Pěkný den,
pomocí čeho evidujete přenesená data ze SQ a IFACE?
Potřebuju z RoS někam ukládat počty MiB přenesených a nejenom grafy například s možnostmi rozkliknout kolik v kterou hodinu, ale i za jednotlivé roky? Umím zatím jenom grafy v zabbixu.
Díky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
statistiky přenesených dat
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Rudolf Dvořák píše:Pěkný den,
Potřebuju z RoS někam ukládat počty MiB přenesených a nejenom grafy například s možnostmi rozkliknout kolik v kterou hodinu, ale i za jednotlivé roky? Umím zatím jenom grafy v zabbixu.
Díky Ruda
Zdravím,
mám napsaný SW, který každou hodinu nebo čtvrthodinu nebo třeba i po 5. minutách ukládá u všech klientů stav DOWN a UP přímo na MKT router do files. Je to výhodné řešení, protože není nutné, aby běžel další stroj jen kvůli tomu. Potom si můžu kdykoliv stáhnout data do svojeho PC s WIN a prohlížet, filtrovat, volit období atd. Myslíš toto?
mpcz, 17.09.2012
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- Pokud je to pro nějaké lokální účely, tak by mohl postačit http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Graphing
- Pokud je to pro účely operátorské sítě, tak nevymýšlejte vymyšlené a zvolte vhodnou formu přístupové sítě, která obsahuje komplexní sadu technik (AAA), tedy i accouting.
- Pokud je to pro účely operátorské sítě, tak nevymýšlejte vymyšlené a zvolte vhodnou formu přístupové sítě, která obsahuje komplexní sadu technik (AAA), tedy i accouting.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
mpcz píše:Rudolf Dvořák píše:Pěkný den,
Díky Ruda
Zdravím,
mám napsaný SW, který každou hodinu nebo čtvrthodinu nebo třeba i po 5. minutách ukládá u všech klientů stav DOWN a UP přímo na MKT router do files. Je to výhodné řešení, protože není nutné, aby běžel další stroj jen kvůli tomu. Potom si můžu kdykoliv stáhnout data do svojeho PC s WIN a prohlížet, filtrovat, volit období atd. Myslíš toto?
mpcz, 17.09.2012
Ano myslím toto.
mpcz píše:Rudolf Dvořák píše:Pěkný den,
Díky Ruda
Zdravím,
mpcz, 17.09.2012
Jde o umístění na firmě, kde běží i zabbix, ale je to z wifi AP po domě a hlavního routeru.
0 x
Zdeněk Švarc píše:- Pokud je to pro nějaké lokální účely, tak by mohl postačit http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Graphing
Zdravím,
bohužel mi nebylo dáno znát ZABBIX, nevím ani co to je, proto se mi zdálo pro mne jednodušší zvolit jednoduchou metodu logování dat. Výhodou je, že si můžu sám s daty dělat jakékoliv operace a analýzy jednoduše a ihned a sám bez znalosti LINUXu. Znázornění, jak vidíte na foto ještě není úplně dotažené, ale jak už mám data, tak to zase takový problém nebude. Ve 03.00 počitadla odečtu a nuluji, odečet lze nastavit třeba po 5. minutách, já mám, jak je vidět jen v 15.00 hod, na to co potřebuji se mi to jeví dostatečné.
Napsání trvalo asi dvě hodiny.
mpcz, 17/09/2012
- Přílohy
-
- Picture0026.jpg (48.38 KiB) Zobrazeno 1828 x
0 x