❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Realná propustnost?
Re: Realná propustnost?
sakra, to je jak přes kopírák u mě. down cca 8-12Mbit a upload suverénně 30+Mbit.
0 x
ja si nemuzu pomoct, ale ja nic takoveho u nv2 apecek, nebo nv2 P2P spoju nepozoruju... jak testujete ten download z netu?
0 x
jedno tcp spojení čimkoliv. Stahování něco z webu, speedtest, btest.
Maximálka je super na UDP, chybovost malinkatá ale latence dá na prdel rychlosti v tcp.
Maximálka je super na UDP, chybovost malinkatá ale latence dá na prdel rychlosti v tcp.
0 x
- midnight_man
o dovod viac nepchat vsade najnovsi ROS... Ostatne prave pozeram na jeden Nkovy single spoj. ROS 5.18 rate 130/130 speedtest 60mbps(realne odmerane na www.speedtest.net). pomerne zarusene prostredie v centre mesta.
0 x
hapi píše:jedno tcp spojení čimkoliv. Stahování něco z webu, speedtest, btest.
no a to je prave to.. speedtest.net vyuziva pri testu vice spojeni...
0 x
https://support.speedtest.net/entries/2 ... calculated
Jestli jsem si to přeložil správně, tak speedtest.net využívá 4 spojení...
Once we start downloading, we use up to four HTTP threads to saturate your connection and get an accurate measurement.
Jestli jsem si to přeložil správně, tak speedtest.net využívá 4 spojení...
0 x
já si ho udělal a je to jak kam a já vim proč. Ve skutečnosti je totiž php singlethread peer user. Tedy jedno zpracování php scriptu pro jednoho návštěvníka. Proč mluvim o php? scripty na našem speedtestu jsou přes php. Pokud si neupravíš php tak ti nezpracuje dva a víc scripů na jednou z jedný session. Musí se přeinstalovat apache a upravit php aby dokázalo multithreading a jestli to některý hostující servery mají, dokáže to pak testovat více spojení.
Každopádně pokud si to testneš na Veselí nad Lužnicí tak tam bude jenom jedno spojení. Testni to!! dík.
Každopádně pokud si to testneš na Veselí nad Lužnicí tak tam bude jenom jedno spojení. Testni to!! dík.
0 x
Veselí na Moravou, Hosted by SkyLan - 4 spojení .... zjištěno přes Torch na mikrotiku.
0 x
nad Lužnicí. Ajo, už mě to jede na 4 spojení. Hmm, to je dobrý no. Ale nějak jim to přeměřuje upload. V torchu to nešlo přes 50Mbit a výsledek byl 75Mbit 
Nicméně jestli to opravdu chodí na 4 spojení tak jakto že u toho klienta dneska to běhalo max 12? To jako ten pretest na začátku určil že rychlost je malá a nechal použít jenom 1 nebo 2 spojení?

Nicméně jestli to opravdu chodí na 4 spojení tak jakto že u toho klienta dneska to běhalo max 12? To jako ten pretest na začátku určil že rychlost je malá a nechal použít jenom 1 nebo 2 spojení?
0 x
net.work - priznavam se sem vinen
4db. jede to nad ocekavani dobre, az se divim...ja blbec iniciativne nasadil 5.19 abych byl IN
, mel posl. verzi protoze to tu pada imrvere, neco se nekomu sere a prvni dotaz : mas posl.verzo RoS ? No nevim...zatim to neni nejake bolestive, ponecham tam, popr. down na neco nizsi...
PW

PW
0 x
tak ty 4dB se jesta daji no... kolik ti to da, kdyz se to ohuli, treba na 14dB? 

0 x
nevim
nechci do toho strkat rypak ve smyslu : kdyz to jede, nemakej na to. Zitra zkusim BandTest od kliosa na server za spojem kolik tam "realne" dosahnu...
PW

PW
0 x