❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
neoprávněné blokování přístupu na WWW stránky obce
Re: neoprávněné blokování přístupu na WWW stránky obce
dej si pozor, jak někoho nazveš podvodníkem tak sis zavřel dveře. Šel bych na to písemnou cestou zaslanou obecně na městský úřad kde se tím zabývat musí. Pak bych to hnal vejš když se to bude ignorovat.
0 x
Zdravím, mam podobný dotaz. Místní městská kabelová televize provozuje městský infokanál, kde nám odmítly zveřejnit reklamu z odůvodněním že jsme konkurence. Na ČTU je vedena jako Veřejná síť pro přenos rozhlasového a televizního vysílání. Nesetkal se někdo s tímhle problémem? Provozovatel je město.
Dík
Dík
0 x
dal bych podnet rade pro rozhlasove a televizni vysilani
0 x
Já si myslím, že neexistuje pojem "Veřejná síť pro přenos AV". Pojem Veřejný telekomunikační operátor znamená něco jiného - nesmí odepřít službu koncovému zákazníkovi. A to zadavatel reklamy není.
Takže pokud tvoji reklamu nechtějí, je to bohužel jen jejich věc. A i kdybys je k tomu nějak donutil - už nezabráníš, aby ti nabídli cenu kterou neakceptuješ.
Jiné by to bylo, kdyby kabelovka byla jen přenosové médium pro televizní kanál provozovaný Městem. Stát v tomhle rozdíly dělat nesmí. Z tvého psaní moc nevyplývá, jak tam jsou ty obchodní vztahy.
Takže pokud tvoji reklamu nechtějí, je to bohužel jen jejich věc. A i kdybys je k tomu nějak donutil - už nezabráníš, aby ti nabídli cenu kterou neakceptuješ.
Jiné by to bylo, kdyby kabelovka byla jen přenosové médium pro televizní kanál provozovaný Městem. Stát v tomhle rozdíly dělat nesmí. Z tvého psaní moc nevyplývá, jak tam jsou ty obchodní vztahy.
pepa31 píše:Zdravím, mam podobný dotaz. Místní městská kabelová televize provozuje městský infokanál, kde nám odmítly zveřejnit reklamu z odůvodněním že jsme konkurence. Na ČTU je vedena jako Veřejná síť pro přenos rozhlasového a televizního vysílání. Nesetkal se někdo s tímhle problémem? Provozovatel je město.
Dík
0 x
pepa31 píše:Zdravím, mam podobný dotaz. Místní městská kabelová televize provozuje městský infokanál, kde nám odmítly zveřejnit reklamu z odůvodněním že jsme konkurence. Na ČTU je vedena jako Veřejná síť pro přenos rozhlasového a televizního vysílání. Nesetkal se někdo s tímhle problémem? Provozovatel je město.
Dík
Ber to jako znamení, že je to zbytečná investice a vyser se na ně.
Zaměř se na jiné, přirozenější způsoby jak svůj byznys zviditelnit. Spusti si v daném městě třeba webkameru, v místě kde se něco děje
(náměstí, hlavní silniční tepna apod.), nebo meteostanici s výstupem na web. Za velice krátkou dobu si k tomu najde cestičku spousta
lidí a budou k tobě chodit pravidelně (dokonce i ti, co mají připojení od konkurence a nechtějí nic měnit... někteří pak třeba budou využívat
jiné tvoje služby, třeba servis PC jestli poskytuješ) - tohle ti relativně krátká kampaň na kabelu rozhodně neumožní.
0 x
-
To samé jsem řešil dneska u nás.. konkurence blokuje přístupy na naše rozsahy a z nich takže úřad s vlastním mailserverem neodešle poštu na náš mailserver na kterém běží všechny školy ve městě..
0 x
Ahoj, u nás zatím funkčně vyřešeno - řešení bylo takové, že jsem jako jednatel společnosti napsal starostovy obce oficiální email, kde jsem ho upozornil na protiprávní jednání jejich web administrátora, a aby celou situaci začali laskavě rychle řešit, že jinak začneme postupovat dalšími právními kroky. Hned další den bylo vidět, že na webu probíhají změny, a večer už nám web šel, sice mám pocit, že odezva webu z našeho připojení je pomalejší než z jiného (testuji to tak, že doma mám jiné internetové připojení než od sebe a připojuji se do sítě přes VPN) ale aspoň nám web již funguje což nám stačí. Jo a taky jsem zburcoval několik místních připojených, kteří jsou s našimy službami spokojeni a podle jejich slov se snažili také starostu nasměrovat!.
0 x
Stanislav Hrncir píše:To samé jsem řešil dneska u nás.. konkurence blokuje přístupy na naše rozsahy a z nich takže úřad s vlastním mailserverem neodešle poštu na náš mailserver na kterém běží všechny školy ve městě..
Tohle se v obchodní právničtině jmenuje zabraňovací soutěž, která splňuje podmínky generálního zákazu nakalé soutěže. Takže pokud je konkurence podnikatleský subjekt, tak na ně dopada obchodní zákoník, je to řádka paragrafů kolem §50. Nicméně pokud bych to chtěl proti nim použít, chce si to dobře připravit, protože jinak je možnost obrany. Pokud je konkurence i veřejnou sítí dle ZoEK, tka může zkusit použít paragraf, který zbavuje operátora odpovědnosti za nefunkčnosti způsobené chybnou konfigurací své sítě. Je to o bodu tvrzneí a dokázání z tvé strany, že je to z jejich strany úmysl a jejich obhajobě, že jde o nedopatřením způsobený omyl.
0 x