❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Poradíte lamě?

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
pfadmin
antispam: Ano

Re: Poradíte lamě?

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Reakce na to poslední - ano, musí :roll: Ale budiž, lépe se zeptat na věc, kterou by člověk přeci jen, když fušuje do rádií, znát měl, než to nechat pálit a dělat že nic.

A to rbčko - nedával jsi tam netwatch? Podle mě se ti donekonečna restartuje, flashni ho a dej tam znova oper. systém přes sériák.
0 x

Bishboun

Příspěvekod Bishboun » 14 years ago

pfadmin píše:Reakce na to poslední - ano, musí :roll: Ale budiž, lépe se zeptat na věc, kterou by člověk přeci jen, když fušuje do rádií, znát měl, než to nechat pálit a dělat že nic.

A to rbčko - nedával jsi tam netwatch? Podle mě se ti donekonečna restartuje, flashni ho a dej tam znova oper. systém přes sériák.

Tak jsem to nevydržel a resetnul jsem to do továrního nastavení. A už to jede. Nikde jsem nenastavil nic extra...teda jelikož jsem z toho Mikrotiku zezačátku trošku vyjukanej tak možná , ale nejsem si toho vědom.

Jinak teď mám větší problém, ale nevím co sním.
Mám na spoji Jirous 24 Duplex (jedna tam druha zpět), chodilo to krásně okolo 35/28Mbit.....pak se olistil strom a šlo to šíleně dolu a to nemluvim o tom když sprchne. Přes listí pak 8/1Mbit a když prší 300kbit/30kbit....no děs .. tak jsem to předělal protože se na mě z úřadu vykašlali s prořezáním těch stromů.
Spoj se rozpadal a nastavil jsem tam to HW Retries na 15 a frame lifetime na 10... no přestalo se to nějak rozpadat, ale rychlost je tak 4 Mbity.....kdyz dělam BT tak to ukazuje 8Mbit (receive) a 1Mbit na send (na Send hrozně dlouho trvá než vůbec test začne). Je možný, že tohle snížení rychlosti má na svědomí změna toho HW Retries a Frame LT???
Spoj je 3,5km přímá viditelnost (nic by nemělo rušit frecelku), na obou stranách RB433AH v 4.17 s kartou R52HnM výkon 4 dBm (3m koaxu)....

Díky za rady jak zvýšit opět rychlost (zřejmě zkusím opět dát HW na 4 FLT na 0. Ale kdyby existoval jiný způsob sem sním :) Díky
0 x

Bishboun

pfadmin píše:Reakce na to poslední - ano, musí :roll: Ale budiž, lépe se zeptat na věc, kterou by člověk přeci jen, když fušuje do rádií, znát měl, než to nechat pálit a dělat že nic.
.............

Hmm tak jsem zkoušel nastavit dle regulí výkon na stanici 4 dbm (+4 karta + 24 dbm antena -1 dbm koax 3m)...
no ale at uz dám na stanici jakoukoliv možnost na výkon kromě default tak se to rozpojí a v průběhu 5 minut se to nepřipojí (dýl jsem nevydržel, ale mám pocit že by se to nepřipojilo)

Čím to??
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

Bishboun píše:

Jinak teď mám větší problém, ale nevím co sním.
Mám na spoji Jirous 24 Duplex (jedna tam druha zpět), chodilo to krásně okolo 35/28Mbit.....pak se olistil strom a šlo to šíleně dolu a to nemluvim o tom když ..

Pokud máš v cestě strom tak se nediv, hlavně u 5 GHz. S tim neudelas nic, prima viditelnost je prima viditelnost.
0 x

Bishboun

pepulis píše:Pokud máš v cestě strom tak se nediv, hlavně u 5 GHz. S tim neudelas nic, prima viditelnost je prima viditelnost.

No už jsem to předělal....teď je přímá viditelnost.
Jen jsem asi někde blbě něco nastavil protože to neběží víc jak 5Mbit ... nemůže být problém v šířce pasma 10MHz?? že bych to jako dal na těch 20MHz
0 x