❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dude a problém s Windows firewallem

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
David2006

Dude a problém s Windows firewallem

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Ahoj,
vyřešil někdo problém co povolit na standardním windows firewallu při nainstalovaném Dudovi na stejné mašině aby začal fungovat jak má?

Stalo se mi s verzí 3.4 nově i 3.6 pod Win Vista (předpokládám děje se tosamé na XP a W7) že dokud nevypnu standardní firewall tak Dude se zkrátka nerozjede :( .Je defaultne jako vyjimka ve Firewallu a nic.Trošku jsem googlil díval se i tady na foru kde tato otázka také padla a nic :( .Skoro rok mi jede cca 230monitorovacich zařízení při pingu po 1min na 1.7GHz Celerovi a XP s 512MB RAM vpohodě ikdyž Dude není nijak "vymazlený" zato nepadá...akorát na ten firewall jsem nepřišel :(( .

Poradíte prosím někdo?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 15 years ago

ja to provozuju na supermicro (ten rackovy atom) s win7 a krome pocatecnich problemu se sluzbou (nastavoval sem to jako sitova sluzba, coz mu nestaci, musi mit pristup k plnemu uziv. uctu) to jede nekolik desitek dnu noproblem vc. restartu pri instalaci aktualizaci.... mam tam myslim v 3.5
0 x
Jan Ptáček

David2006

Příspěvekod David2006 » 15 years ago

Jasně to se asi týká u Win7 pod Vistou a XP jsem to nezaznamenal - pravda taky jsem pod nemi jako admin či spíše to nemá více učtů.

Nicméně stím firewallem si nevím jak poradit :(

A je to škoda dost možná budu řešit jak pod jedním Dudem monitorovat síť rozdělenou na čtyři skupiny veřejným internetem.
Tedy:

ObecA-internet-obecB-internet-obecC-internet-obecD
Kdy Dude PC bude sedět v jedné z těchto obcí.

Takže bych to viděl na čtyři uvodní "bubliny" a pod němi rozkresleny dané sítě.

Otázkou je jestli se nesetkám s nějakým problémem a pak hlavně jak s bezpečností jak vlastního PC tak i mít Duda takhle "venku" ... .

Ještě mě napadá někde jsem zahlédl či na nějakém školení zaslechl že není radno do Duda dávat administrátorská hesla a raději dělat uživatelské učty....koukám nějak jsem odbočil :) .
0 x