query píše:S prominutím, ale tyhle odpovědi vážně miluju. Nevíš o jakou se jedná síť, jaké jsou podmínky a možnosti. Síť není moje a nemůžu si jenom tak přijít a začít měnit topologii a ani to nejde jenom tak. Vím o dírách a hrozbách, který v tý síti jsou a jak jsem napsal, problém, že se někdo pokusí projít s jinou IP je už vyřešenej. Projdou pouze povolené adresy, ale já chci vidět, zda se o to někdo jenom pokouší nebo, jestli si doma někdo připojil router LANkou ven a podobně. A když už jsi se rozhodl připojit do tématu, tak alespoň napiš návrh řešení aby si alespoň nějak přispěl.
PS: jinak věřím, že mě v IT hravě strčíš do kapsy, o tom se přít nebudu.Ale o tom tohle téma není.
No tak sorry, nechtěl jsem se tě nějak dotknout. Chápu, že někdo může mít radost z každého nového řádku v logu. Ostatně, kdysi jsem nebyl jiný.
Ale už jsem navykl určitému pohodlí, že když něco nastavím, nemusím se o to starat a vím, že to pojede, dokud do toho nepraští blesk. A že mi z dohledového sw přijde sms v okamžiku, kdy to nutně potřebuje zásah člověka. Přesně vím, co se mi na rozhraní děje a co se může dít a to mi dává klidný spánek.
Ale sítě typu czfree mě fascinují z pohledu organizace, že každý switch má své jméno a vlastního administrátora

a na to jaký je to moloch to funguje, tohle má můj obdiv, ale určitě bych se na něčem takovém nechtěl podílet.