❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Network Monitor application

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
netko

Re: Network Monitor application

Příspěvekod netko » 13 years ago

Dobrý deň,

chcem Vás poprosiť o radu, keďže máte skúsenosti s monitoringom.

Máme cez 2000 zariadení na sieti a nie je reálne sledovať ich grafy.
Potreboval by som namerané hodnoty zariadení uložiť do MySQL databázy a PHPčkom by som si to vytiahol z databázy.

Je podľa Vás možné z nagiosu, ktorý používame, vytiahnúť namerané hodnoty? Tuším ich vytvára do .RRD súborov z ktorých to zatiaľ neviem vytiahnúť.

Ďakujem a prajem pekný deň.
0 x

tian

Příspěvekod tian » 13 years ago

----------------------------------
Naposledy upravil(a) tian dne 25 Jun 2015 13:47, celkem upraveno 1 x.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 13 years ago

Chtěl bych to tu teď trošku oživit:

Přemýšlím o nějakém nástroji pro monitoring a správu sítě a zaujal mě příspěvek jednoho z uživatelů zde na fóru:

Kód: Vybrat vše

Nagios: na ap a hw site pro hlaseni vypadku
Smokeping: na vsechny zarizeni, co maji v siti IP(vyjma domacich pc a routeru)
Rosinfo: na monitoring signalu vsechy bezdratovych zarizeni na siti, grafovani prutoku pres jednotliva rozhrani
IPFM: mereni stazenych dat jednotlivych uzivatelu
MRTG: kresleni grafu prenesechy dat jednotlivych uzivatelu
Eximstat: na smtp serveru site
Flow-tools+fprobe: pro logovani

Přijde mi to poměrně krkolomné řešení, používat tolik aplikací, ale nenapadá mě teď žádný nástroj/způsob jak to udělat jinak, pokud si isp nekoupí nějaký ucelený nástroj, který to dělá komplet všechno. Jak to řešíte vy?

V porovnání Nagios / Cacti - co byste doporučili. Větší zkušenosti mám s Nagiosem, ale na Cacti se mi líbí grafování - tyhle dvě věci by šly spojit a dát dohromady pomocí pluginu. Nebo dokáže krom grafů Cacti taky zařízení monitorovat? A jaké výhody má Smokeping? K čemu je lepší oproti nagiosu? Myslím, že to co dělá Nagios dělá i smokeping?
0 x