❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Polk
antispam: Ano

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod Polk » 15 years ago

Ahoj co si mám představit pod pojmem :

Roční technická podpora 15% ceny produktu

Když instalace vyjde na 5 tis, základní instalace na 25 tis , + třeba netflow 10 tis. Lightkeeper atd ...
Počítá se ta tech. podpora z celého balíku a nebo jen z té základní instalace ?

Díky za info.
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

Polk píše:Ahoj co si mám představit pod pojmem :

Roční technická podpora 15% ceny produktu

Když instalace vyjde na 5 tis, základní instalace na 25 tis , + třeba netflow 10 tis. Lightkeeper atd ...
Počítá se ta tech. podpora z celého balíku a nebo jen z té základní instalace ?

Díky za info.

Technicka podpora by se mela pocitat z ceny systemu, tedy z ceny 25 tisic (zalezi na poctu licenci). Zda-li k tomu pripocitava i cena za NetFlow modul netusim, to je dotaz na Sumperk.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

zdravim
ma niekto funkcne spravene SNMP OID pre niektore UBNT produkty? Zaujima ma hlavne Nanostation 5, Bullet 5, Bullet M5 a Rocket. Nejak sa k nim neviem dopatrat na nete...
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

mato1 píše:zdravim
ma niekto funkcne spravene SNMP OID pre niektore UBNT produkty? Zaujima ma hlavne Nanostation 5, Bullet 5, Bullet M5 a Rocket. Nejak sa k nim neviem dopatrat na nete...

nasel jsi tenhle post http://www.ubnt.com/forum/showthread.php?t=14148 ?
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

mato1

Příspěvekod mato1 » 15 years ago

michal.siman píše:nasel jsi tenhle post http://www.ubnt.com/forum/showthread.php?t=14148 ?

no toto mi nejak uslo... diky
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 15 years ago

michal.siman píše:
kaddy píše:
Thomeless píše:Mam jeden dotaz, mozna budu vypadat jako lama.
Chci v ISPadminu nastavit tarif 1M/1M, takze jsem nastavil:
Download (k uživateli): 1024 kb/s
Upload (od uživatele): 1024 kb/s
coz bych bral ze je spravne ale ispadmin mi do QTree zapise hodnotu 1228800bits/s coz mi vychazi jako 1,228Mbit tedy rychlost o neco vetsi....

Nemáš v nastavení systému nastaven násobek rychlosti?

defaultne je tusim nastaveo 1.2 nasobek

Mam stejny problem, kdyz si udelam stejny ucet treba 1024 down a 1024 up u klienta jako rychlost tak mi to download zmeri treba 20Mbit a u uploadu to jede spravne tech cca 1199kb i stim nasobkem 1.2.
Udela jsem novej tarif kde bylo 2048 / 1024 a zase to same jako kdyby to nepocitalo download ale jen upload.
Zkusil jsem zmenit ten nasobek na 0.5 a download se nezmenil ale upload spadl na 512.
Svuj problem vidim ze download nefunguje jen upload.
Nesetkal se stim nekdo. Diky za radu jak to odstranit
Uz nad tim 3dny badam a nic.
Diky moc

PS: pouzivate u tarifu Halfduplex nebo Fullduplex?
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaddy » 15 years ago

Mam stejny problem, kdyz si udelam stejny ucet treba 1024 down a 1024 up u klienta jako rychlost tak mi to download zmeri treba 20Mbit a u uploadu to jede spravne tech cca 1199kb i stim nasobkem 1.2.
Udela jsem novej tarif kde bylo 2048 / 1024 a zase to same jako kdyby to nepocitalo download ale jen upload.
Zkusil jsem zmenit ten nasobek na 0.5 a download se nezmenil ale upload spadl na 512.
Diky moc

PS: pouzivate u tarifu Halfduplex nebo Fullduplex?[/quote]

Ahoj,

zrovna poslední dny jsem se taky dosti "sr.l" s omezování. Snažili jsme se rozhodit zátěž shapingu mezi dva servery, ale bohužel to moc dobře nechodilo skoro vůbec :) UPLOAD OK, ale DOWN jel cca. poloviční rychlostí než by měl. Když se vše zase dalo na jeden centrální tak OK, ale je pravda že v nastavení pořád zůstalo zaškrtnuto že se shaping provádí centrlně na jednom outeu, ale to nás napadlo až později :) Nicméně jinak to chodí opravdu dobře máme násobek na 1.0 a používáme FULL i HALF tarify. Nově používáme i Burst u tarifů a taky super.
0 x

georgee24

kaddy píše:Mam stejny problem, kdyz si udelam stejny ucet treba 1024 down a 1024 up u klienta jako rychlost tak mi to download zmeri treba 20Mbit a u uploadu to jede spravne tech cca 1199kb i stim nasobkem 1.2.
Diky moc

PS: pouzivate u tarifu Halfduplex nebo Fullduplex?

Ahoj,

zrovna poslední dny jsem se taky dosti "sr.l" s omezování. Snažili jsme se rozhodit zátěž shapingu mezi dva servery, ale bohužel to moc dobře nechodilo skoro vůbec :) UPLOAD OK, ale DOWN jel cca. poloviční rychlostí než by měl. Když se vše zase dalo na jeden centrální tak OK, ale je pravda že v nastavení pořád zůstalo zaškrtnuto že se shaping provádí centrlně na jednom outeu, ale to nás napadlo až později :) Nicméně jinak to chodí opravdu dobře máme násobek na 1.0 a používáme FULL i HALF tarify. Nově používáme i Burst u tarifů a taky super.[/quote]

Ahoj,

jen dotaz v manglu mate u klienta prerouting nebo forward?
Co se divam tak v manglu ten down vubec na nic neraguje packety 0 bytes 0, jen u Up tecou data.
Kdyz to zmeni na forward tak to pak pocita i download ale musim zmenit v QT global-in na global-out.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 15 years ago

Co se divam tak v manglu ten down vubec na nic neraguje packety 0 bytes 0, jen u Up tecou data.
Kdyz to zmeni na forward tak to pak pocita i download ale musim zmenit v QT global-in na global-out.

No to je základ přeěíst si manuál od ISPadmina v sekci Shaping :-)
0 x

georgee24

soucez píše:

Ten jsem cetl nastavil podle neho a nefunguje to...... ;-)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

georgee24 píše:
soucez píše:

No tak jinak. Děláš na tom stroji kde se tvoří Queue(shaping) i Maškarádu?
0 x

georgee24

Ten jsem cetl nastavil podle neho a nefunguje to...... ;-)[/quote]
No tak jinak. Děláš na tom stroji kde se tvoří Queue(shaping) i Maškarádu?[/quote]

Je tam src-nat, tudiz bych mel pouzit global-out, podle navodu. Melo by to zapsat POSTOUTINGU a PREROUTINGU, to je vse v poradku, ale proste ten download to nepocita. Abych jeste upresnil tak pouzivam ISPAdmin free. Chci to prvni otestovat nez to koupim.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Dnes jsem zjistil že nelze naimportovat platby z mBANK v ABO formátu což do dneška spolehlivě fungovalo. Pozor! Není chyba v ISPadminu nýbrž v mBank kde po nějakém upgradu rozbili funkční ABO formát. Banka na odstranění problému pracuje!
Tak jen takové info pro všechny kdo mBanku máte..
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

georgee24 píše:

No tak jinak. Děláš na tom stroji kde se tvoří Queue(shaping) i Maškarádu?[/quote]

Je tam src-nat, tudiz bych mel pouzit global-out, podle navodu. Melo by to zapsat POSTOUTINGU a PREROUTINGU, to je vse v poradku, ale proste ten download to nepocita. Abych jeste upresnil tak pouzivam ISPAdmin free. Chci to prvni otestovat nez to koupim.[/quote]

Tal v ISPadminu nastav na daném routeru Queue tree type=Global-OUT a musí to jet.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

soucez píše:No tak jinak. Děláš na tom stroji kde se tvoří Queue(shaping) i Maškarádu?

Je tam src-nat, tudiz bych mel pouzit global-out, podle navodu. Melo by to zapsat POSTOUTINGU a PREROUTINGU, to je vse v poradku, ale proste ten download to nepocita. Abych jeste upresnil tak pouzivam ISPAdmin free. Chci to prvni otestovat nez to koupim.

Tal v ISPadminu nastav na daném routeru Queue tree type=Global-OUT a musí to jet.

Jestli je na jednom stroji queue-tree a maskarada (nebo src-nat) mel by tam byt FORWARD.
0 x