❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

grafovanie signalu na nstreme2

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
asdewq

grafovanie signalu na nstreme2

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

robite niekto grafy signalov na nstreme2 spojoch? ak tak pls ako? zatial vsade kde som hladal som dosiel k tomu ze by to malo ist len pre kartu v klasickom rezime klient :(
0 x

ef

Příspěvekod ef » 16 years ago

OID pro dual NStream je dostupné až od verze 4
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 16 years ago

Třeba já můžu potvrdit, že DUDE mi kreslí grafy z RX i TX Nstreme2 z Tiku ver. 2.50 úplně v pohodě.
0 x

ef

Signály???? Nebo traffic?
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Grafuju sílu sígnálů.
0 x

ef

Tak to by mě zajímalo jak. Můžeš mi prosím poslat nastavení MK a nastavení DUDE?

Protože:

Kód: Vybrat vše

What's new in 4.0beta3:

*) console: added nstreme-dual OIDs;
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

Když si v DUDEovi dáš vypsat všechny OIDs, tak se v té hromadě moc nezorientuješ, někdy z názvu poznáš o co zhruba jde. Běž na to chytřeji z druhé strany.
Ve winboxu si zjistíš hodnotu, jakou má RX a TX na nstreme2, no a pak tu hodnotu hledáš ve výpisu hodnot OID přes SNMPwalk. Cílem je pak název OID co potřebuješ a můžeš si pak přes Functions i nechávat posílat emaily, když hodnota klesne pod zvolenou mez. :)
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 16 years ago

pani tak presne takuto radu som potreboval :) teraz uz len zasa nainstalovat dude ktore nepouzivam, zistit ako sa pouziva snmpwalk a idem na vec :) ked sa mi podari tie oid vycitat dam vediet...pripadne nemate ich uz niekto? (v3)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

to je fakt, mohli by jste to sem někdo hodit :)
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

TX má oid("1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3.0.11.107.53.221.134.11") a RX má oid("1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3.0.11.107.216.216.72.11")
Použití OID ve funkcí a grafech si už nastudujete z fora, ne? Jo je to Tik ver 2.50.
0 x

ef

Nechci tě poučovat ale asi nemáš nastavený nstreme dual správně.
Protože OID 1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3.×××× je výpis klasického klienta.
Karty v nstreme dual mají být v módu nstreme dual slave a né AP > klient. Sic ti to může fungovat ale nebude ti šlapat nstreme pokud ho nezapneš na každé kartě zvlášť.
Nikdy jsem nestudoval rozdíly, ale podle wiki:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Nstreme_dual_Step-by-Step
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

TO ef. Rozumu není nikdy dost, ale věř, že toto elementární nastavení karet pro nstreme mam na všech 4 kartách správně už řadu let. K věci. Na to OID jsem přišel tak, že jsem si našel RX a TX hodnoty ve WINBOXU a hledal jsem jstejné OID hodnoty při SNMPwalk. Ty pak zobrazuju DUDEm. Jestli je to hodnota klienta nebo kteryho čerta.... U Tiku je už všechno možný, že. Prostě mi hodnoty odpovidaji, tak si je s úspěchem grafuju. Že v tom maji kluci z Rigy zmatek, tak na to už jsme si častěčně zvykli všici, ne?
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

schneiderf píše:TO ef. Rozumu není nikdy dost, ale věř, že toto elementární nastavení karet pro nstreme mam na všech 4 kartách správně už řadu let. K věci. Na to OID jsem přišel tak, že jsem si našel RX a TX hodnoty ve WINBOXU a hledal jsem jstejné OID hodnoty při SNMPwalk. Ty pak zobrazuju DUDEm. Jestli je to hodnota klienta nebo kteryho čerta.... U Tiku je už všechno možný, že. Prostě mi hodnoty odpovidaji, tak si je s úspěchem grafuju. Že v tom maji kluci z Rigy zmatek, tak na to už jsme si častěčně zvykli všici, ne?

Nekde mas neco blbe, tipoval bych, ze to mas normalni comp a mas v nem vice karet a to co sis nasel v snmpwalku je signal z nejakeho klienta na APecku, prave jsem prosel cely snmp walk na stroji, kde jsou jen dve karty a delaji dual nstreme a nic co by se jenom mohlo podobat signalu tam neni. Doporucuji zkontrolovat MAC podle MAC wifikaret v tom stroji s MAC ulozene v onom OID cisle a hned budes mit jasno co to je a co to muze byt :wink:
0 x

schneiderf
Kontaktovat uživatele:

TO Aifel: Ano je to kopl. Ale jsou tam jenom 2 radia pro NSTREME. Rozhodně tam není nic jinýho než 2 karty nastavený na nstreme-dual. Já stím problém nemám, grafuje mi to na spokojenost. Jen jsem se snažil pomoct navodem.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 16 years ago

schneiderf píše:TO Aifel: Ano je to kopl. Ale jsou tam jenom 2 radia pro NSTREME. Rozhodně tam není nic jinýho než 2 karty nastavený na nstreme-dual. Já stím problém nemám, grafuje mi to na spokojenost. Jen jsem se snažil pomoct navodem.

OK, tak pro zajimavost, mohl by jsi sem hodit nastaveni wireles co mas na tom compu ? At se mrknu co tam mam ja spatne, rad bych to taky sledoval, ale nejak to nejde. Dikes
0 x