❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mac adresa na portu H3C switche

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Zdenek59

Mac adresa na portu H3C switche

Příspěvekod Zdenek59 » 13 years ago

Sotva jsemse naučil trochu Cisco switche, dostali jsme H3C switche. Při porovnávání příkazů jsem přišel na jeden problém. Mezi uživateli se tomu říká vyčištění portu. Cisco na to má příkaz clear port security sticky interface ..... např.Fa0/5. ím se vymaže stávajíci MAC adresa na portu, port je je čistý a můžete tam dát jiné zařízení. Před "vyčištěním" by to nešlo, protože by se port uzavřel a nic by nechodilo. Je něco takového na HP switchi ? Já vím je to začátečnická otázka, ale ... Díky za odpověď.
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Shutdown portu nefunguje? Ja si z hlavy Hua prikazy taky nepamatuju...
0 x

Zdenek59

Hm, tak to si mě dostal :shock: .. Takhle jednoduše jsem si to nepředstavoval :o, já de...
0 x

Jardax

Koukal jsem do switche ale na portu zadne cisteni mac nevidim. Vim ze jsem to kdysi nejak resil, ale na urovni celeho switche, ne portu...

Btw jsem uz mockrat na switchi prehazoval pripojena zarizeni a vzdycky probehla vymenamac okamzite a automaticky...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Asi jsi tam neměl "port security"
Jardax píše:Btw jsem uz mockrat na switchi prehazoval pripojena zarizeni a vzdycky probehla vymenamac okamzite a automaticky...
0 x

Jardax

Ach so... tak to ne, s tim si nehrajem :)
0 x

lukas-svk

Příspěvekod lukas-svk » 13 years ago

Jardax:

The manually configured secure MAC addresses are written to the configuration file; they will not get lost no matter whether the port is up or down. As long as the configuration file is saved, the secure MAC addresses can be restored after the switch restarts.

Inak predpokladam ze to bude nieco ako
http://www.h3c.com/portal/Technical_Sup ... f161563004 vid Configuring a secure MAC address entry manually

v configu pre dany port uvidis nieco ako
mac-address security mac-address vlan vlan-id

tj nieco ako..
mac-address security 00:11:22:33:44:55 vlan 1

tak skus no mac-address security mac-address vlan vlan-id

pripadne globalne v system view ..

no mac-address security mac-address interface interface-type interface-number vlan vlan-id

tj no mac-address security 00:11:22:33:44:55 interface Ethernet 1/0/2 vlan 1

Inak zaujimave boxy, doku maju schopnu, musim niekedy vyskusat.
0 x

Zdenek59

díky za návod a adresu, ten postup nemá chybu, moc děkuji
0 x

Zdenek59

ještě ale jedno. nevím jestli funguje na HP no mac..., spíš v sys dát undo mac a dal jak si napsal výše...
0 x

Jardax

Zdenek59 píše:ještě ale jedno. nevím jestli funguje na HP no mac..., spíš v sys dát undo mac a dal jak si napsal výše...

Jojo. Obvykle staci sledovat Cisco sekvence a jen nektere vyrazy nahrazovat - no/undo ... :)

Lukas: Vsechno s oznacenim Huawei/H3C/3com/HP je stejne, tedy ve stejne vyrobni rade... I jednotlive moduly u viceslotovych chassis jsu zcela zamenitelne mezi brandy.
A ma to oproti Ciscu jednu velkou vyhodu - veskery sw je kompletni, zadne licencovani a odemykani vyssich funkci...
0 x

lukas-svk

Příspěvekod lukas-svk » 13 years ago

Ja mam doteraz skusenosti aj nejaku entry level certifikaciu na procurvy, s h3c som este nemal tu cest. Zaujmave su najma routre ..
0 x

Jardax

lukas-svk píše:Ja mam doteraz skusenosti aj nejaku entry level certifikaciu na procurvy, s h3c som este nemal tu cest. Zaujmave su najma routre ..

No jeje. Mame je vsude ;)
Je to vyborny hw, nemam za tech x let zadny technicky problem.
0 x