❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
mato1

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

ef píše:Na tuto chybu už píšu do Šumperka několik let a stále je to bez odezvy. Prostě mí řekli že jejich hlavní odběratel tvrdí že garantovaná rychlost je vždy 1/10 z maximální rychlostí a tím to hasne tečka. S nikým se o jiné možnosti nechcou bavit.

kurva drat... s tymto ma neserte lidi. to uz debilizmus ludi nema fakt hranic??? pisal som im uz 4x a len raz mi dosla odpoved, ze si mam precitat manual. a to mam zaplatenu podporu :-(
0 x

ef

Příspěvekod ef » 14 years ago

Podle jejich manuálu to má jít podle nastavení agregace u daného tarifu. Předpokládám že když chci mít limit AT a MAX limit stejný nastavím 1:1. Ale bohužel změna pak není vůbec žádná. Prostě stále je limit AT 1/10 z MAX limit.
0 x

mato1

ef píše:Podle jejich manuálu to má jít podle nastavení agregace u daného tarifu. Předpokládám že když chci mít limit AT a MAX limit stejný nastavím 1:1. Ale bohužel změna pak není vůbec žádná. Prostě stále je limit AT 1/10 z MAX limit.

no vsak prave... volal som dnes na ich infolinku a nic ine som sa nedozvedel. ten ich pacient, ktory tam sedel hovoril len stale dookola NEVIEM, NEVIEM, NEVIEM... a ze to ma kolega na starosti a ze NEVIE kedy sa k mojmu problemu dostane a NEVIE ci sa to spravi a NEVIE kedy sa to spravi. Proste nevie nic...

len mi navrhol, aby som si zaplatil nejaky level 2 alebo level 3 - ze to bude potom mozno rychlejsie. No nejebne vas z toho? drbol som do toho cez 130 000 sk a oni nevedia...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

130k? děláš si srandu? to je fakt výbornej systém že.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mato1

hapi píše:130k? děláš si srandu? to je fakt výbornej systém že.

ako system je ok... toto je akurat chybicka, ktora dokaze dodrbat cely chod systemu a ich pristup je total neprofesionalny. za tie prachy by sa mali aspon troska snazit...
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak ono s ISPdminem platí že co si nevyhádáš než jim pošleš chechtáčky tak to nemáš :)) . Pak už povětšinou jen sliby. Asi je ta hodnota zapsaná v mocka tabulkách a ani pra*e už neví kde to najít a napravit :D .
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 14 years ago

Zdravim,
vedel by mi niekto poradit!?! Po upadte systemu my v klienskom rozhrani, pri pozreti fakture vyskoci tato hlaska namiesto fakturky:

Warning: main() [function.main]: open_basedir restriction in effect. File(/data/support/ispadmin/supercash/supercash.inc.php) is not within the allowed path(s): (/data/support/ispadmin_support/:/tmp/:/data/support/ispadmin/include/) in /data/support/ispadmin_support/billing_print.php on line 8

Warning: main(/data/support/ispadmin/supercash/supercash.inc.php) [function.main]: failed to open stream: Operation not permitted in /data/support/ispadmin_support/billing_print.php on line 8

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/data/support/ispadmin/supercash/supercash.inc.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php/') in /data/support/ispadmin_support/billing_print.php on line 8

Ako sa to da opravit,..?! Vopred dakujem za pomoc a odpovede, Uz som skusil hocico, ale niesom tucniakovy maniak..:)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

neni to otázka pro support? zdá se že něco nemůže najít.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

asdfg
antispam: Ano

Příspěvekod asdfg » 14 years ago

To je len problem s pravami na Vasej strane servera. Skontroluj chown a chmod na tie subory.
0 x

roman.wifi@post.sk

no,.je to na support,.a bolo tou novou verziou, ale stale mi to nejde,..:(
A ja som tucnakovy antitalent,. :), tak sa do toho mooc ripat nechcem,..
0 x

roman.wifi@post.sk

Uz je to v poriadku. Vyriesil to novy upadte, ktory vysiel dnes. Po jeho nainstalovany, ide vsetko ako ma. Bol a i som prekvapeny, ze behom dvoch dni mi spravili i ine veci, co som odnich chcel. Ak to pojde tymto smerom, tak budem len rad a ostanem verny ISPadminovy. Priznam sa, ze uz som mal i nutkanie, ho predat a nasadit iny system,.ale ako hovorim, ak sa budu snazit a budu dobry, ja osobne nemam co riesit. :wink:
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Lidi stále řeším proč nám vytuhne odesílání SMS (příjem taky) pře modul Siemens TC35i spojený seriovým kabelem.
Šumperáci to sem tam "nějak" poladí a chvilku to chodí ale po cca 24hodinách to vytuhne a nepošle nic. Když udělám reboot serveru z příkazové řádky, tak to pošle SMSky co čekají někde ve frontě k odeslání. No a pak třeba druhej den už zase nic.

Nemáte někdo řešení jak toto pořešit?
0 x

ef

Vyhnout se značce siemens
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Jan mam v provozu modem siemens ES75i (nebo MC75i) takovy ten stribrny, a jede nekolik mesicu bez problemu bez restartu...
0 x

ef

Původně jsem měl na tuto službu Siemens MC50. Ten se sám od sebe vypínal. Sem to řešil každý týden nebo když bylo dobře co 14 dní. Co se týče modulů TC35i - Tyto moduly používaly GSM resetátory od firmy mikrovlny (http://www.mikrovlny.cz) - dejte pokoj - co měsíc jsem musel tyto resetátory resetnout, protože přestaly komunikovat. Nyní jsou v nových resetátorech (GS300) jiné moduly a takřka o nich nevím. Nyní mám na ispadmin to co píše Pintero. Ale po dvou týdnech od restartu modemu a ISPadmina mi to přestane přijímat SMS. Na odesílání šlape celkem OK (Za půl roku to vytuhlo jen 1×). Tolik mé zkušenosti - proto jsem napsal vyhnout se značce siemens.
0 x