❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
michal.siman

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod michal.siman » 16 years ago

raven-il píše:
michal.siman píše:
Vic OT uz to tady byt nemuze, takze pozor, na t-mobile nam nesahejte! Co by jsme si bez nich pocali kdyby jsme si nemohli volat zadarmo :-)

Mame to taky, a do prvniho problemu jsem byl spokojeny, pak jsem zacal chapat averzi lidi k monopolu, protoze presne tak se ti smejdi chovaji.

dokud budu mit za 900kc 700minut zadarmo k tomu 50smsek a volani vsem kolegum naprosto zdarma mimo cerpani volnych minut, tak proste budu spokojenej.

vlastne ani nevim co by mohlo nastat za problem? ve vyuctovani se jeden nevyzna (a to nikde), 700minut neprekrocim :-) a tech napr. minulych 1300 minut kolegum nam snad taky nebudou nikdy uctovat.

a konec pepo, zpatky k ispadminu :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

kaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod kaddy » 16 years ago

Nevíte někdo přesnou cestu, kde najdu stávající logo v UR? Díky
0 x

michal.siman

kaddy píše:Nevíte někdo přesnou cestu, kde najdu stávající logo v UR? Díky

vse najdes v changelogu ispadmina, je tam popsano v jakem adresari se nachazeji styly a tam jsou i obrazky, nebud linej chlape :-)

jinak kdy si na to logo v ur kliknes a zobrazis si detaily tak zjistis ze je to "themes/default/images/logo.gif"

abys nerekl:

Pro vytvoreni noveho tematu vzhledu zkopirujte originalni tema "default" ve slozce /support/themes/ pod novym nazvem.

Uvnitr slozky se nachazi soubor popisujici vzhled pomoci kaskadovych stylu: /css/screen.css.

Obrazky ve slozce /images/:

Logo spolecnosti: logo.gif
Pozadi hlavniho menu: body-background.gif
Pozadi stranek: body-page-background.gif
Tlacitko pro formulare: button2.png
Tlacitko z odkazu: button-background.gif, button-background-hover.gif
Ikona upozorneni: info.gif

Prihlasovaci obrazovka: login-background.gif, logo-background.gif, error-background.gif

Nastaveni pouzivaneho tematu provedete zmenou parametru "tech_support_theme" v ISP admin -> Nastaveni -> Syst. nastaveni -> Uziv. rozhrani.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

kaddy
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
kaddy píše:Nevíte někdo přesnou cestu, kde najdu stávající logo v UR? Díky

vse najdes v changelogu ispadmina, je tam popsano v jakem adresari se nachazeji styly a tam jsou i obrazky, nebud linej chlape :-)

jinak kdy si na to logo v ur kliknes a zobrazis si detaily tak zjistis ze je to "themes/default/images/logo.gif"

abys nerekl:

Pro vytvoreni noveho tematu vzhledu zkopirujte originalni tema "default" ve slozce /support/themes/ pod novym nazvem.

Uvnitr slozky se nachazi soubor popisujici vzhled pomoci kaskadovych stylu: /css/screen.css.

Obrazky ve slozce /images/:

Logo spolecnosti: logo.gif
Pozadi hlavniho menu: body-background.gif
Pozadi stranek: body-page-background.gif
Tlacitko pro formulare: button2.png
Tlacitko z odkazu: button-background.gif, button-background-hover.gif
Ikona upozorneni: info.gif

Prihlasovaci obrazovka: login-background.gif, logo-background.gif, error-background.gif

Nastaveni pouzivaneho tematu provedete zmenou parametru "tech_support_theme" v ISP admin -> Nastaveni -> Syst. nastaveni -> Uziv. rozhrani.

Což oto, já jsem ten changelog našel, to bylo první co mě napadlo že jsem to tam četl, ale já tu složku nemůžu vůbec najít kruci :)))
0 x

michal.siman

kaddy píše:Což oto, já jsem ten changelog našel, to bylo první co mě napadlo že jsem to tam četl, ale já tu složku nemůžu vůbec najít kruci :)))

a coz takhle /data/support/ primo v rootu?
0 x

kaddy
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:
kaddy píše:Což oto, já jsem ten changelog našel, to bylo první co mě napadlo že jsem to tam četl, ale já tu složku nemůžu vůbec najít kruci :)))

a coz takhle /data/support/ primo v rootu?

Díky moc kámo, už jsem to našel...já jsem ty složky prolejzal jak blbec a na tohle jsem nenatrefil :lol:
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 16 years ago

zdravim
podme spat k teme... idem objednat ispadmin, ale nemam na to kupenu este masinu. chcem sa spytat vas, ktory to uz mate nasadene, ze ake zelezo na to kupit. ci ist do Xeon procesora, alebo ci staci nejaky lepsi Dual Core, pripadne Core 2 Quad. Tiez ma zaujima aku dosku odporucate, kolko RAM a tiez aky HDD (velkost, typ a pod.)

Mam vybraty jeden rackovy xeon stroj, 4g ram, 2x500 gb hdd v externom raide, ale zda sa mi vela dat za stroj 35 000 sk. ale ked inak nepojde, tak dam. len ma zaujima ci to nie je prehnana zostava a zbytocne vyhodene prachy.

bude to obsluhovat dve fyzicky oddelene siete (v druhej je kazdy router na verejnej ip), pocet klientov je zhruba 800, traffic na jednej je 80 mbit, na druhej 40 mbit, pocet MK v sieti je zhruba 40 - 50.

Potrebujem zostavu, ktora zvladne momentalne 800 ludi, ale ideal aby zvladlo aj do buducna zhruba 1 500 ludi.

dakujem za rady
0 x

Saty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Saty » 16 years ago

Jedem na Xeonu, 4GB RAM, 2x500GB RAID1.
Na stroji máme vmware a 4 virtuální mašiny, jedna z nich je pro ispadmina, máme 800 useru, zatížení bez problémů, pro ISP je alokováno 1GB RAM a část procesoru.

Stroj je ASUS RS100-E5/PI2
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=m ... ifications
0 x

mato1

super... este niekto sa vie vyjadrit? niekto, kto ma stroj len na ispadmina... dakujem

Saty píše:Jedem na Xeonu, 4GB RAM, 2x500GB RAID1.
Na stroji máme vmware a 4 virtuální mašiny, jedna z nich je pro ispadmina, máme 800 useru, zatížení bez problémů, pro ISP je alokováno 1GB RAM a část procesoru.

Stroj je ASUS RS100-E5/PI2
http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=m ... ifications
Naposledy upravil(a) mato1 dne 27 Mar 2009 15:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

michal.siman

tak prispeju, jen pro zajimavost, 160 useru, 25mbit trafik, staricky Compaq P4 2.4GHz, 512MB, 2x 160GB disk (sw raid), jedna integrovana, jedna pridana sitovka, na siti kolem 40 routeru. vytizeni CPU te P4ky je ted prumer 16 procent. myslim ze nam to jeste nejaky cas urcite vstaci :-)
0 x

mato1

michal.siman píše:tak prispeju, jen pro zajimavost, 160 useru, 25mbit trafik, staricky Compaq P4 2.4GHz, 512MB, 2x 160GB disk (sw raid), jedna integrovana, jedna pridana sitovka, na siti kolem 40 routeru. vytizeni CPU te P4ky je ted prumer 16 procent. myslim ze nam to jeste nejaky cas urcite vstaci :-)

to je dobre... nejaky odhad co by postacovalo mne?
0 x

michal.siman

mato1 píše:to je dobre... nejaky odhad co by postacovalo mne?

troufam si odhadnou ze to co jsi si vybral bude ok. ispadmin nic nepocita, v podstate podle me ani nezalezi na prutoku v siti, ono pres nej nic netece, nic se neroutuje ani nic jineho. spis jde alespon podle me o pocet klientu u kterych to vycita statistiky a routeru na ktere to zapisuje pravidla a taktez vycita statistiky. navic pokud se podari jet pres API tak to bude mit polovicni naroky podle me. ale nejsem autor ani zadnej odbornik v tomto oboru, je to jen muj nazor - odhad. ja bych na to dal nejaky DUAL CORE procesor, 1gb a dva disky (raid kvuli zaloze) a moc bych to neresil. neco jineho je shaper, ale to jsme nekde jinde ...
0 x

mato1

no objednal som na to Supermicro X7SLM-L, Intel Core 2 Duo E7400 - 2.8 GHz/3MB/1066MHz, 2GB RAM, 2x 500GB HDD

hadam staci... myslite ze hej? aspon do 1000 ludi...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 16 years ago

mato1 píše:... myslite ze hej? aspon do 1000 ludi...

možná kdybys tam připsal ještě 2 nuly tak by to nestíhalo
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 16 years ago

Jak to tady tak pročítám, tak ISP aadmin není zrovna řešení pro klidnější spánek.. co tedy systém CIBS? POužívá někdo? Jelikož jsem tady nenašel žádnou špínu na tento systém tak to vypadá že funguje. Zkušenosti?
0 x