❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

tak zkusim dalsi dotaz:
po instalaci ISPadmina a konfiguraci se dostanu jen do administratorskeho rozhrani. Pri pokusu o otevreni klientskeho rozhrani se mi otevre znovu administratorske. poradi nekdo?
0 x
Bývalý ISP...

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

a mas nastavene dalsi virtualni servery v nastaveni apache?

na wiki admina se o tom pise: http://wiki.ispadmin.eu/index.php/Docum ... figuration
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:a mas nastavene dalsi virtualni servery v nastaveni apache?

na wiki admina se o tom pise: http://wiki.ispadmin.eu/index.php/Docum ... figuration

tak uz jksem objevil kde je problem napred jsem mel zakomentovane NameVirtualHost a pek byla chyba jeste v DocumentRoot ktera odkazovala jinam nez by mela
0 x
Bývalý ISP...

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

michal.siman píše:
soucez píše:Bacha po posledním updatu se nepropisuje na fakturu předčíslí účtu, pokud toto nemáte vyplněno společně s číslem účtu v tomto řádku v Fakturace/nastavení/fakturační skupina/...

btw hlasil jsi to do sumperka? aby se to opravilo ...

Ano Já.,
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jeste k problemu s webem, admin i klient rozhrani mi chodi dobre ale potreboval bych jeste nejak poradit s tou joomlou. Data do SQL mam naimportovany, jenom ted nedokazu rozchodit www.mojedomena.cz to mi porad pada pod admin rozhrani a pak je jeste otazka jak tam dostat data, protoze FTP pristup mi to nejak nechce dovolit...
0 x
Bývalý ISP...

michal.siman

Thomeless píše:jeste k problemu s webem, admin i klient rozhrani mi chodi dobre ale potreboval bych jeste nejak poradit s tou joomlou. Data do SQL mam naimportovany, jenom ted nedokazu rozchodit http://www.mojedomena.cz to mi porad pada pod admin rozhrani a pak je jeste otazka jak tam dostat data, protoze FTP pristup mi to nejak nechce dovolit...

A stoji ti za to to tam cpat? Ja bych si na takovyhle dulezity server neco jako JOMLU nedal kvuli bezpecnosti predevsim. Server na jomlu postavis z cehokoliv ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to michal.siman: otazkou spis je kdyz mam ted server na kterym bezi web, moje databaze klientu a nagios k cemu mi po prechodu na novej srvr s ISPadminem bude. Aby mi na dvoujadrovym xeonu bezel jeden web? to mi prijde jako dost zbytecny zatizit procesorovej vykon na 0,5 procenta a to jeste cca jenom na 10 minut denne. Takze chci tenhle server zatim zrusit a proste ten jeden web pretahnout na server s isp adminem.

PS: hezka prednaska v I4ce, byl jsi nakonec v tom kine :-D
0 x
Bývalý ISP...

michal.siman

to Thomeless: no ja sem to tak taky chtel puvodne, nakonec jsem vzal starou P4/3GHz a udelal z toho web server a je to. Na ty me pokusy to staci :-), hosting firemnich www jsem sveril radeji firme, o ktere si myslim ze vi co dela a ze to co dela dela dobre :-) resp. tim ze to dela ve velkem tak ma uplne jine moznosti nez nase mala firmicka :-).

ps: diky, misto kina od soboty valcim s horeckou a kaslem a rymou ;-)
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 14 years ago

Thomeless píše:to michal.siman: otazkou spis je kdyz mam ted server na kterym bezi web, moje databaze klientu a nagios k cemu mi po prechodu na novej srvr s ISPadminem bude. Aby mi na dvoujadrovym xeonu bezel jeden web? to mi prijde jako dost zbytecny zatizit procesorovej vykon na 0,5 procenta a to jeste cca jenom na 10 minut denne. Takze chci tenhle server zatim zrusit a proste ten jeden web pretahnout na server s isp adminem.

PS: hezka prednaska v I4ce, byl jsi nakonec v tom kine :-D

Jestli to tam mas tak aby hsi to rozjel potrebujes v DNS serveru zadat tu ip toho serveru a nazev joomla.neco.cz napr.
Jinak aby jsi si to vyzkousel tak si dej na svem stroji do hostu ip serveru a nazev pak by ti to melo fungovat
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 14 years ago

michal.siman píše:
Thomeless píše:jeste k problemu s webem, admin i klient rozhrani mi chodi dobre ale potreboval bych jeste nejak poradit s tou joomlou. Data do SQL mam naimportovany, jenom ted nedokazu rozchodit http://www.mojedomena.cz to mi porad pada pod admin rozhrani a pak je jeste otazka jak tam dostat data, protoze FTP pristup mi to nejak nechce dovolit...

A stoji ti za to to tam cpat? Ja bych si na takovyhle dulezity server neco jako JOMLU nedal kvuli bezpecnosti predevsim. Server na jomlu postavis z cehokoliv ...

Ja mam na Q6600 s 2x1TB sata diskama ispadmina + 120domen na webhosting. Vetsina obyc prezentace takze zadny extra load+2fora od autickaru a je to tak nejak OKe. Masina jeste stiha dal...Je treba vyuzit vse jak jen to jde...
0 x
Daniel Tasáry

michal.siman

dantasik píše:... ispadmina + 120domen na webhosting ...

on taky nikdo netvrdi ze je problem ve vykonu!
0 x

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 14 years ago

Ahoj , Stalo jse vám nekomu že ste se nemohly do ispadmina přihlait ? mě jse to dnes stalo píše to cbyba 48 update error 48 , takže mám smulu nejde jse prihlasit!!! psal jsem na support tak jse zvedavej jestli nekdo napíše v sobotu .. :o .
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

michal.siman píše:SYSLOG
- vzhledem k tomu, ze se mnozili pripady s pretizenim serveru, ktere vzniklo po nastaveni logovani syslogu z routeru, byla tato funkce docasne ze
systemu odstranena. Problem se v logovacim daemonu syslog, ktery je soucasti debianu. Pravdepodobne je v nem chyba, ktera zpusobuje toto extremni
pretizeni. Pravdepodobne bude nutne zmenit logovaiho daemona za jiny

Zapnul jsem si Sýslog na sedmi routerech a sledoval jsem graf zatížení CPU, kterej je v Adminových statistikách. A ejhle! Zatížení CPU vyskočilo na 160%!!! Takže mám zázračnej CPU, nebo pochází z doby, kdy se pracovalo na víc jak 100% :D Přes terminál jsem si spustil TOP a byl jsem zklamanej... Tam to ukazovalo vytížení jen 98% :cry: A původcem zátěže byl zakousnutej skript na update konfigurace routerů, takže se Sýslogem to přímo nic společného nemělo. Kousnutej skript jsem zabil a zas to jede se zátěží jen 1,1%. Ovšem by mě pak zajímalo, kam chodí ta Adminova statistika na ty hausnumera, když TOP mě ukazuje Load average 0,8% a graf v Adminovi nejde pod 49%. Přiznávám, že linuch není moje parketa a prokousávám se jím krůček po krůčku a možná něco chápu blbě.. :roll:
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

Repkins píše:Zapnul jsem si Sýslog na sedmi routerech a sledoval jsem graf zatížení CPU, kterej je v Adminových statistikách. A ejhle! Zatížení CPU vyskočilo na 160%!!! Takže mám zázračnej CPU, nebo pochází z doby, kdy se pracovalo na víc jak 100% :D Přes terminál jsem si spustil TOP a byl jsem zklamanej... Tam to ukazovalo vytížení jen 98% :cry:

ja mam aktualne vytazenie cpu 103 %, maximalne 339 %.
ako si to kukal cez terminal?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

mato1 píše:ako si to kukal cez terminal?

Tím jsem chtěl říct, že jsem se k serveru připojil přes Putty. :) Ještě nemám zažité ty linuksové odborné názvy... :wink:
0 x