❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
úplně jednoduché sledování vytížení daného ifacu
úplně jednoduché sledování vytížení daného ifacu
ahoj, potřebuji kreslit zatížení jednotlivých ifacu Mikrotiku na linuxovém stroji. Sháním úplně ten nejjednodušší script třeba na rrd. Zkoušel jsem cacti ale moc to nefungovalo a nelíbilo se. máte nějaký jiný prográmek? Stáčí pouze denní, týdenní, měsíční a roční graf.
1 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:ahoj, potřebuji kreslit zatížení jednotlivých ifacu Mikrotiku na linuxovém stroji. Sháním úplně ten nejjednodušší script třeba na rrd. Zkoušel jsem cacti ale moc to nefungovalo a nelíbilo se. máte nějaký jiný prográmek? Stáčí pouze denní, týdenní, měsíční a roční graf.
Grafy generované Mikrotikem nepostačují? Jinak celkem slušně funguje ROSInfo.
0 x
stačily by ale stává se že se někdy úplně vynulujou
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak jsem se opět vrátil ke kaktusu a celkem si možná začínáme rozumět. je nevím jednu důležitou věc, jak se dají exportovat grafy (třeba něm na nůj webový portál) ?
0 x
Stačí vložit obrázek ve tvaru:
id je číslo grafu, toto je graf bez legendy, bude se ti aktualizovat sám každých 5 minut.
Pokud bys chtěl statický obrázek tak si ulož gif kdy ten graf vidíš a ten si ulož a vlož pak na stránky - je to tak jednoduché
Kód: Vybrat vše
http://*IP*/graph_image.php?local_graph_id=1033&rra_id=1&graph_nolegend=true
id je číslo grafu, toto je graf bez legendy, bude se ti aktualizovat sám každých 5 minut.
Pokud bys chtěl statický obrázek tak si ulož gif kdy ten graf vidíš a ten si ulož a vlož pak na stránky - je to tak jednoduché

0 x
no to mě také napadlo, ale chce to přihlášení 

0 x
Tak to budeš muset nastavit v právech v cacti. Já to normálně mám na stránkách mimo a přihlášení to nechce.
0 x
no ještě bych potřeboval sledovat latenci linky? je možné pomocí kaktusu?
0 x
Je, se šablonou smokeping. Najdeš na foru kaktusu.
0 x
se mi to vůbec nedaří nainstalovat, taky tam měli dát nějaké HOWTO, nejde mi imporotvat to XML, furt error 

0 x
jak to tak sleduju, tak ono to zase tak jednoduche sledovani nebude.
Neni jednoduzsi si nainstalovat dude ?
Neni jednoduzsi si nainstalovat dude ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
všechno funguje až na toto. prostě to tam nahraju a nechce to vytvořit vůbec ten png obrázek ani prázdnej....
0 x