a proč to děláš takhle? debian má přece config v /etc/flow-tools a všechno si pořeší sám včetně startu po bootu a konec při shutdownu.
Jinak bych se podíval na práva adreseáře, jestli má povoleno do nich zapisovat.
Jinak jako nechápu, debian má nějakou strukturu a ty jsi mu jí celou předělal, místo toho aby jsi to nechla ukládat do /var/flow tak jsi mu to přepsal jinam, konfigurák nějak ignoruješ no prostě debian neni pro tebe.
Jo a ještě něco, proč to ukládáš po minutách? to tam máš za hodinu 60 logů a za den 1440 a za měsíc ... tolik, že se z toho file systém zblázní.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Logování vytvořených spojení
Re: Logování vytvořených spojení
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Lugujete i udp, nebo jen tcp? Stim udp jsou ty logy 5x vetsi.
M.
M.
0 x
Osobně loguju všechno, prostě kompletní provoz ktereý projde síťovkou v routeru. Jiank velikost datových souborů je u mě cca 50-70MB denně a po 5 minutách se vytváří nový soubor kam se ty data sypou...
0 x
Star_Gate píše:Osobně loguju všechno, prostě kompletní provoz ktereý projde síťovkou v routeru. Jiank velikost datových souborů je u mě cca 50-70MB denně a po 5 minutách se vytváří nový soubor kam se ty data sypou...
Taky loguji po 5 minutach. u me je to kolem 85MB, pri datovem toku od 10 do 50Mbitu pri logovani pouze tcp. Asi tam na den zapnu i udp a uvidim, jak moc to naroste. Kazdopadne jestli to bude 100 nebo 500MB denne, tak to uz neni tak tragicke. Pri 183 dnech, po kterych se to ma logovat je to do 100GB.
M.
0 x
Star_Gate píše:Jiank velikost datových souborů je u mě cca 50-70MB denně
Co třeba i uvést průměrný datový tok, možná by to bylo dobré, jinak je ta informace absolutně k ničemu
0 x
Průměrný datový tok do internetu je součtově DOWN i UP kolem 10Mbps, ve špičkách kolem 18Mbps. Co sem se poptával známích pracujících ve stejné branží tak jich to minimálně polovina nedělá. Osobně se přikláním k tomu že je lepší mít jistotu a trochu místa a výkonu serveru tomu věnovat.
0 x
Star_Gate píše:Osobně se přikláním k tomu že je lepší mít jistotu a trochu místa a výkonu serveru tomu věnovat.
Ono to není potřeba dokud se něco nestane, proto se tady spoustě lidí do toho nechce, včetně mě :)
0 x
To sice ano, ale raději budu mít jistotu že je vše v pořádku, než se neustále strachovat aby se náhodou něco nestalo.
0 x
me se vytvari soubory po 15min a za dnesni provoz mi veskera komunikace nepresehne 30MB (loguji vse). Je pravdou, ze v tydnu je to mene zatizeny. Prumerne dnenne se protahne kolem 100GB. Max linky je 24 Mb.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
No ja mam v prumeru 200GB down a 40 up / den,tak proto asi mam vic. Na zitrek jsem to pustil se vsim, vcetne udp... tak jsem zvedavej, kolik to da. Nijak neomezuju pocet spojeni(neni treba), tak to mozna na tom bude taky znat.
Mira
Mira
0 x
ze vcerejsiho dne, kdy proteklo siti neco kolem 250GB down a 50GB up, je kompletni log velky 200MB(vsechny protokoly).
Mira
Mira
0 x
za den prenesene cca 2tb dat, log je velky do 300mb logujem vsetky protokoly
flow-tools ak su kompletne nainstalovane idu ako sluzba s parametrami z konfiguraku, staci cez chkconfig zmenit aby sa to startovalo samo po nabehu linuxov
flow-tools ak su kompletne nainstalovane idu ako sluzba s parametrami z konfiguraku, staci cez chkconfig zmenit aby sa to startovalo samo po nabehu linuxov
0 x
asdewq píše:za den prenesene cca 2tb dat, log je velky do 300mb logujem vsetky protokoly
Ono pokud mas dost lidi, co pouzivaji p2p, tak ten log naroste i pri mensim datovem toku, pokud by stam stahoval jen jedene clovek z jednoho mista, to bude mit log jen par bajtu

Mira
0 x
skor si myslim ze je to aj tym ze absolutne nijako neobmedzujem rapidshare a podobne servre idu realnou rychlostou linky a tak to ludia pouziju 100x radsej ako p2p...
0 x
asdewq píše:skor si myslim ze je to aj tym ze absolutne nijako neobmedzujem rapidshare a podobne servre idu realnou rychlostou linky a tak to ludia pouziju 100x radsej ako p2p...
To mi taky neomezujeme, ale lidi se proste jednou naucili a uz nemeni

0 x