❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Cacti vyčítání dat z MK routerů

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

Cacti vyčítání dat z MK routerů

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Zdravím
stáhl jsem si ze stránky http://cactiez.cactiusers.org/ systém CactiEZ,který jede na upraveném Linux CentOS a z boot iso image jsem si nainstaloval tento systém ve virtual pc,ve kterém je vše potřebné pro běh(Apache,mysql,cacti)Cacti jsem spustil a potřebuji poradit,jak vytvořit spojení s MK routery ze kterých bych chtěl vydolovat grafy pro wireless signály,queue tree,iface traffic a ping,popřípadě ještě využít tento server jako syslog pro mk.
Díky za případné rady
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

V mikrotiku mám zaplé SNMP a v Cacti sem s ho pridal a v Devices ho vidím.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Na cacti.net si najdi dokumentaci - je to docela jednoduche a hlavne - uz se to tu resit - takze opet - tlacitko "Hledej" ma svuj ucel ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Na netu sem stahl template cacti_host_template_mikrotik ,naimportoval ho do cacti a vytvořil nový graf,z toho co mě nabídl template pro mikrotik,tady jsem bohužel skončil protože mě nic nevyčítá.Navíc,po vytvoření tohoto,mi přestanou monitorovat dříve fungující vytvořené lokalhost grafy.Kdo mi poradí??

Tady je přístup k čistému cacti ve kterém je po ciste instalaci pouze namportován template mikrotik,ip routeru je 192.168.3.1 SNMP je na něm zaplé.Pro zdatného je to otázka minuty,já se s tím peru už 4tý den.Manuály čtu,ale někde je chyba.
Díky za pomoc!!

http://xxx.xxx.xxx:9000
admin/admin
Naposledy upravil(a) Hallo dne 31 Dec 2010 06:38, celkem upraveno 1 x.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

když tam přidám 192.168.3.1 tak down, takže problém bych nehledal v cacti
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

slitoval jsem se a kouknul na to.
Nebezel ti tam ping, zmenil jsem tedy parametr "Downed Device Detection" z pingu na SNMP. V tu chvili je router aktivni a grafy by se mohly zacit tvorit.
Je tam ale vice chyb, na ktere momentalne nemam cas, tak zkus zase chvili neco sam, nebo at se slituje zase nekdo jiny :D
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Description** ID Graphs Data Sources Status Event Count Hostname Current (ms) Average (ms) Availability
Localhost 1 6 7 Up 0 127.0.0.1 0.2 0.39 100
router 2 4 6 Up 0 192.168.3.1 3.24 3.05 100

Ale grafy se netvoří.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Tak už to vyčítá,akorád v grafech ukazuje místo MB KB,vlevo v tom vertikálním popisku jsem to dokázal změnit,ale dole v tom horizontálním nevím kde změnit na MB.Dál bych chtěl sprovoznit signály na wifině a pokud možno i Q Tree.
0 x