Zdravím všechny,
Předem se omlouvám, že jako laik strkám nos do diskuze odborníkům. Mám, pro někoho možná hloupý, dotaz. Měl by prosím někdo čas a trpělivost mi ve zkratce vysvětlit co potřebuje provider k tomu, aby připojil (dejme tomu) 100 zákazníků k internetu přes CATV? Ani mě tak moc nezajímá, jaký přsně HW je k tomu potřeba, spíš by mě zajímalo, jaký se používá SW k tomu, aby provider nastavil práva uživatele (rychlost, omezení, práva a podobně). Zkrátka bych rád poprosil o nějaké vysvětlení tak, aby to pochopil i lajk.
Předem děkuji.
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Realizace připojení k internetu - kabelovka
- hapi
přes koaxy? zapomeň. Já nevim ale neměl by jsi prvně najít technologii a pak až ostatní věci? jdeš na to ze špatnýho konce protože ta technologie sama řeší to co chceš.
0 x
-
LaB
Možná jsem to špatně vysvětlil. Nechci žádnou takovou síť stavět ani provozovat. Jde mi jen o to pochopit, jak to zhruba funguje a co je k tomu potřeba.
0 x
-
baz
-
LaB
Díky, mrknu na to. Můžeš mi ještě prosím říct, jaký SW se používá ná správu jednotlivých zákazníků (rychlost připojení, nastavení práv, kontrola funkčnosti připojení atd)?
Díky za čas.
Díky za čas.
0 x
-
baz
to nemam tuseni, vim jen co se pouziva v kabelovkach. kdysi to byly modre modemy Coresma, pozdeji nejake mrdky v norme eurodocsis, nejdriv 1, pak 2, ted uz tusim maji i trojku.
nicmene to omezeni na koaxu stoji za houby, proto kdo to se sitovanim mysli vazne, tak prechazi na fttb/ftth, to je imo jedina spravna cesta. a fttb ani neni drahe a umi totez co ftth, jen je levnejsi a je s tim min prace.
nicmene to omezeni na koaxu stoji za houby, proto kdo to se sitovanim mysli vazne, tak prechazi na fttb/ftth, to je imo jedina spravna cesta. a fttb ani neni drahe a umi totez co ftth, jen je levnejsi a je s tim min prace.
0 x