Jak provádíte grafování UBNTček?
Měli jsme to v dude, ale přes snmp chybí zásadní údaje o airmaxu, ccq aj.
Tak jsme začli s vlastním vývojem.
Používáte RRDTool nebo mrtg?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
grafování UBNTček
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem se tady ptal na to, jak grafovat signal, freq a dalsi veci pomoci cacti a scgrab na fw 4.x.
Mohl by prosim nekdo konkretne napsat jak toho docilit?
Mohl by prosim nekdo konkretne napsat jak toho docilit?
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni na tohle: http://178.77.225.114:8080
Pokud bys chtel muzu poslat zdrojaky.
Melo by to byt tak nejak hotove, jen zkousime kolik dat ty grafy snesou, abychom pripadne omezili pocet vzorku.
Melo by to byt tak nejak hotove, jen zkousime kolik dat ty grafy snesou, abychom pripadne omezili pocet vzorku.
0 x
Tomáš Břinčil píše:Mrkni na tohle: http://178.77.225.114:8080
hezky, muzu to zkusit taky? jeste otazka - ty grafy z amcharts - na to je potreba nejaka jejich placena verze, nebo staci nejaka free?
dik
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Me pingnete na mail kdo bude mit zajem.
Je to pripravene na zkopirovani do /var/www
Idealne lampa na debian-like distribuci.
V ubuntu je potreba php5-snmp a php5-ssh
Strukturu db poslu vyexportovanou.
Je to pripravene na zkopirovani do /var/www
Idealne lampa na debian-like distribuci.
V ubuntu je potreba php5-snmp a php5-ssh
Strukturu db poslu vyexportovanou.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jap píše:Tomáš Břinčil píše:Mrkni na tohle: http://178.77.225.114:8080
hezky, muzu to zkusit taky? jeste otazka - ty grafy z amcharts - na to je potreba nejaka jejich placena verze, nebo staci nejaka free?
dik
Takhle jak to je, tak nic neodporuje GPLKu pod kterym to je distribuovane.
Pokud bychom tomu meli venovat vice casu za cilem dalsi distribuce, tak budeme pravdepodobne poskytovat nejake gui nebo nadstavbu jako plugin, co by bylo pridanou hodnotou.
Tohle je jednoduchy daemon pro sber dat do mysql a skript pro vytvoreni grafu. Nic vic nic min...
0 x
Koukal jsem na to, ale ten styl grafu se mi vubec nelibi. Nemam rad kombinovany grafy. Neslo by tento skript propojit s Cacti?
Scgrab by byl vybornej, jenze pouziva klice, ktery clovek do starych verzich (4.x) ubnt zarizeni nedostane nebo spis semi nepodarilo to rozchodit.
AirMax (M5 atp.) jede s timhle skriptem v pohode (auth pomoci klicu, ktery ty krabice podporuji) a nemusi se nic resit.
Idealni by bylo, kdyby ubiquity uvolnilo svou MIB db a byl by klid.
edit: ne zverejnit, ale zavest!
Nejsem zadny programator, ale veskere vycitani hodnot z ubnt (a jakehokoliv jineho zarizeni) lze pomoci ssh ci telnetu.
Nekdo neco k tomu?
Scgrab by byl vybornej, jenze pouziva klice, ktery clovek do starych verzich (4.x) ubnt zarizeni nedostane nebo spis semi nepodarilo to rozchodit.
AirMax (M5 atp.) jede s timhle skriptem v pohode (auth pomoci klicu, ktery ty krabice podporuji) a nemusi se nic resit.
Nejsem zadny programator, ale veskere vycitani hodnot z ubnt (a jakehokoliv jineho zarizeni) lze pomoci ssh ci telnetu.
Nekdo neco k tomu?
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsem mimo. Vsem co jsem slibil zdrojaky se omlouvam. V nedeli to vyridim. Jsem na dovolene necekane bez netu.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Daxxim píše:Koukal jsem na to, ale ten styl grafu se mi vubec nelibi. Nemam rad kombinovany grafy. Neslo by tento skript propojit s Cacti?
Nekdo neco k tomu?
Kliknutim na ctverecek se da pozadovana hodnota z grafu vypnout.
Nam nevyhovalo zadne reseni, proto jsme se rozhodli pro vlastni.
K cemu mib? Pozadovane hodnoty jsme vzdy nasli.
Ale problem je, ze v snmp chybi spousta informaci a je potreba si pomoct sshckem a vypisovat mca-status.
0 x
Tomáš Břinčil píše:Daxxim píše:Nejsem zadny programator, ale veskere vycitani hodnot z ubnt (a jakehokoliv jineho zarizeni) lze pomoci ssh ci telnetu.
Ale problem je, ze v snmp chybi spousta informaci a je potreba si pomoct sshckem a vypisovat mca-status.
Prave o tom jsem psal. Prikaz mca-status znam, dival jsem se jak scgrab funguje. Co jsem vycetl z readme, tak by mel podporovat autentifikaci bud pomoci klicu nebo pomoci loginu a hesla. Pisu to uz podruhe, ubnt verze 4.x klice nepodporuji. S loginem jsem se do nich ale taky nedostal.
Kód: Vybrat vše
Example script usage for user/pass authentication:
python <path_cacti>/scripts/scgrab/scgrab.py
--authcred=userpass.txt
--host=<host>
--plugin=ubnt-mcastatus
--query=wlanTxRate
Example script usage for private key:
python <path_cacti>/scripts/scgrab/scgrab.py
--authcred=monitor-privatekeypass.txt
--authkey=private.key
--host=<host>
--plugin=ubnt-mcastatus
--query=wlanFadeMarginCustom
0 x
/usr/www/status.cgi
CGI skript který se dá spustit přes SSH, výstup je standardní JSON, tedy primitivní parsování přímo v PHP, obsahuje hodně moc informací.
CGI skript který se dá spustit přes SSH, výstup je standardní JSON, tedy primitivní parsování přímo v PHP, obsahuje hodně moc informací.
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se všem, kterým jsem neodpověděl.
Tady je odkaz ke stažení, mělo by to být kompletní: http://dl.conexa.cz/harvester-01.zip
Tady je odkaz ke stažení, mělo by to být kompletní: http://dl.conexa.cz/harvester-01.zip
0 x
tak jsem to zkousel, db jsem vytvoril a naimportoval a nic
siklo by se nejaky readme nebo neco co me kopne, predem dik
siklo by se nejaky readme nebo neco co me kopne, predem dik
0 x