Nechci tady nějak otravovat, ale chci se zeptat, zda se někdo nesetkal s podobným problémem jako já.
Mám klienta, kterej využívá domácí wifinu TP link nebo jsem zkoušel straightcore, ale problém je stejnej. Prostě připojí si svůj mobil s nějakým androidem na toto zařízení, ale z nějakého důvodu mu to u služby market, kde se stahují aplikace nezobrazí obrázky této stránky a nemůže si nic stáhnout do mobilu. Zkoušel jsem i svůj mobil i kámoša. Jinde to chodí v pohodě, jen u něj doma prostě nic. Za domácí wifinou má nějakýho 4.. mikrotika, kterej přijímá konektivitu z všesměrovky OMNITIK. Notebook a ostatní PC čka doma jedou v pohodě. točí se to dawn i up kolem 4 mega a pingy jsou kolem 15 ms na seznam třeba. DEíval jsem se i do firewahlu na mikrtoikách, ale nic jsem tam nenašel, co by blokovalo mobilní telefony, aby se někam připojili. Přitom jeho soused je napojen na stejného dodavatele a u něj to běží normálně.
Už jsem se s tím setkal 2x v síti, ale nevím, proč to dělá. Mikroitk přijímací konektivitu má na WIFI pevnou adresu a do sítě pouští DHCP server a TP LINK a STRAIGHTCORE jsme dali na WAN DHCP klient a na LAN a WIFI DHCP router.
Nesetkal se s tím někdo, neví někdo nějakou fintu ?
Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Připojení mobilu na wifi - problém s marketem
-
řekl bych, že sou tam zbytečný 2 naty...
tzn, na routeru bych (tp-link) bych zkusil vypnout DHCP, a kabel z mikrotika bych pichnul do lanovyho portu, bude se to potom chovat jako bridge... ale jinak s problemem jsem se nesetkal nikde
tzn, na routeru bych (tp-link) bych zkusil vypnout DHCP, a kabel z mikrotika bych pichnul do lanovyho portu, bude se to potom chovat jako bridge... ale jinak s problemem jsem se nesetkal nikde
0 x
tyto problémy ve spojení s tplinkem dělávají apple hračky, kdy to nechce stahovat obrázky z appstore.
Vypni dhcp na tplinku a použij ho jen jako switch s wifi - tak jak píše jenda..
Vypni dhcp na tplinku a použij ho jen jako switch s wifi - tak jak píše jenda..
0 x
ok , zkusím..... sem zvědav, proč se toto děje kuwa
0 x
Problém je v tom že ten tplink do toho nějak šahá. Nové tplinky 841 už mají good firmware a chodí bezproblému. Bridge, vypnout dhcp a dát do lan pomáhá u všech zařízení.
0 x
8.6.2012 mi volal klient, uplne se stejnym problemem - po pul hodine psal SMS, ze uz je vsechno OK.
Nebyl jen nejaky vypadek Marketu?
Nebyl jen nejaky vypadek Marketu?
0 x
tp linky maji obecne problem s bridgem. Takze je lepsi to nechat routovat. Oni nemaji problem s bridgem, nemaji tu funkci, tak to neodsuzujme.
0 x
Cheprer píše:tp linky maji obecne problem s bridgem. Takze je lepsi to nechat routovat. Oni nemaji problem s bridgem, nemaji tu funkci, tak to neodsuzujme.
+1
0 x
-
Tp-Link 741 a 841 mam otestovány s DD-WRT a bridge na 1 s *.
0 x
WR542,WR543,WR340.ND741,ND1043
mam vyzkusene ze funguji s androidem jak v bridgi tak routeru.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Cheprer píše:WR542,WR543,WR340.ND741,ND1043
tak tak a dns na 8.8.8.8 a 8.8.4.4 nebo gw
0 x
Jo po bádání ve firewahlu hlavního routeru a jiných kokotinkách jsem došel taktéž k závěru, že problém je v DNS, změnil jsem dns dodavatele konektivity na DNS správce domén pro čr a už ty obrázky fungují. Nicméně DNS musí být nastaveno přímo na TP LINKU, na nadřazeném mikrotiku to nefakčí. zajímavé je, že android 2 jede v pohodě a android 3 a 4 na to kaká, pokud není dns nastaveno přímo v tp linku. Když dám místo tp linku stejně nastavený mikrotik, tak to fakčí.
Díkes
Díkes
0 x