❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
JaCi

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod JaCi » 14 years ago

zkusil bych napred nadefinovat nejaky novy router - jestli je problem v prechodu na novou verzi (versus stary data v db) nebo nekde jinde...

Jinak netusi nekdo proc se me v mapach (tech v ostatni) nezobrazuji sipky u pristupovych bodu atd ??? Paterni trasy vidim, pokud ruknu mysi tam kdevim ze neco je, zobrazi se bublina s popisem, jen to ze tam neco je neni proste videt :-( Prijde me ze jak mam novou instalaci (3.50 uplne na cisty disk) tak ze v ni chybi obrazky pro tohle
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 14 years ago

Grafovani bylo vypnuto z duvodu objevene chyby v komunikaci s novym FW od UBNT. Upgrade na 3.51 resi spoustu problemu. Nicmene se objevila neprijemnost, ze zmizely vsechny sluzby. Uz jsem to reportoval do Šumperka.
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

JaCi

DRAKK píše:Grafovani bylo vypnuto z duvodu objevene chyby v komunikaci s novym FW od UBNT. Upgrade na 3.51 resi spoustu problemu. Nicmene se objevila neprijemnost, ze zmizely vsechny sluzby. Uz jsem to reportoval do Šumperka.

:lol: :lol: :lol: :lol: si rikam ze musim udelat ejste ejdnu instalaci a ty jejich betaverze co pousti do sveta radeji napred otestovat sam
0 x

DRAKK

Problem je, ze mi to na "betaverzi" neudelalo....
0 x

JaCi

problem je ten ze to co se vydava jako ostra verze bych si troufl oznacit za prvni betu - na vic to bohuzel nema
0 x

DRAKK

Já jsem s ISPadminem spokojený. Chybička se občas vloudí. A kluci v Šumperku nemůžou za to, že v UBNT změnili způsob komunikace přes SSH, takže se to zacyklovalo. Tenhle update to vyřešil. A přidal spoustu zajímavých a použitelných věcí.

12:54: Tak už je vše ok.
0 x

JaCi

DRAKK píše:Já jsem s ISPadminem spokojený. Chybička se občas vloudí. A kluci v Šumperku nemůžou za to, že v UBNT změnili způsob komunikace přes SSH, takže se to zacyklovalo. Tenhle update to vyřešil. A přidal spoustu zajímavých a použitelných věcí.

12:54: Tak už je vše ok.

ja jsem taky spokojeny s funkcema - sem tam bych privital neco jinak, nebo navic -ale to je u kazdeho programu a co clovek, to nazor a potreba. Bohuzel musim trvat na tom ze programatorsky je to horsi. Navic spousty chyb se u dele bezicich verzi ani neprojevi (viz o neco vyse faktury do pdf kdy prvni vystavena faktura nejde zobrazit, nebo nedavno jsem narazil na blbe trideni (resp netrideni) vypisu z banky - po asi patem imortu je najednou vse setrideny a v poradku...) A zkuste si do rozashu site u routeru dat cely Acko - a pak se podivejte na pridelene adresy zjistite ze programator byl/je prase ;-) (prochaziv cyklu jedno IP z rozsahu po druhem a hleda je ve slusbach u zakazniku).

Bohuzel na moje pripominky jsem byl poucen ze by to chtelo skoleni - to by chtelo, ale skoleni nepotrebuju na to abych poznal ze se neco blbe zobrazuje apod. (posledni priklad je posilani upominek mailem kdy je zmrzeny format html )

BTW: v cem byl problem u tech sluzeb ?? ..vecer to asi upgradnu, tak at vim cos tim
0 x

DRAKK

Nespustil se script, ktery popisovaný problém řeší. Je o tom zmínka na straně 30 tohoto tématu.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Zkousel jste nekdo ten syslog? Me to nejak nechodi....
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 14 years ago

Pintero píše:Zkousel jste nekdo ten syslog? Me to nejak nechodi....

Taky mi to nechodi, a jeste k tomu prestaly fungovat statistiky serveru, klientu atd.
Proste to prestalo kreslit grafy :-(
0 x

DRAKK

Syslog uz mi beha. Je potreba povoli na firewallu ISPadmina 514 port. A pak spustit Syslog v Nastavení-Syst.nastavení-Syslog. Pak v nastavení routeru ze kterého chci syslog zatrhnou syslog monitor. A podivat se pres winbox do toho routeru do polozky logging - action jestli tam pribyly action ispadmin.
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 14 years ago

georgee24 píše:

Taky mi to nechodi, a jeste k tomu prestaly fungovat statistiky serveru, klientu atd.

Ta grafy uz chodi, musel jsem udelat update znova.
Syslog zatim ne
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

georgee24 píše:
georgee24 píše:

Ta grafy uz chodi, musel jsem udelat update znova.
Syslog zatim ne

Stejná zkušenost. Update jsem dělal 2x.
0 x

ef

Příspěvekod ef » 14 years ago

Zdravím. Taky se peru trošku se syslogem. Zprávy do admina přicházejí, ale zobrazí se pouze pod "všechny routery". Pokud nastavím filtr na router od kterého zprávy pocházejí, tak tam nic není. Pravidla se vytvořila adminem sama v mikrotiku.
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

hosi po vcerajsom update mi zdochlo vsetko... prestalo uplne kreslit grafy a vymazalo vsetky udaje v mangle (v serveroch). QT ostalo neporusene, ale mangle vymazalo. skusal som menit aj komunikaciu z SSH na API a naopak, skusal som rebooty ispadmina a aj serverov. aktualizacia udajov "akoze" prebehne ok, ale nic z toho. co s tym? ma niekto skusenosti? teraz momentalne kazdy ide na "plno"

oprava: zmazalo aj QT... jak keby neboli klienti
0 x