❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Dalsi mozne vysvetleni je takove, ze se ukazalo, ze to bohuzel funguje presne tak jak vyrobce inzeroval, coz by samozrejme autory hanlivych postu notne zptrapnilo... ale mozna se pletu 

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
nebo se ukazalo, ze to naopak funguje na prd a tak to samo "umre" na nezajmu ..
0 x
Spekulace dobrý, ale nějaká praktická zkušenost by nebyla ? A fakt mi nejde o to se hádat. Jestli je to naprd, tak je. Ono zaryté mlčení fakt bude vypada jako že všichni mají najednou moc práce s instalací nových PBM10 spojů....
0 x
Delal jsem na svoji prednasce mensi pruzkum, jak jsou lide spokojeni s danym vyrobkem.. na dotaz kolik si jich to koupilo se z cca 100 lidi zvedlo tak 15-20 rukou. Mensi anketa na propustnost dosazene realne rychlosti 1 rika ze to umi 100+Mbit, 3 zvedli ruce na 80Mbit odrene usi, zbytek pod 60 Mbit. Celkem panovala shoda na dotaz, ze to je horsi nez 5GHz spoj..
Na dotaz, kdo to hodla nasadit a nekoupil si to pouze ze zvedavosti se v salu zvedly 2 ruce slovy: DVE..
Osobne jsem potom o tom zarizeni mluvil se 3 lidmi, kteri si je koupili, ty me jenom potvrdili, ze jim to bere misto na sklade a ze to maj jako flintu na konkurenci, ale v realite je to udajne nepouzitelne
Tolik k mlceni..
Na dotaz, kdo to hodla nasadit a nekoupil si to pouze ze zvedavosti se v salu zvedly 2 ruce slovy: DVE..
Osobne jsem potom o tom zarizeni mluvil se 3 lidmi, kteri si je koupili, ty me jenom potvrdili, ze jim to bere misto na sklade a ze to maj jako flintu na konkurenci, ale v realite je to udajne nepouzitelne
Tolik k mlceni..
0 x
mimochodem jirous na to zacal vyrabet paraboly - jestli to ma pootocene polarizace o 45°to nevim.. a jestli se s jeho parabolama nejak zlepsi propustnost, to taky netusim 

0 x
cz_ranger píše:Spekulace dobrý, ale nějaká praktická zkušenost by nebyla ? A fakt mi nejde o to se hádat. Jestli je to naprd, tak je. Ono zaryté mlčení fakt bude vypada jako že všichni mají najednou moc práce s instalací nových PBM10 spojů....
Ne s instalaci, ale sici ted hromadne sundavaj vrtaj , lamou vrtaky , nadavaj na novy VO a po dlouhem snazeni opet montujou a testujou jakze to ted pootoceny dle VO chodi ... info ktere mam z prvni ruky tak po pretoceni to ma za deste horsi propustnost nez pred pretocenim

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
net.work píše:mimochodem jirous na to zacal vyrabet paraboly - jestli to ma pootocene polarizace o 45°to nevim.. a jestli se s jeho parabolama nejak zlepsi propustnost, to taky netusim
Antény vyrábí a není problém to otočit dle VO, ikdyž se s tím původně nepočítalo. Ale i kdyby ta parabola byla posvěcená, tak pochybuji ve zlepšení propustnosti

0 x
Ticho po pěšině může taky znamenat to, že už to nikoho nezajímá :) Já například jsem byl dychtiv testování, tak jsem si taky koupil ale nakonec jsem to otestoval jen doma na stole, a zase prodal ;)
Co si tím pomůžeš, přenesení vlastností 5Ghz spoje do vyšší frekvence kde se o čistotě pásma nedá už mluvit ani náhodou?
To že Ti někdo shodí desítkový spoj tady tím ubntčkem, může udělat kdokoli i FD spojem, jak se potvrdilo před několika dny u nás. Při instalaci jedné strany Summitu v poměrně zarušené lokalitě nám tu jedni umělci shodili jeden spoj a při instalaci druhé strany pro změnu jiný.
Co si tím pomůžeš, přenesení vlastností 5Ghz spoje do vyšší frekvence kde se o čistotě pásma nedá už mluvit ani náhodou?
To že Ti někdo shodí desítkový spoj tady tím ubntčkem, může udělat kdokoli i FD spojem, jak se potvrdilo před několika dny u nás. Při instalaci jedné strany Summitu v poměrně zarušené lokalitě nám tu jedni umělci shodili jeden spoj a při instalaci druhé strany pro změnu jiný.
0 x
Ja porad cekam s jakejma vysledkama prijde viktor ....
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
no ja zatim nemuzu publikovat to co mame, takze sorry, cekam na nejakou verejnou verzi pripadne verdikt rady ctu ..
0 x
Díky za postřehy, to jsem v podstatě chtěl slyšet... takže s tím není v podstatě třeba ztrácet moc času.
0 x
Takze pasmo 10GHz dopadne stejne jako pasmo 2.4GHz a 5.4GHz.
Konec 10GHz bandu.
Konec 10GHz bandu.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že jsem jeden z prvních co se tady přiznal k testovacímu nákupu a taky jeden z prvních co to testoval. Dá to o trochu míň než Šťouračovy paraboly +411AH+R52Hnd proti sobě na 5GHz, takže možné smysluplné (?!) nasazení jen na větší vzdálenosti než legálně umožňuje pětka. Celkem bych chtěl vidět frajera co z toho vymačkal přes 100mbit když to má 100mbit ethernet.... Se skutečnou desítkou se to srovnávat opravdu nedá. Žádný výbuch se nekoná a naši výrobci nemají sebemenší důvod strkat hlavy do písku. Jediný průser je v tom, když si tyhle zázraky hromadně nakoupí lidé, kteří netuší jak se v pásmu chovat, tak jak to vlastně začalo, dokud sestava na 2.4GHz stála přes 7000,- tak to celkem v pásmu šlapalo, zkuste porovnat dneska když to stojí desetinu... postupně tak pochcípala pětka, takže další bude desítka a se zdražením licencí je to tak trochu podpásovka od čtú a to pomíjím legislativní klacky při budování optiky než zase nějakou moudrou hlavu v Bruseli napadne že máme málo FTTx přípojek, takže zákonem donutíme současné vlastníky infrastruktury pustit na jejich vlákna jejich konkurenty... I když k tomuto záměru se čtú postavilo správně čelem..
---
Reálně cca 50/50FD, nebo max 85mbit HD na TCP testováno PCmtik ->PBM10 <>PBM10 ->PCmtik, přičemž je PBM10 jak transparentní bridge.
Nedopatřením jsem objednal dva kusy komplet spoje, takže když přišel druhý další asi po měsíci či šesti nedělích, ani se nám na krámě neohřál, odmítli jsme to přebrat a putoval zpět k pánům Sedlákům a Klečkům. Mimochodem najde se tady někdo odvážný kdo se pokusil jako já převrtat antény kvůli polarizaci dle jejich návoduhttp://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=253293 a přizná že mu to podle přiloženého návodu nejde? Například na fotce v bodě 9 zcela postrádám obdélníkový výkroj v parabole, který je vidět na předchozích fotkách. Jsem opravdu takový trouba, nebo je to jiná parabola?
Mám vytipovanou jednu obec na konci světa, kde je zcela čisto kam to šoupnu a tím s PBM10 končím definitivně. Ale i tam to chci mít v legálních polarizacích.
---
Reálně cca 50/50FD, nebo max 85mbit HD na TCP testováno PCmtik ->PBM10 <>PBM10 ->PCmtik, přičemž je PBM10 jak transparentní bridge.
Nedopatřením jsem objednal dva kusy komplet spoje, takže když přišel druhý další asi po měsíci či šesti nedělích, ani se nám na krámě neohřál, odmítli jsme to přebrat a putoval zpět k pánům Sedlákům a Klečkům. Mimochodem najde se tady někdo odvážný kdo se pokusil jako já převrtat antény kvůli polarizaci dle jejich návoduhttp://www.i4wifi.cz/img.asp?attid=253293 a přizná že mu to podle přiloženého návodu nejde? Například na fotce v bodě 9 zcela postrádám obdélníkový výkroj v parabole, který je vidět na předchozích fotkách. Jsem opravdu takový trouba, nebo je to jiná parabola?
Mám vytipovanou jednu obec na konci světa, kde je zcela čisto kam to šoupnu a tím s PBM10 končím definitivně. Ale i tam to chci mít v legálních polarizacích.
0 x
Mame tu posldni cervencovy den , tak doufam ze kdyz melo ctu cas na vyjadreni do konce mesice tak uz z viktora vypadne neco pozitivniho 

0 x