❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DUDE výpadek ukazatelů aktuálních rychlostí
DUDE výpadek ukazatelů aktuálních rychlostí
Po upgrade routerboardů 333 a 433 v síťi na verzi 3.3 se přestaly načítat aktuální hodnoty na spojích v DUDE. Pouze při změně v DUDE na nějakém device se načte okamžitý údaj, který je pak vidět i na grafu při najetí myši na konkrétní spoj, ale průběžně se hodnoty nenačítají, před změnou to fungovalo. Níže někdo radil změnit z mastering type routeros na snmp ,ale to mi stejně nefunguje - nejde pak nastavit rozhraní, které se má sledovat. Děkuji za odpověď.
0 x
Na to jsem taky koukal, v SNMP mám public 0.0.0.0/0 read yes
0 x
Taky toto pozoruju - upgradoval jsem z 3.17 na 3.30 na RB433AH. Data vyčítám přes SMTP a velmi často vypadávají údaje. předtím se to nedělo. Veškeré nastavení je stejné. Vyčítání přes routeros blbo, proto to mám v SMTP.
0 x
Jára
DUDE mám na compu s WINXPwebedice, kterej je uvnitř sítě.
0 x
BIGG píše:Na čem ti běží DUDE ?
Kdysi jsem s tím měl problém, tak jsem to celé nahrál na HDD včetně MK licence a toto celé běží na hlavním routeru na WANU do netu.
Monitoruji cca 200 zařízení a žádný problém s tím nemám, mám na každém MK fw.3.30, vše to kreslí do mapy tak jak má.
Dude jede uvnitř sítě na 450G - v celku v pohodě, monitoruju cca 60 zařízení. Dost podrobně. Rozdíl oproti jinejm je v tom že tenhle je za wifi (je to most WDS na 5GHZ v Nstream atd.) ale ten je spolehlevej, ani paketík nevypadne. Předtím to jelo OK, jako občas to vypadlo, ale ne tak často. Teď jsem zatrh sledování, ne že by to pomohlo, ale neprudí to a zdá se že to jede.
0 x
Jára
BIGG píše:ale funguje, jen si musíš zapnout SNMP na MK a pak si toto zaměnit v nastavení DUDE
Prosím Tě, jem to chci potvrdit, že jsem Lama nebo ne. To zapnutí snmp v MK je to, co jsem psal: MK - IP - SMNP a mám tam 0.0.0.0/0 readaccess=yes.
Nebo je to ještě někde něco dalšího ?
0 x