zdravim vas, uz nejaky ten patek brouzdam po ruznych webech, pan google uz je me musi mit srandu. resim problem spravy uzivatelu ale porad jsem se nedohrabal kloudneho vysledku. tady na foru i na dalsich webech se dost diskutuje napr. ispadmin, lms, cibs ale take freenetis a hromada dalsich systemu vetsinou praci vysokoskolaku, kteri neposkytuji svuj produkt bezplatne, nebo rize komercni systemy. je mi jasne ze tezko najdu system sity na miru.
napadla me myslenka kooperace nekterych z nas se spolecnym cilem. je mezi nami urcite par lidi, kteri jsou schopni nejake produkce. sam za sebe rikam jsem schopen tvorit v php a zvladam i mysql (podotykam samouk), co potrebuji to si napisu, nadruhou stranu nemam bunky ani smysl pro grafickou podobu a druhou veci je fakt ze optimalizace zdrojoveho kodu a zabezpeceni mi taky moc nerika.
jsem si vedom ze podobne vlakno uz tu je ale zatim nevidim ani demo a ani zdroje.
je nutno podotknou ze se ted nesnazim postavit konkurenci ispadminu a podobne, melo by jit o otevreny system, ktery bude zajistovat spravu uzivatelu, zarizeni v siti, fakturaci, presmerovani, bude fronendem pro zakazniky a podobne. nelpim na tom aby to umelo nastavovat rbcka a dalsi systemy, ani monitorovalo funkcnost na to uz jsou jine systemy. dost jsem si oblibil systemy bezici na hostingu. tzn. vyuziti php, mysql, cronu. samozrejme je prijemne to provozovat na svem linuxu ale globalne si myslim ze takovy system by mel byt dostupny za kazdych podminek a proto mimo vlastni sit.
take se musim zminit o profesionalnich programatorech, uz tu bylo parkrat zmineno ze za hubicku to nikdo neudela a ja to ani po nikom nechci, jestli ma nekdo chut budu jedine rad. propujcim si ted slogan ispfora "poskytovatele sobe" a v tomto duchu bych rad vytvoril pouzitelny system, ktery poslouzi kazdemu z nas zdarma nebo za vlastni usili.
posledni poznamka se tyka systemu, ktere uz jsou v provozu u nekterych kolegu ale nejsou volne dostupne. vazim si toho ze se chcete podelit o informace tykajicich se vaseho systemu, ale tohle vlakno jsem zalozil z duvodu pozadavku opensource. proto vas prosim pokud nejste ochotni nebo opravneni poskytnou zdrojovy kod, ocenim pokud nechate toto vlakno vyvyjijet ke konstruktivnimu cili.
je mi jasne ze zajemcu bude o system hromadu, bude mit nekdo chut i do realizace?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sprava uzivatelu od zakladu
Do akce se zapojit nechci...už jsem viděl několik podobných nápadů, které začaly přibližně podobným návrhem...a u něho taky skončily, takže tomu nevěřím už z principu. Jen mě zaujala věta: "system by mel byt dostupny za kazdych podminek a proto mimo vlastni sit". Pokud sám správce sítě své síti nevěří, je asi něco špatně. Já naopak nechápu, když vidím, že někteří ISPíci používají komerční webhosting, když mají nejlepší předpoklady k tomu, aby si web, maily atd. řešili na vlastních strojích.
0 x
DarkLogic píše: Já naopak nechápu, když vidím, že někteří ISPíci používají komerční webhosting, když mají nejlepší předpoklady k tomu, aby si web, maily atd. řešili na vlastních strojích.
Čo tomu nechápeš ? Ved dnes môže byť ISP hocikto. Stačí si kúpiť pár kusov tplink 340G , lebo je to router a routovaná sieť je lepšia navyše to má v sebe wifičku. K tomu nejaké nano m5 loco na ptp spoje lebo to dá 150 mbit a dosah to má 50 km , prípadne pichnú do RB433 micro SD kartu , veď čo 2GB im pre web stačí a kedže je to kurva moc priestoru treba na tom pustiť mail server.
strolin píše:
No tebou dva menované systémy sú práve open source , takže kde je problém otvoriť si zdroják upraviť čo potrebujem zmeniť alebo si myslím že sa to dá napísať lepšie ?
Nič proti tebe a nenarážam konkrétne na teba , ale kus kódu dokáže naklepať aj cvičená opica. Veľmi málo z tých čo si myslia že vedia programovať , vie aj prečítať cudzí zdroják a ešte oveľa menej je takých čo vedia aj cudzí zdroják upraviť.
A to je presne ten dôvod že sa tu každú chvíľu objaví niekto s tým že poďme napísať vlastný IS.
0 x
DarkLogic píše:Do akce se zapojit nechci...už jsem viděl několik podobných nápadů, které začaly přibližně podobným návrhem...a u něho taky skončily, takže tomu nevěřím už z principu. Jen mě zaujala věta: "system by mel byt dostupny za kazdych podminek a proto mimo vlastni sit". Pokud sám správce sítě své síti nevěří, je asi něco špatně. Já naopak nechápu, když vidím, že někteří ISPíci používají komerční webhosting, když mají nejlepší předpoklady k tomu, aby si web, maily atd. řešili na vlastních strojích.
veta ktera te zaujala ma jednoduche vysvetleni, sve siti naprosto verim a mohu se na ni spolehnout. pokud mi vysilace nikdo umyslne neposkodi nebo nedojde k dlouhodobemu vypadku proudu jedou porad. problem cas od casu vznika na strane dodavatele konektivity a ne jednoho. znam i takove isp kterym parkrat za rok nefunguji stranky prave z duvodu nefunkcni dodavky konektivity. proto usuzuji ze je lepsi mit tento system na webhostingu co nejbliz ceske pateri a zajistit tak maximalni dostupnost.
Hatatitla píše:No tebou dva menované systémy sú práve open source , takže kde je problém otvoriť si zdroják upraviť čo potrebujem zmeniť alebo si myslím že sa to dá napísať lepšie ?
Nič proti tebe a nenarážam konkrétne na teba , ale kus kódu dokáže naklepať aj cvičená opica. Veľmi málo z tých čo si myslia že vedia programovať , vie aj prečítať cudzí zdroják a ešte oveľa menej je takých čo vedia aj cudzí zdroják upraviť.
A to je presne ten dôvod že sa tu každú chvíľu objaví niekto s tým že poďme napísať vlastný IS.
jsem si techto systemu vedom, ale po precteni vlaken ktere se jimi zabyvaji jsem v malo kterem nasel odpoved "tenhle system pouzivam a jsem spokojen" fakt je ten ze kazdy ma neco ale zadny nema vse co bysme si prali. moje predstava je takova ze si rekneme co vsechno se od systemu ocekava a pokusime se to zrealizovat.
souhlasim s tim co jsi zminil, netvrdil jsem ze jsem programator a nedokazu si upravvit kod napr. freenetisu, proto chci byt u tvorby noveho systemu ktery budeme spolecne budovat a duverne znat zdrojove kody. myslim ze se to da prirovnat ke stavbe domu, je jednodusi zacit od zakladu nez studovat jiny kod a prepisovat ho k obrazu svemu.
Naposledy upravil(a) strolin dne 01 Aug 2011 22:48, celkem upraveno 1 x.
0 x
Udelej to jako ja, ulep si neco vlastniho. Kdyz mam naladu, tak si napisu nejaky dalsi modul, vylepsim neco atd.
Nikdo ti dnes nic pouzitelnyho zadarmo neda. Kazdy mame trosku jine naroky, jiny pohled na vec, i kdyz delame vsichni to stejne.
Nikdo ti dnes nic pouzitelnyho zadarmo neda. Kazdy mame trosku jine naroky, jiny pohled na vec, i kdyz delame vsichni to stejne.
0 x
miract píše:Udelej to jako ja, ulep si neco vlastniho. Kdyz mam naladu, tak si napisu nejaky dalsi modul, vylepsim neco atd.
samozrejme by to tak taky slo, problem je v tom ze si netroufnu svoji tvorbu umistit na verejne dostupny web kde by nemusela ustat zabezpeceni (preci jenom databaze obsahuje osobni udaje, ke kterym by mel mit pristup prave jen isp a klient). tohle reseni bych pouzil pokud bych s tim pracoval sam a mohl to mit zastrcene na miste kam by se k tomu nikdo nedostal.mezi me zakladni pozadavky ale patri pouzitelnost jako frontend pro klienta a to tuhle variantu vylucuje (jak jsem psal v prvnim prispevku, zabezpeceni neni muj salek kavy).
jsem si vedom ze tezko nekdo nabidne neco zadamo kdyz na tom sam stravil more casu, proto jsem se rozhodl se poptat ostatnich a vytvorit flexibilni system ktery si muze kazdy snadno upravit podle svych pozadavku
0 x
Frontend pro klienta si nechas napsat nejakym zkusenym programatorem a integrovat do webove prezentace tvoji site. Take to tak planuji i ja. Muze to bezet na uplne jinem stroji nekde uplne jinde v internetu a pres stunel pripojovat do databaze. No a na zpravu site si polepis neco dle tvych predstav, do ceho budes mit pristup pouze ty(pripadne tvoji zamestnanci).
0 x
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:http://www.freenetis.org/
precetl sis vubec prvni prizpevek v tomto threadu predtim, nez si tu tohle napsal?

0 x
Jan Ptáček
Asi moc ne
Ale nevím jak vám ostatním, mě se "cesky" čte dost špatně. Spoustu slov mi hlava prostě vynechá, nemluvě o tom, že "freenetis" mohlo být cokoliv ... když se nedodržuje ani velikost písmen, je problém. A místo slova freenetis někde v prvním odstavci jsem si vsugeroval, že je důležitější tohle: "vetsinou praci vysokoskolaku, kteri neposkytuji svuj produkt bezplatne, nebo rize komercni systemy." A do toho FreeNetIS rozhodně nepatří ...

net.work píše:ludvik píše:http://www.freenetis.org/
precetl sis vubec prvni prizpevek v tomto threadu predtim, nez si tu tohle napsal?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
miract píše:Frontend pro klienta si nechas napsat nejakym zkusenym programatorem a integrovat do webove prezentace tvoji site. Take to tak planuji i ja. Muze to bezet na uplne jinem stroji nekde uplne jinde v internetu a pres stunel pripojovat do databaze. No a na zpravu site si polepis neco dle tvych predstav, do ceho budes mit pristup pouze ty(pripadne tvoji zamestnanci).
Beze sporu je to taky řešení, ale přijde mi dost zbytečné takový systém ještě dělit na dva samostatné. Pokud bych se k tomu přiklonil, už by bylo lepší (ale samozřejmě dražší) nechat si to napsat celé.
ludvik píše:Asi moc ne Ale nevím jak vám ostatním, mě se "cesky" čte dost špatně. Spoustu slov mi hlava prostě vynechá, nemluvě o tom, že "freenetis" mohlo být cokoliv ... když se nedodržuje ani velikost písmen, je problém. A místo slova freenetis někde v prvním odstavci jsem si vsugeroval, že je důležitější tohle: "vetsinou praci vysokoskolaku, kteri neposkytuji svuj produkt bezplatne, nebo rize komercni systemy." A do toho FreeNetIS rozhodně nepatří ...
Za styl mého psaní se omlouvám, bohužel jsem si na to zvykl a nějak se toho nemůžu zbavit. Pokud si to přečteš ještě jednou a pomaleji zjistíš že tohle jsem netvrdil.
0 x