❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

cacti

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
hocimin1

Re: cacti

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

Najednou cacti prestalo kreslit grafy a skace mi tam toto

PM - POLLER: Poller[0] NOTE: Cron is configured to run too often! The Poller Interval is '60' seconds, with a minimum Cron period of '60' seconds, but only -12301 seconds have passed since the poller last ran.

nemate nekdo napad ?

Verze CACTI 0.8.7b
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 15 years ago

Mám také zajímavý problém s cacti.

všiml sem si toho, že mi cacti drží data pouze něco přez 4 měsíce zpět, zbytek si průběžně odmazává. dělá to většina grafů ale ne všechny. Nesetkal se s tímto někdo? Hledal sem na cacti foru ale nenašel. Stejně tak ani volba po kterou si má držet záznamy není nikde k dispozici.

Verze cacti je 0.8.7g

Děkuju za odpovědi
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

Moje Verze CACTI 0.8.7b , grafy 12 mesicu a v pohode.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

nevíte jak znovu založit stejný omylem smazaný graf u zařízení. pokud ho chci založit tak se tváří, že je založen a je zašedivělý...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

okoun píše:nevíte jak znovu založit stejný omylem smazaný graf u zařízení. pokud ho chci založit tak se tváří, že je založen a je zašedivělý...

Graf musíš mít smazaný v data source a pak by to už nemělo být šedé.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

funguje, díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 14 years ago

Mam problem s catci, nainstaloval som ho cca pred 3 mesiacmi, som v tom uplny zaciatocnik, chcem poprosit o radu.

Stiahol som nejake template pre mikrotik a pridal tam nejake zariadenia, vytvorili sa grafi
a aj to nieco do nich zapisuje. Na mk zalozenom na x84 to grafuje spravne (datove toky su spravne)
ale na mk rb532A to sice grafuje ale hodnoty su uplne ine... netusim preco, je pouzita ta ista template. (stiahnuta z netu)

na obrazkoch su grafi z prepoja medzi dnoma mk, logicky by mali byt tie grafi rovnake...

oba su b/s
za kazdu radu vopred vdaka,
Přílohy
mk_x86.png
mk_x86.png (31.25 KiB) Zobrazeno 3068 x
mk_rb532.png
mk_rb532.png (23.85 KiB) Zobrazeno 3068 x
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

však se to shoduje, to modré na druhém grafu se shoduje s tím zeleným na prvním grafu, jen z Mikrotik C Ti to netahá ten druhej směr
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Aha, vidis to som si nevsimol,

a kde by mohol byt problem? je mozne ze tieto udaje uz nejdu priamo z mk a tym padom to nemoze cacti grafovat??

ako by som to mohol preverit?

dakujem
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

nevím, cacti neznám, ale v mk bych chybu nehledal, předpokládám, že to z mk taháš přes snmp, takže v cacti bude asi zadaná špatná oid
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Zkuste si nastudovat, jak Cacti funguje. Jak se tahaji data pro dane sablony ? Vse se tam necha rozklikat a videt. Pripadne si v Settings - Poller Logging Level muezte nastavit co vse se ma logovat do http://server/cacti/utilities.php?action=view_logfile

Stejne jako Peyrak to vidim na problem s SNMP OID. Nezmenila se treba miniPCI karta ? Kdyz se zmeni, tak OID je jine. Zkus graf vyhodit (a nebo nechat ...) a udelat novej. Je to nejjednodussi jak to zkusit. :wink:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

lwq píše:Zkus graf vyhodit (a nebo nechat ...) a udelat novej.

Dakujem za info,
naozaj ked som urobil taky isty novy graf tak tam uz zaznamenava oba aj rx aj tx,
vsimol som si ale za aj na inych grafoch na tom rb zaznamenava len jeden smer, a ako keby nahodne sa to prehadzuje, akonahle som vytvoril pre wlan1 novy graf na povodnom wlan1 sa to otocilo a grafuje sa opacny smer... (na novom grafe sa zaznamenavaju oba)
pritom som nic nerobil, ani vymena kariet ani ziadne zmeny na fw... je tam stale to iste

nerozumiem tomu....
Přílohy
mk_rb532_povodny2.png
mk_rb532_povodny2.png (26.47 KiB) Zobrazeno 3004 x
mk_rb532_povodny.png
mk_rb532_povodny.png (23.85 KiB) Zobrazeno 3004 x
mk_rb532_novy.png
mk_rb532_novy.png (19.66 KiB) Zobrazeno 3004 x
0 x

Standa99

Příspěvekod Standa99 » 14 years ago

Mám menší problém, v Ubuntu 10.4 mi vše fungovalo a po přechodu na 10.10 mi přestalo kreslit jenom pingy (zpět se mi už nechce přejít). Zkusil jsem to i ve VirtualPC a potvrdilo se mi to (viz. obrázky).
Tohle mi vypisuje: CMDPHP: Poller[0] Host[5] DS[13] WARNING: Result from CMD not valid. Partial Result: U
Netušíte někdo, jak to pořešit? Předem dík

ub1004m.jpg
ub1004m.jpg (95.32 KiB) Zobrazeno 2964 x

ub1010m.jpg
ub1010m.jpg (98.65 KiB) Zobrazeno 2964 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

dobře ti tak... to se tady jako chlubíš že máš ubuntu nebo co má znamenat to okno nad firefoxem?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

hapi píše:dobře ti tak... to se tady jako chlubíš že máš ubuntu nebo co má znamenat to okno nad firefoxem?

psal, že to zkoušel i ve VirtualPC...
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..