❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Winbox pro Android

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
okoun
antispam: Ano

Re: Winbox pro Android

Příspěvekod okoun » 13 years ago

linux jsem dříve také desktopoval když jsem byl študent a neměl jsem na licenci na widle, ale dnes už fakt ne, nemám čas si ladit linux aby fungoval svižně a dobře, jako widle po nainstalování. desktop na linuxu je fakt okrajová věc, protože pro to není pořádný SW a hlavně pořádné drivery, protože na to všichni kašlou. jako fakt jen stačí proměřit spotřebu ve wattech kolik je na linuxu a kolik je na widlích. třeba grafické karty od ATI nestále jely na max v desktopovém režimu, WTF?? Při práci v open officech karta horká jako prase a CPU neustále na 100%. a stejné při prohlížení webu stačí jeden banner a cpu jde hnedle super nahoru. ano vše toto šlo vyladit, ale móóóře času na to mít a pročítat spousta článků a diskusí, to prostě pro člověka, který chce na PC něco udělat není možné aby řešil chod systému...
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Tak tyhle problémy nemám, mě to šlape jak má. Ty "kůl" krávoviny neřeším, s počítačem chci něco dělat, ne čumět na průhledná okýnka, to je pro mě plýtvání výkonem (i když je ho dost).
Xubuntu 11.10, po různu dolaďovaný TP R61 s nVidií grafikou a SSD 64 GB, rock stable. Kdybych chtěl, mám v dualbootu widle co přišly od výrobce (rovněž odlehčené a vyladěné).
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

vzdycky , kdyz mam nejaky docineni s widlema, fascinuje me.
instalace na booka , doba trvani instalace cca 16h (vcetne aktualizaci) , vysledek , kdyz chci pustit pruzkumnika :
System Widle nema pristup k urcenemu zarizeni, ceste nebo souboru . K pristupu k polozce pravdepodobne nemate potrebne opravneni.

.... ze by to spravila reinstalace ? :twisted: :roll: :lol: 8) :oops:
system w7 je cerstve po instalaci , mam admn prava , ten priblblej system mi an neni schopen rici , kde muze byt problem . Tahle hlaska je ve stylu : Nasrat , nasrat, nic delat nebudu
Sranda system pro zensky a jeste za to platit ? ... ftipe vylez
A prej rychle pouzitelnej system , haha , system pro zensky (asi ty blondaty) a pro maly deti
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

16H ? tos tam cpal z disket ? me Win7 jeste vazneji nezklamaly...paradoxne se mi ted prca legal verze co byla v novym notesu,tak poleti a nasazuji cracked 7 ultimate :mrgreen:

PW
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

reset píše:vzdycky , kdyz mam nejaky docineni s widlema, fascinuje me.
instalace na booka , doba trvani instalace cca 16h (vcetne aktualizaci) , vysledek , kdyz chci pustit pruzkumnika :
System Widle nema pristup k urcenemu zarizeni, ceste nebo souboru . K pristupu k polozce pravdepodobne nemate potrebne opravneni.

.... ze by to spravila reinstalace ? :twisted: :roll: :lol: 8) :oops:
system w7 je cerstve po instalaci , mam admn prava , ten priblblej system mi an neni schopen rici , kde muze byt problem . Tahle hlaska je ve stylu : Nasrat , nasrat, nic delat nebudu
Sranda system pro zensky a jeste za to platit ? ... ftipe vylez
A prej rychle pouzitelnej system , haha , system pro zensky (asi ty blondaty) a pro maly deti

tak to bude nejspis rukama... na notasu sem mel 4 roky win7 (dokud sem ho neprodal) a na stolnim mam ted jiz taky 2-3 roky a noproblem... hold nekdo umi s win, jiny zase s linuxem...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ehm... proč mít zapnutý aktualizace? nějak jsem nikdy neměl potřebu.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

net.work píše:
tak to bude nejspis rukama... na notasu sem mel 4 roky win7 (dokud sem ho neprodal) a na stolnim mam ted jiz taky 2-3 roky a noproblem... hold nekdo umi s win, jiny zase s linuxem...

ale ale w7 4ri roky ? .. a pak ho m$ od tebe obslehnul ?
W7 vysli v roce 2009 a jeste napodzim, takze tu jsou cca dva roky 8)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

vyjit mohli, ale pokud vim, tak byly pred tim cca. rok bety
0 x

rrob

Příspěvekod rrob » 13 years ago

Ja jsem prave ten liny uzivatel co chce jen pracovat a neladit a nekutit a neopravovat a nepreinstalovavat a nedefragmentovat a neccleanerovat a nevsechno. Jen hned po (co nejrychlejsim) spusteni co nejrychleji pracovat at muzu jit zas pryc.
Nerad se divam na animujicii se logo oken, nejsem obdivovatelem kurzoru s tocicim se koleckem ktere me prosi o slitovani "vydrz jeste chvili, vydrz".
Jsem proste liny, a kdyz si teda nekde nove nainstalim system tak tam proste vrazim flashku, petkrat bouchu do entru, zadam heslo a za deset minut mam hotovy system s prohlizecema a textakama a vsim. Pak mu jeste do jednoho radku nadiktuju ze budem pouzivat wine a htop a mc a opensshserver a dej mi vedet za dve min az to vsechno bude. Data mam v cloudu (dropbox, opera link, keepasx) takze pak jen trikrat zadam heslo a jsem na svem pc.
A kdyz zjisim ze vlastne hned ted chci byt webserver, ftpserver nebo smtp, tak prikazu tasksel a zase, za par min hotovo, bez meho pricineni.
A to vse i na pouhych 2gb mem.
Jen ty tuny flashe, tuny flashe vsude, procak funi aby mi predvedl skvele flash reklamy.
Nastesti opera zacala hardwarove akcelerovat html5 a to bude panecku.
Navic kdyz jsem s nb u klienta - rychlo prepinani ipek ve vrozenem network manageru, vpn mavnuti proutkem, rychlo boot, wifi klient dhcp/staticka ip, ping flood, mtrt, opsf, ...

A proto, pro efektivni praci a obvzalste pro ISP siteni obecne = UBUNTU (pro lenive) ci jiny linuch (pro koumave).
A ano, na hry mam legalni win. Nekde. Rad bych ale nehraju, neni kdy. Ale uznavam win na hry. Coz uz se taky meni, vid steame .)

ps: ten argument v jedom z prispevku na zacatku, ze lin nezvladne 3 display, na to jsem jeste nenarazil ... premyslim ... aaa uz vim proc .) je mi to nanic .)
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

Tak pokud vsichni resite winbox pro android na urovni, tak bych asi s nekym sel do toho ho udelat. Ale jde o to, kolik lidi pak za tu aplikaci nejakou korunu zaplati...

//edit: a pokud vubec to k necemu je...
0 x

rrob

Příspěvekod rrob » 13 years ago

Rudolf Dvořák píše:Tak pokud vsichni resite winbox pro android na urovni, tak bych asi s nekym sel do toho ho udelat. Ale jde o to, kolik lidi pak za tu aplikaci nejakou korunu zaplati...

//edit: a pokud vubec to k necemu je...

On uz je. Zdarma i placeny. Zatim je dost kostrbaty ale chystam se k nakupu abych ho podporil.
Ale co potrebuji uplne nejvic je zazracny pristup na mac vrstve, tedy bez ip, to asi bude chvili trvat, pokud vubec, nez se do toho nekdo pusti.
Jinak nepritomnost eth v androidu se da elegantne vyresit pomoci: http://www.i4wifi.cz/tl-wr702n-ap-klien ... d2997.html
ethernet do tika, a nb/and bridgovanym bezdratem na nej. nb s ubuntu mi povida i pres mac. A ja beham po strese a ladim a netaham za sebou kabel. Ap pichnut do el, usb na tiku, usb na tabletu nebo baterky.
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

rrob píše:Ja jsem prave ten liny uzivatel co chce jen pracovat a neladit a nekutit a neopravovat a nepreinstalovavat a nedefragmentovat a neccleanerovat a nevsechno. Jen hned po (co nejrychlejsim) spusteni co nejrychleji pracovat at muzu jit zas pryc.
Nerad se divam na animujicii se logo oken, nejsem obdivovatelem kurzoru s tocicim se koleckem ktere me prosi o slitovani "vydrz jeste chvili, vydrz".
Jsem proste liny, a kdyz si teda nekde nove nainstalim system tak tam proste vrazim flashku, petkrat bouchu do entru, zadam heslo a za deset minut mam hotovy system s prohlizecema a textakama a vsim. Pak mu jeste do jednoho radku nadiktuju ze budem pouzivat wine a htop a mc a opensshserver a dej mi vedet za dve min az to vsechno bude. Data mam v cloudu (dropbox, opera link, keepasx) takze pak jen trikrat zadam heslo a jsem na svem pc.
A kdyz zjisim ze vlastne hned ted chci byt webserver, ftpserver nebo smtp, tak prikazu tasksel a zase, za par min hotovo, bez meho pricineni.
A to vse i na pouhych 2gb mem.
Jen ty tuny flashe, tuny flashe vsude, procak funi aby mi predvedl skvele flash reklamy.
Nastesti opera zacala hardwarove akcelerovat html5 a to bude panecku.
Navic kdyz jsem s nb u klienta - rychlo prepinani ipek ve vrozenem network manageru, vpn mavnuti proutkem, rychlo boot, wifi klient dhcp/staticka ip, ping flood, mtrt, opsf, ...

A proto, pro efektivni praci a obvzalste pro ISP siteni obecne = UBUNTU (pro lenive) ci jiny linuch (pro koumave).
A ano, na hry mam legalni win. Nekde. Rad bych ale nehraju, neni kdy. Ale uznavam win na hry. Coz uz se taky meni, vid steame .)

ps: ten argument v jedom z prispevku na zacatku, ze lin nezvladne 3 display, na to jsem jeste nenarazil ... premyslim ... aaa uz vim proc .) je mi to nanic .)

+1
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

naštěstí opera začla JAKO POSLEDNÍ akcelerovat web (aby bylo jasno, to že to vykládala všude na potkání neznamená že to měly funkční :-D )
0 x