Zdrawim,
chci se zeptat, jestli nema nekdo nema zkusenosti s DUDE na RB... vse sem rozchodil, ALE pri prvnim vypnutim RB se veskere nastaveni smazalo a dude se hodil do defaultu........... Jak nastaveni ulozit? Na x86 platforme se vse ukladalo samo hned pri vytvoreni mapy a pri kazde zmene....
dik moc za rady!!!
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dude
-
A-N-D-R-I
Zdravim.
Sice to je možná špatný postřeh ale mě osobně pomohlo když sem provedl následující:
v The Dude jsem zvolil Nastavení -> otevřelo se mi okno, tam sem se proklikal až na záložku Různé a tam jsem odškrtl položku Zpožděný zápis na disk
Od té doby jsem RB několikrat restartoval a v pořádku.
Sice to je možná špatný postřeh ale mě osobně pomohlo když sem provedl následující:
v The Dude jsem zvolil Nastavení -> otevřelo se mi okno, tam sem se proklikal až na záložku Různé a tam jsem odškrtl položku Zpožděný zápis na disk
Od té doby jsem RB několikrat restartoval a v pořádku.
0 x
- reset
jak je dude narocny na hw pro monitorovani site ?
vcera jsem si zkusebne hral s dude, nainstaloval jsem ho na RB411 (jinou masinu jsem rychle po ruce nemel) a priblizne, kdyz v nem bylo cca 20 masin, tak se bylo na RB411 tezke i zalogovat.
Jake zelezo je na provoz dude potreba rekneme pro monitorovani cca 100 zarizeni ?
vcera jsem si zkusebne hral s dude, nainstaloval jsem ho na RB411 (jinou masinu jsem rychle po ruce nemel) a priblizne, kdyz v nem bylo cca 20 masin, tak se bylo na RB411 tezke i zalogovat.
Jake zelezo je na provoz dude potreba rekneme pro monitorovani cca 100 zarizeni ?
0 x
-
Maxik
- Kontaktovat uživatele:
- reset
obcasne, cca kazdou hodinu se mi na dude serveru ukaze toto a zkurvi to statistiky na cele siti.
Netusite, kde by mohla byt zrada ?
sitovka je realtek .
Netusite, kde by mohla byt zrada ?
sitovka je realtek .
- Přílohy
-
- dude.lag.JPG
- (25.24 KiB) Staženo 1557 x
0 x
- hapi
tak já bych předně vyhodil ty služby na který pingat nemusim. Třeba zjišťovat jestli běží http neni vůbec potřeba stejně tak ssh, dns a dude. Jinak mi na dude dost vadí to, že když máte například mapu páteřní sítě a mapu detailu jednoho bodu tak tam to zařízení je defakto 2x a všechno se z toho zařízení čte 2x a dokonce tam je i dude 2x nalogovanej. No a pak taky zásadní nedostatek změny rozlišení grafů.
0 x
- reset
- petr
reset píše:jak je dude narocny na hw pro monitorovani site ?
viz viewtopic.php?f=9&t=4671&p=37427#p37427
0 x
-
net.work
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
mám naisntalovaný dude 3.5 a vše funguje jak má... problém je v tom, že když se ta mašina rebootne, tak se ztratí vytvořená mapa a je to jako by v defaultním nastavení tak jako po čisté instalaci. provozuju to na samostatném stroji s win7, ale zkoušel jsem to i na RB411 a problém stejný... dělá to i verze 3.4, nemáte s tím někdo zkušenost?
jo a zálohu sem si sice udělal, ale po importu se to odpojí a už nic.....
edit. zjistil sem, ze kdyz tu sluzbu (The dude) zmenim ze sitove na lokalni tak to normalne jede - napada nekoho jak to udelat tak, aby to fungugovalo i jako sitova sluzba?
mám naisntalovaný dude 3.5 a vše funguje jak má... problém je v tom, že když se ta mašina rebootne, tak se ztratí vytvořená mapa a je to jako by v defaultním nastavení tak jako po čisté instalaci. provozuju to na samostatném stroji s win7, ale zkoušel jsem to i na RB411 a problém stejný... dělá to i verze 3.4, nemáte s tím někdo zkušenost?
jo a zálohu sem si sice udělal, ale po importu se to odpojí a už nic.....
edit. zjistil sem, ze kdyz tu sluzbu (The dude) zmenim ze sitove na lokalni tak to normalne jede - napada nekoho jak to udelat tak, aby to fungugovalo i jako sitova sluzba?
0 x