❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Pintero
antispam: Ano

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod Pintero » 15 years ago

Ja jsem samozrejme myslel neco na bazi apcupsd, ale aby to bylo primo integrovany v ISPadm a uplne nejlip sprazeny s nagiosem, ktery mi bude zasilat info sms aktualniho stavu upsky.
Jinak ja mam ten kram venku v bedne i s tou upskou, a ted pri -20C si rikam, jak mu asi je :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak proto ta starost o teplotu disku :wink:
dantasik: ja mam prave tu 32 bit verzi a radeji si tu intalacku apcupsd pripadne smart mon. vyzkousim prvni na free verzi....
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Esli mas 32bit verzi tak bych migroval rozhodne brzo na 64bit. Uz jen kvuli php5 a hlavne balickovanymu systemu. Coz ted neni a je vse kompilovano jeste rucabo. Taky novejsi kernel a pod.
Nagios snad tusim umi obsluhovat ups.
Tady: http://nagiosplugins.org/man/check_ups

Ale fakt bych migroval na tu 64bit.
Aspon ja ji celkem dost ocenil pac mi na tom stroji uz nebezi jen ispadmin ale i dalsi veci.
0 x
Daniel Tasáry

zdenekr

Příspěvekod zdenekr » 15 years ago

Chtěl bych jse zeptat jestli pak někdo používate posílaní sms s ispadmina a jakej telefon použít ?? koukal jsem že umí 5110 ale je problem sehnat datovej kabel bude chodit s novejšimi Nokiiemi pres Usb ?? mate nekdo otestovano díky zdenek
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 15 years ago

zdenekr píše:Chtěl bych jse zeptat jestli pak někdo používate posílaní sms s ispadmina a jakej telefon použít ?? koukal jsem že umí 5110 ale je problem sehnat datovej kabel bude chodit s novejšimi Nokiiemi pres Usb ?? mate nekdo otestovano díky zdenek

no jasne, je to jedna z velmi uzitecnych veci ispadmina, upozornujeme s tim lidi na ruzny veci, a kdyz nekdo na to cislo posle zpet sms, tak jednak se to zaznamenava do historii, priradi se to ke spravnemu cloveku dle cisla a navic se to posle na emaily vsech techniku automaticky. vyborna vec. navic to samozrejme pouzivame jako druhou cestu (kdyz selze email) o informovani ze neco nejde na siti.

mimochodem to provozujeme prave se starickou 5110, kabel na to sezenes v ruznych vyprodejich za opravdu par korun. ta nase 5110tka treba vubec neukazuje na displeji takze je to opravdu jen a jen brana ... nicmene myslim ze by to melo fungovat normalne pres usb a nebo doporucuji brany od siemensu, daji se sehnat napr. na aukru za par stovek se seriovym kabelem ...
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

zdenekr

michal.siman píše:
zdenekr píše:Chtěl bych jse zeptat jestli pak někdo používate posílaní sms s ispadmina a jakej telefon použít ?? koukal jsem že umí 5110 ale je problem sehnat datovej kabel bude chodit s novejšimi Nokiiemi pres Usb ?? mate nekdo otestovano díky zdenek

no jasne, je to jedna z velmi uzitecnych veci ispadmina, upozornujeme s tim lidi na ruzny veci, a kdyz nekdo na to cislo posle zpet sms, tak jednak se to zaznamenava do historii, priradi se to ke spravnemu cloveku dle cisla a navic se to posle na emaily vsech techniku automaticky. vyborna vec. navic to samozrejme pouzivame jako druhou cestu (kdyz selze email) o informovani ze neco nejde na siti.

mimochodem to provozujeme prave se starickou 5110, kabel na to sezenes v ruznych vyprodejich za opravdu par korun. ta nase 5110tka treba vubec neukazuje na displeji takze je to opravdu jen a jen brana ... nicmene myslim ze by to melo fungovat normalne pres usb a nebo doporucuji brany od siemensu, daji se sehnat napr. na aukru za par stovek se seriovym kabelem ...

Tak to je super , to jse bude hodit jsem jsi prave do sitě ispadmina pořídil , mam tady nokii 6303 ale nechce mi fungovat gnokii ji vubec nevidí :( :( takže me ted čeká sehnat jinej telefon
0 x

michal.siman

zdenekr píše: ... mam tady nokii 6303 ale nechce mi fungovat gnokii ji vubec nevidí :( :( takže me ted čeká sehnat jinej telefon

tak zkus spis hledat u strejdy google jak to zprovoznit, gnokii neni produkt ze sumperka, je to standatni linux aplikace pro ovladani mobilu, takze je treba rozchodit tohle a pak uz si s tim ispadmin sam poradi ... nicmene ta 5110 je fakt vyzkousena :-) na prvni pokus jede jak ma
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

zdenekr

mate nekdo prosím skušenost s nokii 6230i ?? tu jsem sehnal ale nak jse mu nedaří rozjet gnokii amete nekdo prosim funkcí konfigurak ?? diky moc Zdenek
0 x

michal.siman

zdenekr píše:mate nekdo prosím skušenost s nokii 6230i ?? tu jsem sehnal ale nak jse mu nedaří rozjet gnokii amete nekdo prosim funkcí konfigurak ?? diky moc Zdenek

podle prvni odpovedi u stryce googleho si myslim ze to bude asi problem to rozjet komplet: http://wiki.gnokii.org/index.php/Nokia6230iConfig spis se poohlidnul po nejakym jinym pristroji ...
0 x

zdenekr

michal.siman píše:
zdenekr píše:mate nekdo prosím skušenost s nokii 6230i ?? tu jsem sehnal ale nak jse mu nedaří rozjet gnokii amete nekdo prosim funkcí konfigurak ?? diky moc Zdenek

podle prvni odpovedi u stryce googleho si myslim ze to bude asi problem to rozjet komplet: http://wiki.gnokii.org/index.php/Nokia6230iConfig spis se poohlidnul po nejakym jinym pristroji ...

Podle toho co jsem našel by měla jit rozchodit ale problem nechce mi vubec komonikovat schanel jsem 5110 ale není sehnaní , ten mobil jsem dneska koupil u nas v bazaru , už opradu nevím jak to rozjet
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 15 years ago

Tak me se podarilo uspesne rozjet 6230i + ispadmin hostovane pres vmware:). Pokud mate instalaci z ISA stazeneho na ispadminu pod 64bit verzi, tak tam neni zkompilovana podpora pro vsechna USB zarizeni. To je potreba nejdriv udelat. Pak staci stahnout balicek gnokii a podpurné balíčky pro USB (usbutils pokud se nepletu). Kdyz pak zadate lsusb, tak to tu nokii musi rozeznat, jak ne, tak je neco spatne :/ Ja zkousel ruzné kombinace nastavení gnokii, ale podarilo se mi to rozjet na AT prikazy pres usb kabel. Konfigurak i s configem kernelu bych nekde nasel, tak bych se ho sem odpoledne snazil placnout:)

UPDATE: konfigurace je v priloze:)
Přílohy
gnokiirc.zip
(3.39 KiB) Staženo 172 x
Naposledy upravil(a) pthv dne 20 Jan 2011 12:17, celkem upraveno 2 x.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 15 years ago

Určitě máte vychytáno, který tarif je na trhu nejlepší pro odesílání SMS. Který používáte?

Lze rozchodit NOKII 5110 přes USB? Nemám totiž RS232 konektor na desce serveru.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

soucez píše:Určitě máte vychytáno, který tarif je na trhu nejlepší pro odesílání SMS. Který používáte?

Lze rozchodit NOKII 5110 přes USB? Nemám totiž RS232 konektor na desce serveru.

Mam od T-mobile Kredit 300. SMS je tam mam takove tuseni za 1,2Kc. Hlavne se prevadi neprovolana castka do dalsich mesicu, takze, kdyz se to nevyuzije treba tri mesice, tak tam bude nakreditovano 900. Ale je mozne, ze jinde jsou lepsi tarify. Moc jsem se po tom nepidil.
0 x

zdenekr

pthv píše:Tak me se podarilo uspesne rozjet 6230i + ispadmin hostovane pres vmware:). Pokud mate instalaci z ISA stazeneho na ispadminu pod 64bit verzi, tak tam neni zkompilovana podpora pro vsechna USB zarizeni. To je potreba nejdriv udelat. Pak staci stahnout balicek gnokii a podpurné balíčky pro USB (usbutils pokud se nepletu). Kdyz pak zadate lsusb, tak to tu nokii musi rozeznat, jak ne, tak je neco spatne :/ Ja zkousel ruzné kombinace nastavení gnokii, ale podarilo se mi to rozjet na AT prikazy pres usb kabel. Konfigurak i s configem kernelu bych nekde nasel, tak bych se ho sem odpoledne snazil placnout:)

tak jsem v povolil to usb v linuxu /usr/src/linux tam jsem dal make makemenu vybral usb a dal jsem make modules modules_install ale telefon nikde !! pritom lspci to usb vidí

ev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Control ler (rev 01)

a lsusb vidí todle
isp:~# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002
isp:~#

fakt už opravdu nevím muže te nekdo prosím poradit moc děkuji
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

zdenekr píše:
pthv píše:Tak me se podarilo uspesne rozjet 6230i + ispadmin hostovane pres vmware:). Pokud mate instalaci z ISA stazeneho na ispadminu pod 64bit verzi, tak tam neni zkompilovana podpora pro vsechna USB zarizeni. To je potreba nejdriv udelat. Pak staci stahnout balicek gnokii a podpurné balíčky pro USB (usbutils pokud se nepletu). Kdyz pak zadate lsusb, tak to tu nokii musi rozeznat, jak ne, tak je neco spatne :/ Ja zkousel ruzné kombinace nastavení gnokii, ale podarilo se mi to rozjet na AT prikazy pres usb kabel. Konfigurak i s configem kernelu bych nekde nasel, tak bych se ho sem odpoledne snazil placnout:)

tak jsem v povolil to usb v linuxu /usr/src/linux tam jsem dal make makemenu vybral usb a dal jsem make modules modules_install ale telefon nikde !! pritom lspci to usb vidí

ev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Control ler (rev 01)

a lsusb vidí todle

nejspise nebude zavedeny nejaky modul nebo nebude nejaky zkompilovany...:/ nechtelo se mi hledat metodou pokus omyl, ktery modul to je, tak jsem povolil skoro vse:) Navic vetsinu rovnou do kernelu, ne jako modul. Vypis by pak mel z lsusb vypadat nejak takhle:)

~# lsusb
Bus 002 Device 005: ID 0421:0428 Nokia Mobile Phones
Bus 002 Device 003: ID 0e0f:0002
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001
0 x

zdenekr

pthv píše:
zdenekr píše:

ev 01)

a lsusb vidí todle

nejspise nebude zavedeny nejaky modul nebo nebude nejaky zkompilovany...:/ nechtelo se mi hledat metodou pokus omyl, ktery modul to je, tak jsem povolil skoro vse:) Navic vetsinu rovnou do kernelu, ne jako modul. Vypis by pak mel z lsusb vypadat nejak takhle:)

~# lsusb
Bus 002 Device 005: ID 0421:0428 Nokia Mobile Phones
Bus 002 Device 003: ID 0e0f:0002
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001

To jsem prave taky povolil skoro vse ale vubec nejde , nechapu to a nebo to delá spatně
0 x