❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
andreas4all

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

jasne, ze nema.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 14 years ago

Polk píše:
michal.siman píše:No prece ti ted nebudou vsichni psat ze ano, ze tam mame 03/11. Me to nevadi :-) Mimochodem, napis do Sumperka, treba to nejak jde, jen to nikdo nepouziva.

Tak jsem dostal rychlou stručnou odpověď , že to změnit nelze. Tak asi počkám do roku 2013 kdy už to bude jasné :-(
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 14 years ago

Tak je nová verze 3.53 beta1...zatím jsem to nahodil na testovací stroj, tak uvidíme.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s importem dat z Fio banky?
Zkousel jsem jak CSV tak import přes mail, ale zatim se mi to moc nedaří. Neporadíte někdo ?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ltkac

Příspěvekod ltkac » 14 years ago

Insider píše:Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s importem dat z Fio banky?
Zkousel jsem jak CSV tak import přes mail, ale zatim se mi to moc nedaří. Neporadíte někdo ?

Import výpisů z ČSOB i FIO provádím v ABO formátu zcela bez problémů.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Porad nemuzu rozbehnout sýslog, verze 3.53 beta3. Dle changelogu by to melo zase behat. V MK se mi v /system/logging se mi pravidla zapsala, v actions mam remote s IP adresou ISPadmina, logy odchazi, ale v ISP nic nemam. FW je povolen.
Co s tim? Chodi to nekomu?
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Pintero píše:Porad nemuzu rozbehnout sýslog, verze 3.53 beta3. Dle changelogu by to melo zase behat. V MK se mi v /system/logging se mi pravidla zapsala, v actions mam remote s IP adresou ISPadmina, logy odchazi, ale v ISP nic nemam. FW je povolen.
Co s tim? Chodi to nekomu?

me take ne, uz jsem to hlasil do sumperka. stejne jako syslog mi nejede ani ispadmin jako centralni DHCP server, take jsem zkousel ze zvedavosti a bohuzel ... p. Sys byl cely minuly tyden v irsku a tyhle veci resi vetsinou primo on, takze se mi jeho kolegove omlouvali a psali ze se to bude resit pozdeji. predpokladam ze se to poresi hned na zacatku tydne dalsiho.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

pepo_p

Příspěvekod pepo_p » 14 years ago

Zdravím, chcel by som sa spýtať či už sa niekto stretol s tým, že ISPAdmin začne generovať trafic tak cca 120M a tým mi zabije celú sieť kuk ktorej je pripojený (po prvý router)? Robilo mi to sem tam na 32bitovej verzii a teraz na 64-bitovej to robí priveľmi často. Pomôže len reštart ISP. Písal som na podporu ale poradiť mi nevedia. :cry:
0 x

Polk

Takže už je stable 3.53 , ale pořád mi ten Sýslog nejede :-(
0 x

michal.siman

Tak me uz jede, opravili mi to extra. Psal jsi do Sumperka?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Polk

michal.siman píše:Tak me uz jede, opravili mi to extra. Psal jsi do Sumperka?

Nepsal, věřil jsem že se ve stable opraví. Ted jsem přišel na to, že vyšel ještě jeden build time 3.53 , takže juknu na to večer. Jinak napíšu mno :-(
0 x

jamiri

Příspěvekod jamiri » 14 years ago

Pro funkcni syslog jsem si napsal do admina a pry je chyba nekde v zadane ceste, ted uz to chodi v pohode. Mimochodem pri reseni nefungujicich veci jsem narazil na forum isp-admin.cz a vypada to ze tam nekteri maji blizsi vazby s vyrobcem isp admina.

Jeste k adminovi vycita nekomu kdo pouziva pppoe admin macovky ???
0 x

michal.siman

na to forum uz jsem taky narazil. nicmene je to o nicem. proc myslis ze to ma neco spolecneho se sumperkem? ja myslim ze to naopak nema se sumperkem spolecneho nic, ale rado by ... nicmene ted jsem tam byl podruhe a potreti uz tam asi nepujdu :-) pisou tam dva lidi.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Tak hlasim zvlastni chovani.
Kdyz vysla aktualizace 3.53 beta1 tak se mi prestali vykreslovat grafy signalu u klientu - aniz by jsem aktualizoval.
Po upgrade na stable 3.53 je vse OK

Volne SMS z admina odchazeji v poradku, z klientskeho rozhrani se sice napise ze SMS byla odeslana ale neprijde...
0 x
Bývalý ISP...

Polk

Polk píše:
michal.siman píše:Tak me uz jede, opravili mi to extra. Psal jsi do Sumperka?

Nepsal, věřil jsem že se ve stable opraví. Ted jsem přišel na to, že vyšel ještě jeden build time 3.53 , takže juknu na to večer. Jinak napíšu mno :-(

Po posledním upgrade na build 7.4.2011 20:24 , jede syslog už sám od sebe, bez zásahu Šumperka.
0 x