❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zkrat na portu
Zkrat na portu
Zdravím.Mám jeden opravdu začátečnický dotaz. Jak moc vadi zapnutému switchi zkrat mezi piny na portech,například při krimpování konektoru na kabel do takového zařízení zapojený?Díky..
0 x
Ahoj,
jsem už tak línej, že občas cvakám koncovky i pod napětím 24V a nikdy se nic nestalo. Je to sice prasárna - ale když člověk předělává koncovku na střeše paneláku, tak se mu zrovna nechce někam do strojovny či do sklepa odpojit zdroj, odkud to má napájené
Taky se mi ještě nikdy nic nestalo, že by se něco stalo switchi během krimlování. Během několika let praxe zatím žádnej větší průser 
jsem už tak línej, že občas cvakám koncovky i pod napětím 24V a nikdy se nic nestalo. Je to sice prasárna - ale když člověk předělává koncovku na střeše paneláku, tak se mu zrovna nechce někam do strojovny či do sklepa odpojit zdroj, odkud to má napájené

0 x
rychly krimp a zatim to vse prezilo...i pripadne PC i zdroj na konci kabelu...ale vse na vlastni zodpovednost, neni psano ze kdyz se nic nepodelalo pri 50ti krimpech, ze 51 vyjde taky.
PW
PW
0 x
Při POE těžko říct ... přeci jenom ke krátkému zkratu tam dojde. Ale ethernet port jako takový má oddělovací trafíčka, tomu zkrat dle mě ublížit nemůže.
0 x
No záleží jaký proud dá poe, mě se jednou na sajtu konektor povedlo krimpovat pod napětím a konektor jsem musel vyhodit - plošky na napájecích pinech byly pěkně černý jak to tam jiskřilo... Ona gelová baterka dá hodně slušnej proud, takže pod napětím už bych určitě nikdy nekrimpoval...
Když tam není poe, tak bych se toho nebál.
0 x
Na PC a switch to robim bezne
ako uz chalani spominali je to na vlastne triko ale este sa mi neprihodila situacia ze by ten port posiel.

0 x
honza26 píše:
No poe tam je kvůli nanostationu,switch má vlastní trafo..
0 x
krimpuju krimpuju krimpuju.. kdyz je potreba. Kazdopadne kdyz uz tak se mi stalo parkrat ze vytuhly sitovky v kompu nebo MK. ne moc casto.. ale jednou za rok minimalne. a potom je potrebova reboot nebo dis/en interface ne bo hardwaru.
0 x