❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Realná propustnost?

Návody a problémy s konfigurací.
hapi

Re: Realná propustnost?

Příspěvekod hapi » 13 years ago

sakra, to je jak přes kopírák u mě. down cca 8-12Mbit a upload suverénně 30+Mbit.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ja si nemuzu pomoct, ale ja nic takoveho u nv2 apecek, nebo nv2 P2P spoju nepozoruju... jak testujete ten download z netu?
0 x

hapi

jedno tcp spojení čimkoliv. Stahování něco z webu, speedtest, btest.

Maximálka je super na UDP, chybovost malinkatá ale latence dá na prdel rychlosti v tcp.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

o dovod viac nepchat vsade najnovsi ROS... Ostatne prave pozeram na jeden Nkovy single spoj. ROS 5.18 rate 130/130 speedtest 60mbps(realne odmerane na www.speedtest.net). pomerne zarusene prostredie v centre mesta.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:jedno tcp spojení čimkoliv. Stahování něco z webu, speedtest, btest.

Maximálka je super na UDP, chybovost malinkatá ale latence dá na prdel rychlosti v tcp.

no a to je prave to.. speedtest.net vyuziva pri testu vice spojeni...
0 x

hapi

nevyužívá
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 13 years ago

https://support.speedtest.net/entries/2 ... calculated

Once we start downloading, we use up to four HTTP threads to saturate your connection and get an accurate measurement.

Jestli jsem si to přeložil správně, tak speedtest.net využívá 4 spojení...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak tak a kdo neveri, at si udela torch :d
0 x

hapi

já si ho udělal a je to jak kam a já vim proč. Ve skutečnosti je totiž php singlethread peer user. Tedy jedno zpracování php scriptu pro jednoho návštěvníka. Proč mluvim o php? scripty na našem speedtestu jsou přes php. Pokud si neupravíš php tak ti nezpracuje dva a víc scripů na jednou z jedný session. Musí se přeinstalovat apache a upravit php aby dokázalo multithreading a jestli to některý hostující servery mají, dokáže to pak testovat více spojení.

Každopádně pokud si to testneš na Veselí nad Lužnicí tak tam bude jenom jedno spojení. Testni to!! dík.
0 x

telleke

Veselí na Moravou, Hosted by SkyLan - 4 spojení .... zjištěno přes Torch na mikrotiku.
0 x

hapi

nad Lužnicí. Ajo, už mě to jede na 4 spojení. Hmm, to je dobrý no. Ale nějak jim to přeměřuje upload. V torchu to nešlo přes 50Mbit a výsledek byl 75Mbit :roll:

Nicméně jestli to opravdu chodí na 4 spojení tak jakto že u toho klienta dneska to běhalo max 12? To jako ten pretest na začátku určil že rychlost je malá a nechal použít jenom 1 nebo 2 spojení?
0 x

telleke

JJ nad Lužnicí.... :lol: kde jsem sebral to nad Moravou? :shock: :lol:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

net.work - priznavam se sem vinen :) 4db. jede to nad ocekavani dobre, az se divim...ja blbec iniciativne nasadil 5.19 abych byl IN :lol: , mel posl. verzi protoze to tu pada imrvere, neco se nekomu sere a prvni dotaz : mas posl.verzo RoS ? No nevim...zatim to neni nejake bolestive, ponecham tam, popr. down na neco nizsi...

PW
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak ty 4dB se jesta daji no... kolik ti to da, kdyz se to ohuli, treba na 14dB? ;)
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

nevim :mrgreen: nechci do toho strkat rypak ve smyslu : kdyz to jede, nemakej na to. Zitra zkusim BandTest od kliosa na server za spojem kolik tam "realne" dosahnu...

PW
0 x