kaddy píše:michal.siman píše:no popravde receno s tim ted bojujeme. neni nic zvlastniho, ze FW pravidla byla v par routerech zapsana namisto 1x trebas 400x a routery nam umirali. zajimave je ze mi ted dost casto ispadmin pise ze AKTUALIZUJE a to treba cely den, proste nemuze do jednoho, dvou routeru nic zapsat. kdyz vyzkousim primo v adminu otestovat spojeni, tak je vse ok. kdyz vlezu na router a restartuju ho, tak najednou se vse zapise. moc to nechapu. no ale poresili jsme to po svem, proste jsem vsechny routery nastavil pouze pro cteni v ispadminu, takze tam uz nic nezapisuje, a kdyz zavadim noveho klienta, tak to na tom danem routeru povolim. situace se s tim velmi zlepsila.
To je sice hezke, ale proc kua mame takovy system kdyz se musi vymejslet takovyhle blbosti jak to obejit?
protoze co mam jako delat jinyho? dokazes mi poradit. system je dobrej, zaklad je dobrej, celkove jsem spokojen. nejsem spokojen s resenim problemu, s technickou podporou. ale co s tim mam delat? ciste hypoteticky, vratim to, dostanu zpet penize, ale co dal, porad system co bude umet to co ispadmin, jeden system, kterej bude generovat faktury, grafy, prehledy, neplatice, komunikovat s bankou, monitorovat sit, pocitat lidem data, ridit shaper, ridit routery, planovat ukoly technikum, posilat upozorneni, smsky o nefunkcnosti, generovat smlouvy. ukaz mi jiny reseni, za ktery zaplatim par desitek tisic a ono to pojede. navic to bude v cestine (ne kvuli me ale kvuli zakaznikum). ukaz me ho a ja ho pujdu koupit. jenze ono nic takoveho neni. a protoze se mi libi funkce ispadmina, tak holt se budu muset omezovat, budu si ruzne pomahat, obchazet to, ale celek jako takovy bude ok. bohuzel nemam cas ani penize a ani zkusenosti na to abych delal neco vlastniho a navic je mi jasny, ze to nikdy neudelam tak jak to ma sys uz hotovy. takze cekam, ze se veci opravy, nebude to dneska, zitra, ale trebas v pristim update. mozna. proste cekam a jsem rad za to ze muzu alespon cekat. vsichni jen nadavaji, ale nikdo nic sveho neudela. ani ja ne a tak alespon nenadavam, jen tady si muzeme vymenit zkusenosti jak to kdo "obalamuti" aby to co nejmin zlobilo.