❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Odvíječka na HDPE (+ zafukování)

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Odvíječka na HDPE

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Daxxim píše:někde tady na fóru máš návod na jednoduchou zafukovačku za pakatel...

Zrejmě si nás nepochopil.. a nebo jinak.. vysvětli nám, co je tak špatnýho na tom osadit např. 40HDPečko MIKROtrubičkami a do nich následně foukat MIKROkabely. Pokud Tvůj argument bude neprostřelitelný, věřím, že telekomunikační segment se nezvratně změní.. :)
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 13 years ago

Radek Úlehla píše:
Daxxim píše:Čo, ti jebe? Do HDpéčka ještě strkat mikrotrubku? To je ale řádná demence :D

Jedinou demenci jsi tu představil ty. Takhle se to normálně dělá, dementní je zatáhnout mikrokabel do velký trubky a pak tam chtít dostat např. tři další. Což u trubiček neni až takovej problém.

To si děláš srandu né? Řekni mi jeden důvod proč mít optický kabel v mikrotrubce a zároveň v HDPE trubce. Když ti to nějakej cikán v bagru kopne, tak ti to stejně nepomůže. Napiš proč.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

V HDPE trubce máš páteř, v mikrotrubkách máš klienty, napiš mi důvod zasírat si HDPE trubku nějakou mikrotrubkou. To fakt nechápu.

P.S.: Nejseš náhodou inženýr?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

Daxxim píše:V HDPE trubce máš páteř, v mikrotrubkách máš klienty, napiš mi důvod zasírat si HDPE trubku nějakou mikrotrubkou. To fakt nechápu.

Tak tohle tvrzení je to nejlepší, co jsem tento týden slyšel. Fakt si nás pobavil :D
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Radek Úlehla píše:
Daxxim píše:V HDPE trubce máš páteř, v mikrotrubkách máš klienty, napiš mi důvod zasírat si HDPE trubku nějakou mikrotrubkou. To fakt nechápu.

Tak tohle tvrzení je to nejlepší, co jsem tento týden slyšel. Fakt si nás pobavil :D

Proberu to zítra s kolegy, ale stojím si za svým. Za sebe říkám, že je to nesmyslé plýtvání kapacitou HDPE trubky. Zdar!
0 x

Atanono
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Atanono » 13 years ago

Napiš, co jste vymysleli. Třeba začné nová éra :D
0 x

Atanono
Kontaktovat uživatele:

Radek: Jak pokračujete na té foukačce? Ozvali se vám s cenou?
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Daxxim píše:Za sebe říkám, že je to nesmyslé plýtvání kapacitou HDPE trubky. Zdar!

Ano, nesmyslé plýtvání HDPe trubkou to je v případě, že ji neosadíš mikrotrubičkami.

PS: Inženýr nejsem. A dej vědět, co na to kolegové :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Atanono píše:Radek: Jak pokračujete na té foukačce? Ozvali se vám s cenou?

Foukačka je, to byla práce na 10 minut. Akorát řeším jak to tlačit dovnitř. Měl bych dostat kontakt na človíčka, který by dokázal překreslit mechanismus pro výrobu některé z méně složitějších foukaček, tak snad to vyjde.

Ohledně ceny se mi zatím neozvali, měl jsem jen telefonát, ve kterém jsem si řekli, že komunikace mailem bude rozhodně lepší. Jsem lepší technik než angličtinář :)
0 x

Atanono
Kontaktovat uživatele:

Radek Úlehla píše:
Atanono píše:Radek: Jak pokračujete na té foukačce? Ozvali se vám s cenou?

Foukačka je, to byla práce na 10 minut. Akorát řeším jak to tlačit dovnitř. Měl bych dostat kontakt na človíčka, který by dokázal překreslit mechanismus pro výrobu některé z méně složitějších foukaček, tak snad to vyjde.

Ohledně ceny se mi zatím neozvali, měl jsem jen telefonát, ve kterém jsem si řekli, že komunikace mailem bude rozhodně lepší. Jsem lepší technik než angličtinář :)

Zafukovačky, které jsou tady na fóru jsou dobré, ale mají pro mě dost velkou nevýhodu - nejsou rozebíratelné. Potřebuji mít zafukovačku, která se může rozebrat tak, aby žádný díl nezůstal na mikrotrubičce/kabelu. Do několika domů půjde mikrotrubička smyčkovaně a přes tuto trubičku potřebuji v celku protáhnout kabel. Nabízí se tady možnost spojení mikrotrubiček spojkou a kabel doleze na úplný konec, ale potřebuji rezervu do racku a další ... . Když jsem koukal na ty videa, tak jsem sháněl kontakty ohledně výroby pryžových pásů. To by snad mohlo fungovat. Do pásu se vloží kolečka a pak elektromotor.
0 x

Atanono
Kontaktovat uživatele:

Největší problém mám v tom, že nemám soustruh, frézu a materiál. Jinak bych si to vyrobil sám od základů :) . Jedině se vrátit do školy :D
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Je fakt, že rozebrat asi jedině flexou. To je problém, nad kterým jsem ještě raději nepřemýšlel :)
0 x

Atanono
Kontaktovat uživatele:

Nad flexou jsem přemýšlel a není to dobrý nápad, ne tedy pro kabel :D . Bavil jsem se s jedním chlápkem ohledně zafukovaček a bude to chtít pořešit i dobrý podavač. Myslíte, že by ty pásy mohli fungovat? Systém z videa mi přijde dost jednoduchý ... Rád bych znal názor i někoho, kdo se o něco podobného snaží :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Pásy budou fungovat zcela určitě. Fungovat budou i válečky, když budou mít dostatečně velkou adhezi. Systém a pohon válečků bude i na výrobu jednodušší.
0 x