adsl :)

Některé klienty rádi necháme konkurenci :wink:
0 x

jt-dob-net

Příspěvekod jt-dob-net » 13 years ago

Tomáš Břinčil píše:

Některé klienty rádi necháme konkurenci :wink:

Zejména ty, co měsíčně přenesou minimálně 500 GB dat - platit by chtěli maximálně 200 Kč a rychlost minimálně 20 Mbps a permanentně prudí se slevou a navýšením rychlosti, ...
Ovšem to zná asi každý :-)
0 x

tom-tom

Takového jsem měl..a zase mám. Teda nechtěl slevu a za rychlý platil poctivě, ale jinak měsíčně ty objemy má no :)
Akorát měl pocit, že za stejný peníz mu ty 2 mega navíc na kabelovce stojí za to a vzal si ten šlauch na test.
Ale už po týdnu byl zpátky, protože zdejší náboráři do kabelovky prostě podcenili jeho nemoc a po pár dnech mu tu linku museli FUPnout :D
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Na druhou stranu, takoví se obvykle netají tím, kde sehnali tak výživnou lajnu a je to fajn reklama. Natolik, že to vyrovnává ty přenosy. :D Teda aspoň tady.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Myghael píše:Na druhou stranu, takoví se obvykle netají tím, kde sehnali tak výživnou lajnu a je to fajn reklama. Natolik, že to vyrovnává ty přenosy. :D Teda aspoň tady.

Rozhodně nejde o vytěžování linky :lol:
0 x

Myghael

Taky je otázka kolik takových jedinců na síti je a jak moc narušují plány na využití konektivity. Pokud (hodně zjednodušeně například) koupím 100 Mbps konektivitu, rozhodím mezi 50 lidí po 10 Mbps a počítám s tím, že stejně většina lidí nevyužije ani dvě mega, tudíž se tam jeden sosáč vmáčkne, a pak se jich najde 10, tak pak je to samozřejmě o něčem jiném.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

pokud to vidis takto, asi bys to nemel delat ... sto mego ? co s tim .. nic :)
0 x

Myghael

To byl jenom příklad :D V reálu to dělám jinak. Pravda poslední dobou se jenom sledují grafy vytížení a posiluje se tam kde je to potřeba, což mi přijde poněkud vhodnější. :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

tak tak :-) ... proste nekde to lide vyuzivaji vic nekde mene ..
0 x

tom-tom

Náhodou, i se 100M už se dá rozehrát solidní byznys. Rozhodně je lepší poměr řekněme 100M na 500 klientů, než 20M na 100 klientů.
0 x

Myghael

Viktor Novotný píše:tak tak :-) ... proste nekde to lide vyuzivaji vic nekde mene ..

Přesně. A touhle metodou pokud začne docházet konekt, tak se prostě přikoupí, no. Pokud mi to na konekt nevydělá, pak mám nejspíše špatného dodavatele/blbě dohodnutou smlouvu/špatně hospodařím.
tom-tom píše:Náhodou, i se 100M už se dá rozehrát solidní byznys. Rozhodně je lepší poměr řekněme 100M na 500 klientů, než 20M na 100 klientů.

To ano. Jsou i takový, co mají na 100 klientů 10M a nevidí důvod přikupovat, protože nehledí na grafy a před deseti lety to přece stačilo...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

:) No jsto u to asi tak 4 roky, co mě na 200 klientů stačilo 16Mbit, ale pak jsem nabral pár sosáčů od konkurence a musel jsem masivně upgradovat. Dneska už mám dostatečnou rezervu.
0 x

Myghael

Na 200 lidí 16 mega??? :shock: :shock: :shock: Takové lidi chci mít v síti! Ne jak jeden sosal tady co má díky torrentům nonstop provoz minimálně 25 Mbps FD. :D
0 x