❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
pthv
Kontaktovat uživatele:

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod pthv » 14 years ago

mato1 píše:
Repkins píše:Zapnul jsem si Sýslog na sedmi routerech a sledoval jsem graf zatížení CPU, kterej je v Adminových statistikách. A ejhle! Zatížení CPU vyskočilo na 160%!!! Takže mám zázračnej CPU, nebo pochází z doby, kdy se pracovalo na víc jak 100% :D Přes terminál jsem si spustil TOP a byl jsem zklamanej... Tam to ukazovalo vytížení jen 98% :cry:

ja mam aktualne vytazenie cpu 103 %, maximalne 339 %.
ako si to kukal cez terminal?

Me to totiz prijde, ze je to 1 jadro = 100%, takze kdyz je 4jadro procesor, tak by teoreticky melo byt max 400% :)
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

pthv píše:Me to totiz prijde, ze je to 1 jadro = 100%, takze kdyz je 4jadro procesor, tak by teoreticky melo byt max 400% :)

Tož to mě taky napadlo, jenže pak jsem si spočítal jádra a zjistil jsem, že mám jenom jedno. :?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

ma nekdo nejakej napad jak vypnout v UR polozku webmail? a jak udelat aby se klientovy nezobrazovali IP adresy v UR?
0 x
Bývalý ISP...

Repkins

Webmail vypneš tak, že vymažeš obsah políčka tech_support_webmail v menu nastavení/syst.nastavení/uživ.rozhraní.. IP adresy vypneš napsáním nuly do políčka tech_support_stat v tom samým menu nastavení. Ovšem v tom případě to nebude lidem kreslit grafy jejich sosání.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Repkins: diky za help u mailu to pomohlo ale IP se porad zobrazuje ve sluzbach :-(
0 x
Bývalý ISP...

Repkins

Mám pocit, že když se na kartě klienta v sekci aktivní služby/internet zapne funkce Nastavení přes DHCP, tak se v UR nezobrazuje IP ale ta hláška o DHCP.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Diky funguje to

Apropo jak pridelujete v ISP adminu lidem verejnou IP. Standartne pouzivam NAT 1:1 ale v adminu jsem nikde nenasel jak to priradit ke klientovi abych v tom mel nejak prehled a abych to mohl klientovi vyuctovat. Jediny co me napadlo je priradit ke klientovi ostatni sluzbu a rucne si to zapsat na gateway
0 x
Bývalý ISP...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Objevena chyba v SHAPINGU:
U uploadu se nepropisuje BURST, nastavi se jen limit at a max limit
U downloadu je vse v poradku
0 x
Bývalý ISP...

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Thomeless píše:Objevena chyba v SHAPINGU:

hlavne nahlasit do Sumperka :-) at nam to v pristim update spraveji!
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

uz nekomu funguje ovladani mk verze 5.0rc neco ispadminem? mne furt ne, pri update to hodi stranku plnou chyb. admin v 3.52, mk zkousen rc7.

a druhy dotaz - da se nekde v nastaveni admina vypnout ten automaticky logout? clovek to ma otevreny a shozeny v liste, pak chce po pul hodine neco udelat a prepne se to na logovaci stranku, abych se znova prihlasil. na to fakt nejsu zvedavej.
cili jak vypnout automaticky logout nebo kde najdu ten nastaveny cas? upravit ho na 999999 sekund uz nejak zvladnu.

a treti dotaz - da se nejak v adminu udelat, aby do routeru na vyzadani pridal nejaky pravidla firewallu? kdyz mam nejaky spammery a chcu jim dropnout port 25, musim to delat rucne primo v mk. takhle kdyby to slo, ze upravim primo zakose zatrzitkem "zakaž port 25", to by bylo moc fajn.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

baz píše:uz nekomu funguje ovladani mk verze 5.0rc neco ispadminem? mne furt ne, pri update to hodi stranku plnou chyb. admin v 3.52, mk zkousen rc7.

SHAPER - x86 - 5.0RC10 - komunikace bez problemu
baz píše:a druhy dotaz - da se nekde v nastaveni admina vypnout ten automaticky logout? clovek to ma otevreny a shozeny v liste, pak chce po pul hodine neco udelat a prepne se to na logovaci stranku, abych se znova prihlasil. na to fakt nejsu zvedavej.
cili jak vypnout automaticky logout nebo kde najdu ten nastaveny cas? upravit ho na 999999 sekund uz nejak zvladnu.

NASTAVENI > SYST.NASTAVENI > OBECNE > auto_logout
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

baz

fofr odpoved, dik zkusim :)
rc10 jsem nezkousel, to je pravda. na x86 zkousim prave rc7.
autologout jsem mel hodnotu 0, nastavil jsem 9999, uvidim co to udela. neni k tomu zadny help, jak to ma vypadat, co to cislo vlastne znamena.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 14 years ago

Thomeless píše:Objevena chyba v SHAPINGU:

Tady tuto chybu jim už píšu asi rok, a pořád jí nespravili
0 x

Repkins

baz píše:da se nekde v nastaveni admina vypnout ten automaticky logout? clovek to ma otevreny a shozeny v liste, pak chce po pul hodine neco udelat a prepne se to na logovaci stranku, abych se znova prihlasil. na to fakt nejsu zvedavej.

Dle wikimanuálu by měla být hodnota v minutách, ale ať nastavím cokoliv, tak se to po pár minutách odhlásí. Takže když nezapomenu přepnout zobrazení na seznam routerů, tak je to v pohodě. Protože seznam routerů se sám aktualizuje, tak nedojde k aut. odhlášení.
0 x

baz

presne tak, nefunguje to s zadnym cislem. prepnout na routery jsem nezkousel a stejne by to nebylo reseni, to musi fungovat v kazdem okne.
blby je ze to delaji sysovci, cili ptat se na supportu je zbytecna namaha, proto to resim tady.
0 x